طراحی و معماری لابی

طراحی و معماری لابی

 

طراحی و معماری لابی

 

طراحی و معماری لابی یک نقطه ملاقات اشتراکی است که باعث ارتباط بین ساکنین ساختمان با افراد بیرون می شود.‌ لابی ساختمان در برگیرنده سالنی بزرگ با اتاق های مختلف است که افراد در آن جا به انتظار افراد دیگر می نشینند.

با توجه به این که لابی محل ورود افراد به درون ساختمان هاست معماری لابی اهمیت زیادی خواهد داشت.

در ابتدای ورود به هر نوع ساختمانی چه اداری، مسکونی و تجاری اولین چیزی که با وارد شدن به ساختمان توجه را جلب می کند معماری لابی و دکوراسیون آن است.

 

معماری لابی 1

اجزای مختلف لابی ساختمان

اجزای لابی در ساختمان شامل سه قسمت است. قسمتی مربوط به حراست ساختمان قسمتی دیگر مربوط به مکان انتظار و قسمت سوم محل تردد از لابی به بیرون و درون ساختمان است.

 

معماری بخش انتظار لابی

 

در این بخش عموما افراد جهت دیدار یکدیگر می ایستند. گاهی پیش می آید که برای آمدن نزد کسی در ساختمان، به دلیل عدم آشنایی با فضای ساختمان در بخش انتظار لابی نشسته تا فرد مورد نظر را ملاقات و با هم به درون ساختمان رفت در برخی مواقع نیز دیدار با نشستن در لابی پایان می پذیرد. در هر شرایط باید دکور بخش انتظار لابی را به گونه ای معماری کرد که القا کننده حس آرامش برای افراد باشد.

استفاده از مبلمان های شیک با رنگ های آرامش بخش، دیوارپوش های چوبی زیبا، میز‌چوبی شیک، همه می توانند تاثیر چشمگیری بر روی معماری این بخش داشته باشند.

شبیه سازی یک آبشار در لابی به همراه یک باغچه کوچک و سرسبز پر از گل و گلدان هایپپپچ زیبا می تواند به بخش انتظار طرواتی خاص ببخشد.

 

معماری لابی 2

معماری حراست لابی

 

این بخش عموما به ساختمان هایی اختصاص دارد که بزرگ بوده و تعداد ساکنین و افراد مراجعه کننده به آن زیاد باشد. در زمان تردد زیاد امنیت یک ساختمان به خطر خواهد افتاد بنابراین ضرورت دارد که بخشی در قسمت طراحی لابی به حراست اختصاص داده شود تا به صورت شبانه روزی از ساختمان، افراد و تجهیزات و وسایل آن ها مراقبت کند.

معماری حراست لابی حایز اهمیت است زیرا اگر معماری زیبایی برای این قسمت در نظر گرفته نشود زیبایی سایر قسمت های لابی نیز به چشم نخواهد آمد.

مورد دیگر توجه به  حراست با معماری زیبا است. از آن جایی که افراد برای حراست چندین ساعت در لابی حضور دارند اگر وسایل و امکانات همچنین دکور زیبایی وجود نداشته باشد محیط لابی برای حراست کنسل کننده خواهد شد. از این رو گذاشتن یک میز زیبا با رنگ های خاص و یک گلدان گل بر روی آن و نور پردازی مناسب همچنین سقف پوش زیبا می تواند در جهت زیبا سازی اهمیت زیادی داشته باشد.

 

معماری محل تردد لابی

 

از آن جایی که در طول روز افراد زیادی از این محل به درون و بیرون ساختمان تردد می کنند بهتر است از کفپوش های استاندارد و باکیفیت و شیک در معماری داخلی ساخته شود تا با رفت و آمد دچار آسیب نشده و تا مدت ها همچنان براقی و زیبایی روز اول را داشته باشند.

 

معماری لابی 3

طراحی لابی به سبک های مختلف

 

سبک های مختلفی برای طراحی لابی وجود دارد که معروف ترین و پرکاربردترین آن ها، سبک کلاسیک و سبک مدرن است. هر کدام از سبک ها برای لابی باید برگرفته از سبک کلی ساختمان  باشند.

 

سبک کلاسیک طراحی و معماری لابی

 

عناصر سبک کلاسیک با سبک مدرن تفاوت دارد در سبک کلاسیک توجه ویژه ای به بحث نور لابی می شود به همین دلیل انتخاب لوسترهای بزرگ با چراغ های زیاد در سبک کلاسیک معماری لابی اهمیت زیادی دارد. در این سبک برای  دیزاین لابی از مبلمان ها و میز و صندلی ها استفاده می شود.

 

معماری لابی 4

سبک مدرن طراحی و معماری لابی

امروزه مدرنیته به همه چیز راه پیدا کرده است و بیشتر ساختمان ها را به سبک مدرن می سازند زیرا طرفداران این سبک در جهان امرور به نسبت سبک کلاسیک افزایش پیدا کرده است. زمانی که ساختمان با سبک مدرن طراحی و سپس معماری شده باشد ضرورت دارد که برای معماری لابی نیز از سبک مادر یعنی ساختمان، الهام گرفته شود و معماری لابی نیز  با شیوه مدرن انجام گیرد.

در سبک مدرن به نورپردازی های تند و براق اهمیت داده نمی شود و یک نورپردازی بسیار ملائم مد نظر طراح است. در این سبک برای انتخاب کفپوش لابی از طرح ها ملایم استفاده می گردد و کفپوش هایی برگزیده می شود که کمترین نقش ها را داشته باشند و یا بر روی آن ها نقاشی های سبک مدرن زده شده باشد.

در سبک مدرن قاعده این است کهپ رنگ ها در کمترین مقدار ممکن به کار برده شوند و لوسترها در این سبک معماری جایگاهی ندارند.

 

 

معماری لابی 5

دکوراسیون لابی

سقف، کف، دیوار ها و درب از اجزای اصلی دکوراسیون لابی به شمار می آیند که طراحی مناسب هر کدام از آن ها جلوه ای خاص و زیبا به لابی می دهد.

استفاده از کناف، کاغذرنگی های زیبا، پوشش های مختلف کاذب برای سقف متناسب با محیط و نمای اصلی ساختمان می تواند تاثیر چشمگیری بر روی دکوراسیون و معماری لابی داشته باشد.

برای دکور کردن کف لابی می توان از بروز ترین کفپوش ها استفاده کرد در برخی اوقات با توجه به سبک کلی ساختمان می توان کفپوش های سنگی را برای لابی مناسب دید و در برخی اوقات کفپوش های طرح چوب گزینه مناسبتری خواهند بود.

دیوارها در دکوراسیون لابی اهمیت دارند، زمانی که بر اساس متراژ یک دیوار پوش زیبا و مقاوم برای دیوار لابی انتخاب می شود علاوه بر زیبا کردن محیط باعث ماندگاری و دوام‌ دیوار نیز می شود.

در زمانی که متراژ یک لابی کم باشد باید از دیوارپوش های مقاوم نظیر دیوارپوش سنگی استفاده کرد تا هنگام عبورو مرور و برخورد با دیوار، صدمه ای به آن وارد نشود. هنگامی که محیط لابی بزرگ باشد، دست طراح برای انتخاب دیوارپوش باز است و می تواند از هر طرح و جنسی متناسبی برای دکور دیوار لابی استفاده کند.

 

 جمع بندی آخر

برخی معتقدند که لابی در یک ساختمان اهمیت چندانی ندارد و نباید زمان و هزینه برای دکور کردن آن خرج کرد، اما بر خلاف این دیدگاه باید گفت که لابی جز مهم ترین اجزا یک ساختمان بوده و قبل از شروع کار باید به طراحی و دکور لابی توجه کرد. زیرا اولین مکانی در ساختمان است که به چشم‌ببینده می آید.

 

دکوراسیون داخلی پویانو