10 روش برای زون بندی در طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

10 روش برای زون بندی در طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

زون بندی در طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

باور بعضی ها بر این است که در آپارتمان های کوچک  انتخاب های ما در مورد نحوه چیدمان و دکوراسیون منزل محدود است و به دلیل فضای کوچک ما خیلی از ایده های طراحی را نمی توانیم اعمال کنیم.

اما صاحبان آپارتمان های کوچک نمی دانند که چه گنج پنهانی در دست دارند! حتی در خانه های کوچک 36 متری با ساماندهی مناسب فضای منزل تان می توانید برای هر یک از اعضای خانواده تان ناحیه مجزایی را اختصاص دهید یا مکان های استراحت و کار را از هم تفکیک کنید. با پویانو همراه باشید:

1- تعیین بخش های اصلی منزل

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

اما شما برای ناحیه بندی ( زون بندی ) و تقسیم فضای منزل از کجا باید شروع کنید؟ قبل از هر چیزی باید تصمیم بگیرید که در نهایت می خواهید منزل تان را به چند بخش مجزا تفکیک کنید. البته این بستگی به متراژ فضای منزل شما و همچنین تعداد اعضای خانواده و نیازهای آن ها بستگی ندارد. بلکه برای تفکیک منزل یک قاعده کلی وجود دارد و آن این است که ابتدا فضای تان را به دو بخش اصلی یعنی  محل کار و محل تفریح و سرگرمی تفکیک کنید. همچنین می توانید آن را به چند منطقه زون بندی کنید که از نظر کارکردی فضای عمومی باشند و یا متعلق به یک شخص خاص باشد.

2-به کاربردن رنگ های متمایز برای تفکیک دو فضا ( در زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

بعد از تعیین بخش های اصلی منزل تان، نوبت به این می رسد که چطور این بخش ها را از هم تفکیک کنید. ناحیه بندی و تفکیک فضای منزل فقط با پارتیشن ها انجام نمی شود. بلکه وقتی که فضا آن قدر کوچک است که حتی وجود پارتیشن ها آن را کوچک تر نشان می دهد، می توانید با به کاربردن رنگ های متمایز دو فضا را از هم تفکیک کنید. به عنوان مثال همانطور که در عکس مشاهده می کنید برای تفکیک فضای آشپزخانه از اتاق نشیمن از دو بافت و رنگ متفاوت برای پوشش این دو منطقه استفاده شده است.

3- کفپوش و نورپردازی متفاوت ( برای  زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

در آپارتمان های مدرن یک خوابه امروزی برای تفکیک فضای منزل می توانید از دو پوشش متفاوت برای کفپوش دو ناحیه استفاده کنید. برای مثال در این عکس برای پوشش کف اتاق از فرش استفاده شده است در صورتی که در قسمت آشپزخانه کفپوش پارکت لمینیت به کار رفته است. دو چراغ با دو شکل متفاوت در این دو ناحیه، مجزا بودن این دو فضا را تشدید می کند.

4- استفاده از پرده به عنوان پارتیشن

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

یکی از راه های تفکیک فضای منزل و اختصاص دادن آن به فردی خاص از اعضای خانواده استفاده از پرده های نازک است. این روش به خصوص در خانواده های بچه دار بسیار کاربردی است.

5- تفکیک فضا با قراردادن قفسه ها و شلف ها (  زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

با قرار دادن شلف ها، قفسه ها، دراورها و… در بین دو فضا می توانید آن ها را به سادگی از هم مجزا کنید. این ها نه تنها باعث تفکیک دو فضا از هم می شوند بلکه مشکل کمبود جا برای قرار دادن وسایل کوچک و تزئینی را نیز حل می کنند. قفسه ها اگر از هر دو طرف طبقه داشته باشند یا به عبارتی هر دو طرف آن قابل استفاده باشد کاربردی تر و مفیدتر هستند.

6- دیوار شیشه ای

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

اگر در منزلی زندگی می کنید که جمعیت خانواده ی شما نسبتاً زیاد است یعنی شامل پدر، مادر و کودکان می شود و برای شما اهمیت دارد که در منزل تان فضایی اختصاصی برای کار و فعالیت داشته باشید. دیوارهای پلاستیکی یا شیشه ای روشی عالی برای حل این مشکل هستند. با کمک پارتیشن های شیشه ای مات، هر کسی می تواند در منزل فضایی اختصاصی برای خودش ایجاد کند که بدون مزاحمت و دخالت دیگران روی کار و فعالیت خودش تمرکز کند.

7- صفحه ی جداکننده ی مشبک (  زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

صفحه ی مشبکی مثل آن چه در عکس مشاهده می کنید کارکرد دو منظوره دارد: هم با داشتن شکاف هایی برای قرار دادن مطبوعات(روزنامه، مجله و…) کاربرد دارد و هم به عنوان تقسیم کننده ی فضا استفاده می شود.

با کمک آن ها می توانید فضای راحتی برای استراحت و مطالعه و بدون مزاحمت دیگران  ایجاد کنید. چنین صفحه ی مشبکی بر خلاف پارتیشن ها حتی در محیط های کوچک نیز باعث درهم برهم ریختگی و شلوغی فضا نمی شود و در مواقع لزوم می توان آن را در کناری قرار داد.

8- میز بار پایه بلند (  زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

میزهای بار با پایه های بلند، به خوبی می توانند به تفکیک فضای آشپزخانه از فضای ناهارخوری کمک کنند. همچنین می توان در صورت لزوم و کمبود جا  از آن ها به عنوان میز ناهارخوری استفاده کرد.

9- تفکیک دو فضا از طریق دو سطح با ارتفاع متفاوت ( زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

آپارتمان های امروزی اگرچه کوچک هستند ولی سقف استاندارد و نسبتاً بلندی دارند. پس می توانید از ارتفاع اتاق های تان به نحو احسن استفاده کنید. در این عکس همانطور که مشاهده می کنید ارتفاع تخت باعث ایجاد دو فضا با دو ارتفاع متفاوت شده است که همین به مجزا بودن این دو فضا اشاره می کند.

10- استفاده از  لوازم بزرگ منزل به عنوان تقسیم کننده ی فضا ( زون بندی در طراحی داخلی )

طراحی داخلی آپارتمان های یک خوابه

آپارتمان شما باید فضای راحت و دل بازی داشته باشد پس نباید فضای یک آپارتمان کوچک را با  وسایل زیادی که کاربرد چندانی نیز ندارند اشغال کرد. برای همین برای زون بندی فضا در آپارتمان کوچک به جای تهیه ی وسیله ای خاص برای این هدف،  از وسایل موجود در منزل تان استفاده کنید. مثلاً از مبلمان تان به عنوان پارتیشن و تقسیم کننده ی دو فضا استفاده کنید.

منبع:jrnewmedia

 

گردآوری و ترجمه در تحریریه پویانو | سجادی

 

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

تجدیدنظر در فضای آپارتمان

طراحی داخلی آپارتمان مسکونی

آپارتمان کوچک با حداکثر بهره گیری از فضا در دکوراسیون داخلی منزل

 

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید