روش نصب چهارچوب درب با جزئیات کامل

روش نصب چهارچوب درب با جزئیات کامل

روش نصب چهارچوب درب با جزئیات کامل

چهارچوب درب ، قابی است که داخل درگاه قرار می گیرد و درب از طریق لولا به آن وصل می گردد. به عبارت دیگر، چهارچوب را می توان عنصری دانست که لنگه های درب را در بر می گیرد. چهارچوب باید بتواند به تنهایی، وزن درب و ضربه های حاصل از باز و بسته شدن آن را تحمل کند و از این رو بایستی دارای مقاومت کافی باشد. نصب چهارچوب باید به صورت اصولی صورت بگیرد تا ایجاد خطر نکند. ما در این مطلب به شرح روش نصب چهارچوب خواهیم پرداخت. همراه پویانو باشید.

روش نصب چهارچوب

روش نصب چهارچوب

در زمان نصب چهارچوب باید توجه شود که بخش بالایی چهارچوب های دارای ارتفاع یکسان باید کاملا تراز باشند. همچنین هر چهارچوب باید به تنهایی نیز تراز باشد. برای تراز کردن بخش بالایی چهارچوب ها یک خط در راهرو که محل جای گرفتن درب و چهارچوب است، رسم می گردد. این خط را بر مبنای کف یا سقف ساختمان می کشند. بعد از این کار در تمام قسمت هایی که چهارچوب در آن ها نصب می شود، علامت زده می شود. لبه بالایی چهارچوب باید با خط تراز رسم شده در یک ارتفاع قرار بگیرند. بعد از این که محل چهارچوب ها تعیین شد، جای شاخک های مربوط به چهارچوب تخلیه می شود و چهارچوب در محل خود جای می گیرد. سپس برای تراز کردن آن اقدام می شود.

برای تراز کردن، ابتدا تراز روی ضلع افقی قرار داده می شود.

برای تراز کردن، ابتدا تراز روی ضلع افقی قرار داده می شود. این کار به این خاطر صورت می گیرد تا اطمینان حاصل شود که چهارچوب به راست یا چپ کج نباشد. از شاقول نیز می توان برای این کار استفاده کرد. برای این کار، شاقول را درون چهارچوب قرار می دهند.

سپس عملیات شاقول کردن سطح های بیرونی انجام می شود. سر چهارچوب باید کاملا عمودی باشد و به جلو یا عقب تمایل نداشته باشد. بعد از این کار، محل شاخک های چهارچوب با گچ تثبیت می شود. در مناطق مرطوب، بعد از این که چهارچوب نصب شد، گچ را در بخش هایی غیر از محل مربوط به شاخک ها مصرف کرده و با استفاده از گوه، چهارچوب را به شکل موقتی در محل خود تثبیت می نمایند. سپس محل شاخک ها به کمک ماسه و سیمان محکم می گردد.

اگر دو قطر چهارچوب درب به صورت آزاد با هم در تمایس باشند، یعنی کار به صورت درست صورت گرفته است.

بعد از این که ماسه سیمان محکم شد و گچ ها در اثر رطوبت هوا سست شدند، به کمک تیشه کاری، ملات را از جا کنده و برای آزمودن کارهای صورت گرفته و پیشگیری از دوباره کاری، به کم ریسمان، چهار گوشه چهارچوب را به شکل ضربدر به هم وصل می کنند. اگر دو قطر چهارچوب درب به صورت آزاد با هم در تمایس باشند، یعنی کار به صورت درست صورت گرفته است.

برای نصب چهارچوب هایی که کتیبه دارند، باید توجه کرد که چهارچوب به صورت کامل به زیر نعل درگاه متصل نشود

برای نصب چهارچوب هایی که کتیبه دارند، باید توجه کرد که چهارچوب به صورت کامل به زیر نعل درگاه متصل نشود و دست کم در حدود 1 تا 2 سانتی متر از آن فاصله بگیرد تا اگر ساختمان نشست کرد، چهارچوب مورد فشار واقع نشود. اصولا باید کار به نحوی صورت بگیرد که چهارچوب، بار ساختمان را تحمل نکند.

کف های دو سمت با یکدیگر در ارتباط خواهند بود.

در صورتی که چهارچوب، آستانه داشته باشد، باید در زمان نصب، ترتیبی به کار رود که رقوم روی آستانه نسبت به کف ساختمان، حدود 1 تا 2 سانتی متر بالاتر باشد. این چهارچوب ها زمانی به کار می روند که قرار باشد یک بخش ساختمان از دیگر بخش ها جدا گردد.

از جمله این بخش ها می توان به آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی اشاره کرد. چهارچوب هایی که آستانه ندارند، این گونه نصب می شوند که پایین ترین بخش از کف، 50 میلی متر پایین تر باشد. در رابطه با نصب چهارچوب مغازه یا درب آپارتمان که معمولا نیاز به محافظ آکاردئونی دارند، درب بایستی به سمت داخل نصب شود. در این وضعیت، کف های دو سمت با یکدیگر در ارتباط خواهند بود.

چهارچوب های دارای کتیبه

در رابطه با چهارچوب های دارای کتیبه باید توجه داشت که شاخک از بالتی چهارچوب، چیزی در حدود 20 تا 30 سانتی متر پایین تر قرار بگیرد تا در زمان کندن محل آن و جایگذاری، زیر نعل درگاه تخلیه نشود.

در ادامه نیز می توانید تصاویری از نحوه نصب چهارچوب درب ببینید.

نکات نصب چهارچوب درب

چهارچوب درب

جزئیات نصب چهارچوب درب

جزئیات نصب چهارچوب درب

نصب چهارچوب فلزی درب

نکات نصب چهارچوب درب

نصب چهارچوب درب

نحوه اتصال چهارچوب

نصب چهارچوب فلزی درب

نکات نصب چهارچوب درب

نحوه اتصال چهارچوب فلزی

نحوه اتصال چهارچوب فلزی

مراحل نصب چهارچوب درب

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری