رابیتس کاری سقف ؛ آشنایی با اجرای سقف کاذب

رابیتس کاری سقف ؛ آشنایی با اجرای سقف کاذب

رابیتس کاری سقف ؛ آشنایی با اجرای سقف کاذب

اکثر مردم فکر می کنند رابیتس یک جور سقف کاذب است، ولی این کلمه، یکی از مرحله های اجرای سقف کاذب می باشد که قبل از انجام گچ کاری صورت می گیرد. معمولا این مرحله زمانی انجام می شود که بخواهید حجم زیبایی را روی سقف اصلی خلق کنید. رابیتس کاری از جمله مراحل رایج اجرای سقف کاذب می باشد و این روزها استفاده از آن در اکثر ساختمان ها باب شده است. ما در این مطلب، شما را با رابیتس  و نحوه اجرای آن بیش تر آشنا خواهیم کرد. همراه پویانو باشید.

رابیتس چیست؟

رابیتس چیست؟

نوعی توری فولادی شبکه بندی شده وجود دارد که از آن پیش از انجام گچ کاری و برای زیرسازی کار استفاده می شود. این توری ها رابیتس نام دارند. برای وصل کردن رابیتس به شبکه فرعی از مفتول یا سیم های مخصوص این کار استفاده می گردد. برای این که رابیتس به صورت ثابت نگه داشته شود، باید میله های افقی و عمودی را نیز به کار برد. اگر سطح زیر رابیتس دارای جنس چوبی باشد، از مواردی مانند منگنه برای محکم سازی توری فلزی به آن بهره گرفته می شود. رابیتس به شما کمک می کند سطح زیر کار را خوب بپوشانید.

چیزی که رابیتس را برای کارفرمایان و طراحان جالب می کند، قابلیت اجرای طرح های گوناگون و زیبا روی سقف اصلی است. معمولا اجرای رابیتس سرعت بالایی دارد و متریال های مورد استفاده برای اجرای آن نیز به راحتی پیدا می شوند. رابیتس مدت هاست که در ساختمان سازی و خصوصا دکوراسیون داخلی کاربرد دارد و صد البته عیب هایی مانند استفاده زیاد از گچ و سنگین بودن را دارد، اما همچنان جزو عناصر پر کاربرد در طراحی داخلی شناخته می شود.

رابیتس دارای خصوصیتی است که بیش تر ملات ها به سادگی به آن چسبیده و دچار ترک نمی گردند. رابیتس در دو مدل مسطح و برجسته موجود است. به کمک رابیتس خواهید توانست هر طرحی را روی سقف فضای مورد نظر خود اجرا کنید.

نوعی توری فولادی شبکه بندی شده وجود دارد که از آن پیش از انجام گچ کاری و برای زیرسازی کار استفاده می شود.

سقف کاذب رابیتس

سقف کاذب رابیتس

سقف کاذب رابیتس را می توان رایج ترین نوع سقف کاذب دانست. ساختار این سقف کاذب به طور معمول از میلگرد و نبشی تشکیل می شود و رویه آن را توری های گالوانیزه و مچ می سازند. علت این که به این سقف کاذب، رابیتس گفته می شود، استفاده از همین توری های گالوانیزه است که رابیتس نام دارند.

سرعت زیاد در اجرا، یافتن راحت مصالح، قابلیت اجرای طرح های متنوع و نیروی کار ماهر به تعداد زیاد باعث می شود این سقف کاذب از محبوبیت زیادی برخوردار باشد. البته سقف کاذب رابیتس دارای معایبی نیز هست که از میان آن ها می توان به مصرف گچ به مقدار زیاد و محدودیت اجرا در آب و هواهای خاص اشاره کرد.

سقف کاذب رابیتس با بهره گرفتن از توری های گالوانیزه (رابیتس) و زیرسازی به کمک نبشی و میلگرد که توسط جوش به هم وصل می گردند، اجرا می شود. از این روش برای اجرای عناصر دیگر دکوراسیون داخلی مثل اپن آشپزخانه و تاج آن نیز استفاده می شود. سقف کاذب رابیتس برای پوشش دادن تاسیسات یا اسکلت ساختمان با مصالح کم وزن و در انواع ساده یا طرح دار ساخته می شود.

سقف کاذب رابیتس را می توان رایج ترین نوع سقف کاذب دانست.

شبکه بندی رابیتس کاری سقف

مزایای رابیتس

مزایای رابیتس

  • سرعت اجرای رابیتس خیلی زیاد است.
  • مصالح مورد نیاز آن به راحتی تهیه می شوند.
  • نیروی ماهر برای اجرای رابیتس زیاد است.
  • انواع طرح های هندسی گوشه دار و منحنی با کمک رابیتس قابل اجرا هستند.

معایب رابیتس

  • رابیتس دارای وزن زیادی است.
  • گچی که برای نازک کاری آن به کار می رود، زیاد است.
  • هزینه گچ کاری زیاد است.
  • گچ کاری با محدودیت آب و هوا رو به رو می باشد.

معایب رابیتس

نحوه رابیتس کاری سقف

نکات مهم خرید رابیتس

نکات مهم خرید رابیتس

صفحات رابیتس به شکل 9 پل، 11 پل، 13 پل و غیره و بر مبنای وزن هر صفحه عرضه می شوند. نکاتی که بایستی در زمان خرید رابیتس به آن ها توجه داشته باشید، به شرح زیر هستند:

  • میلگردها باید از فولاد نرمه باشند تا بتوان به راحتی آن ها را جوش داد.
  • رابیتسی که به کار می رود، باید مناسب باشد. این یعنی هر چقدر فاصله نبشی های باربر از هم و میلگردهای افقی از هم زیادتر باشد، جهت جلوگیری از شکم دادن یا خم شدن رابیتس زیر وزن گچ باید از رابیتسی با پل زیادتر استفاده نمود.
  • برای وصل نمودن رابیتس به زیر کار باید از سیم های گالوانیزه استفاده کرد.

شرایط حمل و نگهداری در کارگاه

شرایط حمل و نگهداری در کارگاه

  • باید در حین حمل کردن میلگردها و نبشی ها توجه کرد که در زمان بارگیری و باراندازی دچار پیچ و تاب نشوند. همچنین نباید اجازه نفوذ آب برف و باران را به آن ها داد، زیرا زنگ می زنند.
  • برای قرار دادن میلگردها و نبشی ها در کارگاه باید چهار آجر زیر آن ها گذاشته شود تا از سطح زمین فاصله بگیرند. علت این کار، حفظ آن ها از رطوبت و گل و لای است.

نیروی کار و مدت زمان اجرا

نیروی کار و مدت زمان اجرا

برای رابیتس کاری سقف، حداقل 4 نفر نیروی کار لازم است که باید کارهای زیر را انجام دهند:

  • یک جوشکار برای انجام زیرسازی کار
  • یک کمک جوشکار برای دادن وسایل مورد نیاز به جوشکار
  • یک رابیتس بند حرفه ای
  • یک نفر که به رابیتس بند کمک کند.

برای ساخت یک سقف کاذب ساده و بدون طرح 2 استادکار ماهر و یک گچ ساز ماهر قادر هستند در یک روز حدود 30 تا 40 متر مربع را به اجرا برسانند. اگر سقف کاذب شما دارای طرح باشد، استادکار باید در اجرای طرح ها مهارت داشته باشد و از معماری و ابزار مورد نیاز نیز اطلاع داشته باشد. برای چنین سقف هایی با توجه میزان پیچیدگی طرح به زمان زیادتر برای اجرا نیاز خواهد بود.

مراحل رابیتس بندی

مراحل رابیتس بندی

مرسوم ترین روش رابیتس بندی، روشی است که 3 مرحله دارد:

مرحله یک: اجرای میلگردهای آویز

این میلگردها یا قبلا داخل سقف اصلی قرار گرفته اند یا در زمان اجرای رابیتس به سقف یا تیرها جوش می خورند. کاری که این میلگردها می کنند، تحمل بار سقف کاذب است. میلگردهایی که قبلا در سقف قرار گرفته اند، طوری کار گذاشته می شوند که بخشی از آن ها از سقف اصلی بیرون بزند. این قسمت بیرون زده برای آویز کردن رابیتس به کار می آیند. میلگردهای مذکور در مرحله بعدی خم شده و با جوشکاری به سایر میلگردها وصل می شوند.

فاصله بین میلگردها بسیار مهم است و نباید از 60 سانتی متر تجاوز کند. حداکثر مقدار این فاصله برای سقف های دارای وزن بیش تر و طرح پیچیده تر به 30 سانتی متر کاهش می یابد.

مرحله‌ دو: نصب توری گالوانیزه

در مرحله دوم، توری های گالوانیزه یا همان رابیتس ها روی میلگردها جای می گیرند. صفحات رابیتس از جنس فولاد هستند تا به سادگی جوش داده شوند. برای جلوگیری از خم شدن گچ بایستی از رابیتس مناسب استفاده گردد. می توان به جای جوشکاری کردن از مفتول های گالوانیزه بهره برد. رابیتس دارای تنوع خوبی در بازار است، اما استاندارد مخصوصی جهت تهیه آن وجود نداشته و به همین خاطر نمی توان یک نوع رابیتس را برتر از نوع دیگر دانست. در صورتی که فاصله میلگردها زیاد باشد، باید رابیتس مورد استفاده از وزن بالا و پل های زیادتری برخوردار باشد تا در زمان گچ کاری با مشکل مواجه نشوید.

مرحله‌ سه: گچ کاری

آخرین مرحله اجرای رابیتس روی سقف، گچ کاری می باشد. این مرحله پس از پایان کار گذاشتن رابیتس انجام می گردد. در این بخش، روی رابیتس را با استفاده از گچ پر می کنند تا یک سطح یکپارچه و سفید حاصل شود. به طور معمول، کار گچ کاری آن قدر تکرار می شود تا رابیتس به خوبی پوشانده شود.

رابیتس کاری کار سختی است و هر کسی نمی تواند از پس آن بر بیاید.

نکته آخر رابیتس کاری سقف

رابیتس کاری کار سختی است و هر کسی نمی تواند از پس آن بر بیاید. در صورتی که این کار را به افراد غیر ماهر و بی تجربه بسپارید، نتیجه دلخواه خود را نخواهید گرفت. رابیتس باید با ظرافت و به دقت اجرا شود تا زیبایی واقعی خود را نشان دهد. بنابراین برای اجرای رابیتس از افراد کاردان کمک بگیرید.

نکته آخر رابیتس کاری سقف

نمونه رابیتس کاری سقف

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری