سرویس کولر آبی ؛ از گرمای تابستان خلاص شوید

سرویس کولر آبی ؛ از گرمای تابستان خلاص شوید

تابستان دوباره در راه است و هوا روز به روز گرم تر می شود. برخی از روزهای تابستان به قدری گرم هستند که هیچ وسیله ای جز کولر نمی تواند در خنک شدن هوا تاثیر قابل توجهی بگذارد. معمولا در این مواقع از سال، همه افراد دست به راه اندازی کولر منازل خود زده و خود را برای تابستان آماده می کنند. یکی از انواع کولر که همچنان در خنک کردن هوا کاربرد دارد، کولر آبی است. همان طور که می دانید، راه اندازی کولر آبی نکاتی دارد که باید رعایت شوند. با رعایت این نکات به درست کار کردن کولر و تنظیم دمای محیط زندگی خود کمک می کنید. اگر شما نیز با نزدیک شدن فصل گرم سال به فکر راه اندازی مجدد کولر آبی منزل خود هستید، با پویانو همراه شوید. در این مطلب به شما خواهیم گفت چگونه سرویس کولر آبی را انجام دهید.

جزئیات کولر آبی

کولر آبی

کولر آبی نوعی کولر است که با تبخیر آب، هوا را خنک می‌کند. کولرهای آبی با فرایند سرمایش تبخیری کار می‌کنند. سرمایش تبخیری فرایندی است که در آن، پدیده تبخیر به عنوان یک جاذب گرماییِ طبیعی عمل می کند. در این فرایند، گرمای هوا جذب شده و به عنوان گرمای نهانِ لازم برای تبخیر آب استفاده می‌شود. مقدار گرمای محسوس جذب‌شده به مقدار آبی تبخیر شده بستگی دارد. هر چه آب در گردش داخل کولرهای آبی بیشتر باشد قدرت خنک‌کنندگی آن هم بیشتر می‌شود.

سرمایش تبخیری یک فرایند بسیار قدیمی است که منشأ آن به هزاران سال قبل در تمدن‌های باستانی ایران و مصر بازمی‌گردد. خنک‌کننده‌های تبخیری جدید که امروزه به کار می روند نیز بر اساس نمونه‌های اولیه‌ تولید می‌شوند. سرمایش تبخیری به شکل مستقیم یا غیر مستقیم و خود به خودی یا مختلط انجام می شود. در سرمایش تبخیری مستقیم، مقدار آب موجود در هوای خنک شده افزایش می‌یابد.

در شکل غیرمستقیم، تبخیر در درون یک مبدل حرارتی انجام می‌شود و مقدار رطوبت موجود در هوای خنک شده ثابت می ماند. بالا بودن نرخ تبخیر رطوبت نسبی را افزایش داده و آسایش محیط را بر همی می زند. به همین خاطر روش سرمایش تبخیری مستقیم فقط برای مناطقی مناسب است که رطوبت نسبی در هوای آن جا کم باشد. اگر فرایند تبخیر به‌طور طبیعی یا خود به خود انجام شود، تبخیر خود به خودی است. در صورتی می‌توان یک فضا را با تبخیر خود به خودی خنک کرد که در آن سدی از آب راکد یا در جریان مانند حوضچه یا فواره آب وجود داشته باشد.

اگر تبخیر توسط دستگاه‌های مکانیکی انجام شود، مختلط است. در این نوع تبخیر انرژی مصرف می‌شود، ولی مقدار انرژی مصرفی در مقایسه با تهویه مطبوع بسیار کمتر است. اساس روش سرمایش تبخیری، ترمودینامیک تبخیر آب یا به عبارت دیگر تغییر حالت آب از مایع به بخار است.

کولر آبی یک نوع کولر است که در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک کاربرد دارد، زیرا با ایجاد رطوبت مانع از خشک شدن هوا و ترک خوردن وسایل چوبی و ایجاد الکتریسته ساکن در این مناطق می‌گردد و از خشن شدن هوا جلوگیری می نماید.

کولر آبی نوعی کولر است که با تبخیر آب، هوا را خنک می‌کند.

اجزای اصلی کولر آّبی

  • کانال خروجی کولر
  • بدنه کولر -پارچه برزنتی
  • ناودان‌ها
  • شناور (فلوتر
  • فیوز:
  • جعبه ترمینال
  • الکترو موتور دو سرعته
  • خازن راه‌انداز/خازن اصلاح ضریب قدرت/کلید گریز از مرکز/سیم پیچ راه‌انداز/سیم پیچ دور کند/ سیم پیچ دور تند.
  • پمپ آب کولر

سرویس کردن کولر آبی

کولرها در فصل های خنک سال مورد استفاده قرار نمی گیرند. این عدم فعالیت باعث می شود برای روشن کردن آن ها با مشکل رو به رو شوید. در چنین مواقعی است که باید کولر را به اصطلاح “سرویس” کرد. سرویس کردن کولر، همان روند تعویض پوشال، تعویض تسمه، شستشوی کف، روغن کاری و سایر کارها در این رابطه است که اگر در انجام همه مراحل آن دقت و حوصله به خرج دهید، می توانید کولر خود را به بهترین شکل برای فصل داغ سال آماده کنید.

شستشوی کولر آبی

وقتی کولر را چندین ماه به صورت خاموش رها می کنید، مسما بعد از این که به سراغ آن می روید با انبوهی از گرد و خاک و آلودگی مواجه می شوید. به همین خاطر، اولین کاری که باید برای راه اندازی کولر انجام دهید، شستشوی آن است. توجه کنید که برق کولر در هنگام شستشو قطع باشد. برای این کار از فازمتر استفاده کنید یا پمپ آب کولر را خارج نمایید. کولر را به دقت تمیز کنید و به سراغ مرحله بعد بروید.

تعویض پوشال کولر آبی

از دیگر کارهایی که باید برای راه اندازی کولر آبی انجام داد، تعویض پوشال است. پوشال ها مرطوب هستند و این رطوبت با گذشت زمان سبب ایجاد باکتری، قارچ و آلودگی می شود. به همین خاطر بهتر است هر سال برای تعویض پوشال کولر اقدام کرد. برای این که پوشال ها در هنگام کاز گذاشته شدن در پوشال گیر خرد نشوند، آن ها را خیس کنید. پیش از این که پوشال ها را در کولر قرار دهید، کف کولر را از داخل رنگ بزنید تا از زنگ زدگی آن جلوگیری کنید.

روغن کاری کولر آبی

روغن کاری جزو کارهایی است که اگر به درستی انجام شود، دیگر مشکلاتی مثل سفت شدن قطعات یا سوختن آن ها رخ نمی دهد. چرخ تسمه، دینام و یاتاقان از جمله قطعاتی هستند که باید روغن کاری شوند. در فصل تابستان خوب است هر ماه جهت روغن کاری کولر اقدام کنید. این کار به افزایش عر کولر کمک می کند.

تعویض تسمه کولر آبی

یکی از قطعاتی که ممکن است در هنگام راه اندازی کولر به تعویض نیاز داشته باشد، تسمه است. حتما پیش از راه اندازی کولر برای حفاظت از دینام، تسمه را چک کنید. اگر دچار ترک خوردگی، افتادگی یا بریدگی شده است، آن را عوض کنید.

بررسی شناور کولر آبی

شناور نیز از جمله اجزای کولر است که در صورت خراب شدن و درست عمل نکردن باید تعوض گردد. شناور سالم از سرریز شدن آب در زمان پر شدگی جلوگیری می کند.

بررسی شلنگ آب کولر آبی

شلنگ کولر آبی ممکن است با گذر زمان پوسیده شود. سعی کنید همیشه از شلنگ تازه و سالم استفاده کنید.

بررسی برزنت کولر آبی

برزنت، جزئی است که کولر را به کانال وصل می کند. قبل از راه اندازی کولر مطمئن شوید که برزنت سوراخ نباشد تا باعث خالی شدن هوا نگردد.

بررسی برزنت کولر آبی

جزئیات کولر ابی

نکات بعد از راه اندازی کولر آبی

نکات بعد از راه اندازی کولر آبی

  • در هنگام روشن کردن کولر مطمئن شوید که دکمه های روشن و خاموش سالم باشند، زیرا خرابی آن ها باعث آسیب زدن به موتور و ایجاد خطر برق گرفتگی می شود.
  • پیش از این که کولر را روشن کنید، باید دکمه آب را بزنید. این کار سبب می شود پوشال ها خیس شوند. بعد از چند دقیقه می توانید کولر را روشن کنید.
  • در اولین مرتبه روشن کردن کولر برای جلوگیری از پخش شدن گرد و خاک آن در هوا می توان یک دستمال مرطوب را جلوی دریچه گرفت.
  • بهتر است باد کولر به صورت مستقیم به شما نخورد. برای این منظور می توانید دریچه کولر را به سمت سقف تنظیم کنید.
  • هیچ وقت در زمان خروج از منزل، کولر را روشن نگذارید. اگر مدت زمان زیادی از کولر استفاده می کنید، پنجره ها را باز بگذارید، زیرا در غیر این صورت فضا از رطوبت پر می شود که برای گیاهان نیز مضر است.
  • هرگز کولر را بدون فشردن دکمه پمپ روشن نکنید. این کار باعث سوختن کولر می شود.

 

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری