عایق صوتی : آرامش در منزل حق شماست!

عایق صوتی : آرامش در منزل حق شماست!

عایق صوتی : تا به حال شده از صدای همسایه ها یا شلوغی شهر به ستوه آمده باشید؟ حدس می زنم که همه شما با این حس آشنایی داشته باشید. تقریبا هیچ چیز نمی تواند به اندازه ی آلودگی صوتی کلافه کننده باشد! آپارتمان های شلوغ و پرجمعیت امروزی چنین مشکلاتی دارند. این صداهای بلند و گوش خراش که قطع بشو نیستند و شما هر روز مجبور به تحمل آن ها هستید، واقعا دیوانه کننده هستند. مشکل اینجاست که خیلی اوقات با تذکر دادن به همسایه ها چیزی عوض نمی شود. از آن بدتر صدای اتومبیل هایی است که مدام از خیابان عبور می کنند و مسلما شما نمی توانید جلوی شان را بگیرید!

با این حال در طراحی داخلی برای کاهش سر و صدا در فضای منازل چه باید کرد؟ نمی شود که همین طور دست روی دست بگذارید و تا ابد این صداهای مزاحم را تحمل کنید! منزل شما جایی است که شما از آن آرامش و راحتی می خواهید. با این همه صدا هم نمی شود چنین توقعی داشت. اگر دیگر تحمل ندارید، هر چه زودتر اقدام کنید. خوشبختانه این مشکل حل شدنی است. عایق های صوتی از جمله دستاوردهای نجات بخشی هستند که به کمک شما خواهند آمد.

عایق صوتی چیست؟

عایق صوتی وسیله ای است که عبور صدا را از یک سطح غیر ممکن ساخته یا آن را به حداقل می رساند. عایق های صوتی، صدا را به خود جذب می کنند و نمی گذارند عبور کند. اگر در حال ساخت خانه یا بازسازی آن هستید، بهتر است از این عایق ها استفاده کنید. اگر بعد از ساخت خانه برای این کار اقدام کنید، هزینه بیش تری را متقبل خواهید شد، پس بهتر است در هنگام ساخت فکرش را کنید.

محل اجرای عایق صوتی

عایق های صوتی را می توان در دیوار یا کف کار گذاشت. این کار به وسیله پنل ها و کفپوش های مخصوصی انجام می شود که ضد عبور صدا هستند. البته راه های دیگری هم برای جلوگیری از عبور صدا وجود دارد که از میان آن ها می توان نصب پنجره های دوجداره یا درزگیری پنجره را نام برد.

هزینه نصب عایق صوتی

معمولا نصب عایق های صوتی هزینه زیادی دارد. هزینه ی تهیه و اجرا بسته به روشی که انتخاب می کنید، متفاوت است. اگر می خواهید در رابطه با هزینه به نتیجه ی بهتری برسید، بهتر است با همه ی روش های عایق بندی آشنا شوید تا گزینه ی معقول و مناسب را انتخاب کنید.

انواع عایق صوتی

برای آشنایی بیشتر با عایق های صوتی، شما را با انواع آن ها و کاربرد هر یک آشنا خواهیم کرد.

پنل های آکوستیک

اگر صدایی که از دیوارها عبور می کند شما را کلافه کرده است، چرا پنل های آکوستیک را امتحان نمی کنید؟ این پنل ها می توانند تا حد زیادی به کاهش صداهای مزاحم کمک کنند. پنل های آکوستیک رنگ ها و بافت های متنوعی دارند و می توانند به عنوان یک پوشش نهایی مورد استفاده قرار بگیرند. در ضمن، نصب پنل ها نیز کار چندان سختی نیست.

کفپوش عایق

اگر صدا از کف می آید، باید برای عایق کردن کف اقدام کنید. کفپوش های جذب کننده صدا در این رابطه به کار می آیند. به طور معمول، کفپوش های بتنی و چوب پنبه ای می توانند تا حد قابل توجهی از میزان صدای عبوری کم کنند. این مصالح از بهترین گزینه ها برای جذب صدا هستند. جدا از کفپوش های مخصوص جذب صدا، فرش ها و موکت ها هم می توانند به عنوان جذب کننده صدا مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین می توان از پدهای جذب صدا برای بهتر کردن عملکرد استفاده کرد.

پنجره دوجداره

زمانی که سر و صدای مزاحم به فضای خیابان و شهر مربوط است، شما باید به سراغ پنجره ها بروید. شاید باور نکنید، اما شکاف های بین پنجره در عبور دادن این سر و صدا به طرز عجیبی موثرند و اثرات آن ها از آن چه شما فکر می کنید، بیش تر است. اگر مایل باشید، می توانید با درزگیری پنجره های فعلی خود این سر و صدا را تا حد زیادی کاهش دهید. برای این کار از مواد مخصوص درزگیری استفاده کنید و همه ی شکاف ها را به خوبی پوشش دهید. درزگیرهای آکوستیک هم می توانند در این رابطه به شما کمک کنند، چرا که سطح پنجره را پوشانده و یک لایه اضافه ایجاد می کنند که جلوی عبور صدا را می گیرد. در صورتی که می خواهید از یک روش موثرتر استفاده کنید، باید پنجره های خود را تغییر دهید و انواع دوجداره یا سه جداره را نصب کنید. این پنجره ها می توانند به خوبی جلوی عبور صدا را بگیرند.

پرده ضخیم

جالب است بدانید که پرده ها هم می توانند برای عایق سازی منزل به شما کمک کنند. پرده ها قادرند صدا را به خود جذب کنند یا به صورت مانع در برابر آن بایستند. اگر می خواهید با استفاده از پرده از عبور صدا جلوگیری کنید، بهتر است پارچه های سنگین تر مثل مخمل و انواع مشابه را انتخاب کنید که عمل جذب را بهتر انجام می دهند. مسلما هزینه نصب پرده نسبت به دیگر گزینه ها خیلی کمتر است و در نتیجه، اگر مشکل شما با سر و صدای خیابان باشد، این گزینه پیشنهاد می شود.

 

 

 

تحریریه پویانو