اصول طراحی شهربازی

اصول طراحی شهربازی

اصول طراحی شهربازی

طراحی شهربازی از مهم ترین بخش های راه اندازی آن است. رعایت صحیح اصول طراحی شهربازی و انتخاب درست شرکت های طراحی می تواند نقش مهمی در میزان درآمد صاحبان شهربازی ایفا کند. اگر شما نیز مایل به راه اندازی شهربازی هستید، باید ابتدا با اصول طراحی آن آشنایی پیدا کنید تا در ادامه راه با موفقیت گام بردارید. برای آشنایی با اصول طراحی شهربازی با پویانو همراه باشید.

ایجاد هارمونی

طراحی شهربازی عبارت است از ایجاد تغییرات از راه های مختفی مانند ایجاد حجم، به کار بردن رنگ و متریال های مختلف در فضای شهربازی. مسلما خلق فضای شهربازی باید به گونه ای صورت بگیرد که در کنار عملکردی بودن، جذابیت نیز به همراه داشته باشد؛ فضایی که همه قسمت های آن به خوبی جانمایی شده اند، از همه امکانات مورد نیاز بهره مند است و از لحاظ بصری نیز کاملا جذاب و هیجان انگیز به نظر می رسد.

برخی اصول اولیه در طراحی شهر بازی به شرح زیر هستند:

ایجاد هارمونی

یک شهربازی باید از ترکیب بندی مناسبی بهره مند باشد. استفاده صحیح از رنگ ها با توجه به رنج سنی مشتریان، اهمیت زیادی دارد. طراحی باید از بالانس صحیح و توزیع مناسب برخوردار باشد. با توجه به مساحت شهربازی و بزرگی و کوچکی آن می توان از طرح های تکرار شونده و منظم و در بعضی قسمت ها نیز از بالانس شعاعی مانند برجسته سازی بهره گرفت. همچنین می توان با مقیاس و اندازه ها بازی کرد. به کار بردن توالی و تکرار و استفاده از عناصر یکسان در شهربازی های بزرگ، امکان پذیر است. در این راستا می توا از اصل تغییر نیز بهره جست. توجه کردن به دیتیل ها، مقیاس و نسبت رنگ در طراحی برای خلق کنتراست مناسب نیز خیلی مفید است.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی شهربازی نیز اهمیت خیلی زیادی دارد. نقاشی دیوارها یکی از سریع ترین و راحت ترین روش ها برای ایجاد دکوراسیون دلخواه است که می تواند تاثیر خوبی روی طراحی داخلی داشته باشد. بهره مندی از چیدمان صحیح وسایل و انتخاب آن ها بر اساس سبک طراحی داخلی نیز اهمیت ویژه ای دارد. به کار بردن ترکیب رنگ درست، خصوصا در قسمت های ورودی می تواند جذابیت شهربازی را تا حد زیادی بالا ببرد.

نورپردازی محیط

طبیعی است که نورپردازی در جذابیت بصری شهربازی، تاثیر شگرفی دارد. فضای شهربازی باید روشن باشد تا کودکان در حین بازی، زمین نخورند و به خوبی محیط جلوی خود را ببینند. به کار بردن نور یکنواخت و کافی در بخش های مختلف باید در دستور کار قرار بگیرد.

فرم های جذاب

محیط داخل شهربازی باید با روحیه کودکان سازگار بوده و برای آن ها جذاب و هیجان انگیز به نظر برسد. طراحی کفپوش، سقف و دیوارها به صورت یکنواخت در فضای شهربازی، خسته کننده خواهد بود. باید از فرم های جذاب برای طراحی داخلی استفاده کرد.

فضای کافی

لازم است برای هر بخش از شهربازی، فضای کافی در نظر گرفته شود. مقدار فضای مورد نیاز برای قرار دادن یک وسیله یا مجموعه بازی با توجه به نوع آن بازی مشخص می شود.

خوانا بودن طراحی

طراحی شهربازی باید خوانا باشد، به نحوی که کودکان بتوانند به راحتی مسیر خود را پیدا کرده و در فضای شهربازی گم نشوند.

ضوابط طراحی شهربازی سرپوشیده

ضوابط طراحی شهربازی سرپوشیده

  • به کار بردن نرده های محافظ برای دستگاه‌ها و تجهیزات بازی با ارتفاع حداقل 100 سانتی متر از ضوابط طراحی شهربازی سرپوشیده می باشد.
  • درب های خروجی دستگاه‌های بازی باید به سمت خارج باز گردد تا در هنگام خروج کودکان، مشکل ازدحام در فضا ایجاد نشود.
  • طراحی لاین مناسب و صف با اندازه کافی برای هر دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. در شهربازی های روباز و برای دستگاه‌های خاصی مثل ترن‌ها که از پرفروش ترین تجهیزات بازی به شمار می روند، باید لاین های بیشتری در نظر گرفته شود. همچنین می‌توان از صف‌های VIP نیز برای این دستگاه‌ها استفاده کرد.
  • طراحی تابلو دستگاه‌های بازی و جانمایی آن ها باید به شکلی باشد که امکان دسترسی مشتریان فراهم بوده و راهنمای خوبی برای اپراتور دستگاه‌ها باشد.
  • راه‌های خروج اضطراری باید به گونه ای طراحی شوند که به وضوح، قابل مشاهده باشند.
  • راهرو خروج اضصراری باید حداقل عرضی معادل ۲.۵ متر داشته باشد.
  • باید از طراحی و جانمایی تجهیزات در راهروهای خروجی پرهیز شود.
  • در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی باید از موادی استفاده شود که مقاومت خوبی در برابر آتش سوزی دارند.
  • ضوابط اعلام و اطفا حریق باید رعایت شوند.
  • در صورت به کار بردن آویزها و حجم های سقفی باید از کابل‌های پشتیبان بهره گرفته شود.
  • در صورت وجود نیم طبقه و فضاهای اداری و با ظرفیت معادلل 50 نفر و بیش تر یا فضاهای دارای مساحت 100 متر باید 2 درب خروجی در نظر گرفته شود.
  • در نظر گرفتن برق اضطراری برای مشخص شدن راه‌های خروج در زمان حادثه، الزامی است.
  • سیرکولاسیون باید در طراحی شهربازی رعایت شود.
  • طراحی تجهیزات باید به گونه ای باشد که نقطه کور ایجاد نشود.
  • وجود سرویس بهداشتی در مجموعه ضروری است و باید برای معلولین نیز امکانات لازم در نظر گرفته شود.
  • غرفه ها باید در مکان مناسب قرار بگیرند.
  • استفاده از علایم راهنما در طراحی لازم است.
  • طراحی صحیح روشنایی، نورپردازی و تهویه باید مد نظر قرار گیرد.
  • طراح داخلی شهربازی باید به اطلاعات فنی دستگاه‌ها تسلط داشته باشد تا مشکلی در طراحی پیدا نکند.

بخش های مختلف طراحی شهربازی

بخش های مختلف طراحی شهربازی

در ادامه به شرح بخش های مختلف طراحی شهربازی پرداخته خواهد شد:

طراحی تم کلی شهربازی

در انتخاب تم کلی شهربازی و فضاهای تفریحی باید عوامل گوناگونی مثل نوع طراحی ساختمان، نوع منطقه و آداب و فرهنگ شهر مورد نظر را مد نظر قرار داد و طراحی را با توجه به آن ها انجام داد.

طراحی کف شهربازی

طراحی کف شهربازی در ظاهر کلی، تم و میزان انرژی فضای آن تاثیر قابل توجهی دارد. به کار بردن مصالحی مث سنگ و سرامیک خوب نیست. بهتر است با توجه به طراحی کلی شهربازی از رنگ های پلیمری و کفپوش های PVC استفاده شود. کفپوش ها نباید سر باشند تا از لیز خوردن کودکان جلوگیری شود.

طراحی ستون‌های شهربازی

طراحی ستون های شهربرازی را نیز باید با توجه به تم در نظر گرفته شده انجام داد. روکش ستون ها را می توان با مصالح مختلفی اجرا کرد، اما به کار بردن کامپوزیت در صورت وجود بودجه به مقدار کافی می تواند ظاهری منحصر به فرد و جذاب به شهربازی بدهد. بهتر است ستون ها در ارتفاعات پایین که خطر برخورد کودکان به آن ها وجود دارد، کاور نرم داشته باشند.

طراحی دیوار های شهربازی

طراحی دیوارهای شهربازی را نیز باید با توجه به تم مورد نظر انجام داد. به کار بردن رنگ های پلی اکریلیک و رنگ های سیستمی، از اجرای بنر یا استیکر بهتر است و به ایجاد محیطی گرم تر کمک می کند.

طراحی ورودی‌های شهربازی

طراحی ورودی های شهربازی از اهمیت بالایی برخوردار است. ورودی شهربازی، بخشی است که در کنار زیبایی بصری باید سهولت ورود، تهیه بلیط و جلوگیری از ازدحام در طراحی آن مد نظر قرار بگیرد. ورودی ها باید دعوت کننده باشند و تم اصلی به کار رفته در طراحی شهربازی را به نمایش بگذارند.

طراحی غرفه‌های شهربازی

در شهربازی ها عموما غرفه های متعددی وجود دارند، مثل غرفه های عکاسی یا شارژ کارت که باید طراحی آن ها در هماهنگی با طراحی کل فضای شهربازی صورت گیرد.

طراحی بخش اداری شهربازی

بخش های کنترلی و اداری شهربازی نیز باید به شکل مطلوب طراحی شوند و در محل مناسبی قرار بگیرند. قسمت های بازرگانی، مدیریت، سرور و دیگر بخش های اداری و پرسنلی باید به شکل مجزا طراحی شوند.

طراحی بخش‌ خدماتی شهربازی

بخش های خدماتی شهربازی مثل سرویس بهداشتی، فضای تعویض کودک و امکانات مخصوص معلولین در شهربازی ها باید به شکل ویژه طراحی شوند و دسترسی به آن ها راحت باشد. در بیش تر کشورهای دنیا امکانات قابل توجهی برای استفاده معلولین از شهربازی ها در نظر گرفته می شوند. معلولین و ناتوانان جسمی، بخش مهمی از هر جامعه می باشند و مسلم است که باید در زمینه تفریحات نیز به این قشر احترام گذاشته شده و نیازهای آن ها مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه می توانید تصاویری از طراحی شهربازی های مختلف مشاهده کنید.

طراحی بخش‌ خدماتی شهربازی

شهربازی سرپوشیده

طراحی شهربازی مدرن

اصول طراحی شهربازی

طراحی داخلی پویانو

طراحی داخلی شهربازی رویایی

ایده خلاقانه در طراحی شهربازی

استراکچر در طراحی شهربازی

طراحی شهربازی

دکوراسیون داخلی شهربازی مدرن

 

دکوراسیون داخلی شهربازی

جزئیات طراحی شهربازی

طراحی داخلی شهربازی

طراحی داخلی شهربازی

معماری و دکوراسیون داخلی شهربازی

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو