30 نمونه جدید دکوراسیون داخلی لابی + اصول طراحی این فضا

دکوراسیون داخلی لابی

30 نمونه جدید دکوراسیون داخلی لابی + اصول طراحی این فضا

لابی فضایی است که در ورودی ساختمان در نظر گرفته می شود. این فضا معمولا فیلتری است که بین محیط بیرونی و بخش های داخلی یک ساختمان قرار می گیرد و علت استفاده از آن می تواند این باشد که ورود مستقیم و بی مقدمه به فضای اصلی زیاد جالب نیست. لابی ها کاربردهای دیگری نیز دارند. منتظر ماندن افراد یا کمک گرفتن از نگهبانی و پذیرش از این کاربردها هستند. لابی در ساختمان هایی با کاربری های مختلف اجرا می شود و باید به گونه ای طراحی شود که نیازهای افراد را برطرف کند. ما در این مطلب درباره دکوراسیون داخلی لابی ساختمان های بزرگ برای شما اطلاعاتی گرد هم آورده ایم که می تواند در این زمینه یاریتان دهد. برای آشنایی با اصول طراحی لابی و مشاهده تصاویر لابی های مختلف، پویانو را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

لابی، خود در نقش یک فیلتر عمل می کند، اما این دلیل نمی شود که به فیلتر اختصاصی خود نیازی نداشته باشد. افزایش جمعیت مجتمع ها، برج ها، فضاهای اداری و حتی زیاد شدن مسافرانی که به هتل ها مراجعه می کنند، باعث می شود لابی این فضاها که محل رفت و آمد تعداد زیادی از مردم است، نیاز به طراحی مناسب داشته باشد. در طراحی لابی باید در بدو ورود، یک فضا به عنوان ورودی در نظر گرفته شود که هم افراد را به خوبی هدایت کند و هم باعث تمرکز جمعیت در یک نقطه خاص نشود. یک ورودی مناسب باید همچنین مجهز به درهای اتوماتیک باشد. همچنین خوب است در ورودی لابی ها رمپ در نظر گرفته شود تا ورود و خروج معلولین به راحتی و بدون مشکل صورت گیرد.

یک لابی خوب و مناسب از تقسیم بندی صحیح برخوردار است. لابی ها معمولا فضاهایی عمومی هستند که بخش های مختلفی را در بر می گیرند. لابی هر فضایی با توجه به کاربری آن فضا دارای قسمت های مختلف و مخصوصی است، اما به طور کلی می توان گفت که همه لابی ها دارای نگهبانی و نشیمن هستند. به هر حال، یک لابی دارای هر تعداد فضایی که باشد، باید به خوبی تقسیم بندی شده باشد و این یعنی بتوان بخش های مختلف آن را به راحتی تشخیص داد.

یک لابی باید حتما میزبان خوبی برای افرادی که به آن پا می گذارند، باشد. لابی را نباید فقط یک فضای انتظار دانست. این فضا نمودی از معماری کل ساختمان است. نشیمن، فضایی است که در اکثر لابی ها در نظر گرفته می شود تا افراد بتوانند از فضای آن برای انتظار یا حتی کپ و گفت استفاده کنند. فضای نشیمن، معمولا شامل میز، صندلی و تعدادی گلدان یا آکواریوم است. این فضا می تواند در ساختمان های مسکونی برای جلسات کوتاه مدتی که بین ساکنان برگزار می شوند نیز کاربرد داشته باشد.

در آپارتمان ها و مجمتع های مسکونی که تعداد ساکنین زیاد است، رفت و آمدهای زیادی نیز انجام می شود. در این گونه فضاها برای تامین امنیت ساکنین، افرادی در نقش نگهبان حضور پیدا می کنند. این افراد در قسمت مشخصی از لابی که نگهبانی نام دارد، مستقر می باشند و روی رفت و آمد افراد نظارت می کنند. معمولا نگهبانی لابی یک پیشخوان دارد و از امکاناتی برای ارتباط برقرار کردن نگهبان با مدیریت ساختمان نیز بهره مند است. طراحی نگهبانی لابی باید طوری باشد که بتوان به محض ورود به لابی، آن را تشخیص داد. از نگهبانی به عنوان اطلاعات نیز استفاده می گردد و این کاربری بیش تر در هتل ها دیده می شود. نگهبان باید در محلی مستقر باشد که به خوبی به اکثر بخش های لابی تسلط داشته باشد.

انتخاب کفپوش برای لابی از اهمیت زیادی برخوردار است. لابی، فضایی است که رفت و آمد افراد را ترتیب می دهد و زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. طبیعی است که کفپوش چنین فضای پر کاربردی باید محکم و مقاوم باشد و به این راحتی ها خراب نشود. کفپوش های سنگی از بهترین گزینه ها برای لابی به شمار می روند. این کفپوش ها در برابر ضربه های حاصل از حرکت وسایل در اسباب کشی و حمل چمدان ها دوام زیادی می آورد و تمیز کردن آن نیز راحت است. بهتر است کفپوش لابی از میان رنگ های تیره انتخاب نشود، زیرا رفت و آمد افراد به سادگی آن را کثیف می کند و غبار و لکه روی سطح یک کفپوش تیره زیاد به چشم می آید. برای زیباتر کردن فضای لابی می توان در بخش نشیمن از فرش استفاده کرد، اما بقیه قسمت ها برای پهن کردن فرش مناسب نیستند، زیرا به خاطر رفت و آمد زیاد، فرش ها مدام جا به جا می شوند. بهتر است یک پادری نیز جلوی ورودی در نظر گرفته شود تا گل و لای بیرون لابی به داخل آن نیاید.

مورد بعدی، انتخاب دیوارپوش است. برای این کار بهتر است ابتدا متراژ لابی را در نظر بگیرید. اگر لابی از مساحت زیادی برخوردار باشد و امکان آسیب دیدن دیوارها در اثر حمل وسایل و اثاثیه وجود نداشته باشد، می توان از رنگ های روغنی و کاغذ دیواری های مختلف برای پوشش دیوارها بهره گرفت. چنین گزینه هایی به شما حق انتخاب گسترده تری می دهند. در صورتی که لابی کوچک باشد، احتمالا برخورد به دیوارها زیاد است و در این وضعیت بهتر است از متریال های مقاومی مثل سنگ برای پوشش دیوارها استفاده کنید یا دیوارپوش های محکم انتخاب کنید. در این شرایط، بهتر است لوازم دکوری را نیز محدود کنید.

طراحی سقف لابی نیز از دیگر مواردی است که باید به آن پرداخت. طراحی سقف لابی های بزرگ باید در تناسب با مقیاس فضا صورت بگیرد. تعیین طرح و نقش سقف باید با توجه به سبک دکوراسیون داخلی اتاق و تزیینات به کار رفته در لابی صورت گیرد. اگر دکوراسیون لابی تابع سبک مدرن است، تزیینات زیادی برای صقف پیشنهاد نمی شود. در لابی هایی با سبک کلاسیک، بهتر است از طرح های مرکز گرا و متقارن استفاده شود و اعمال تزیینات زیاد نیز مناسب می باشد. انتخاب لوستر نیز مهم است. لوسترهای مناسب برای لابی های مدرن، ساده هستند و لوسترهای مناسب برای سبک کلاسیک از تزیینات زیادی برخوردارند.

نورپردازی نیز تاثیر زیادی در زیبا به نظر رسیدن دکوراسیون لابی دارد. یک نورپردازی مناسب می تواند علاوه بر روشنایی دادن به محیط لابی، جلوه خوبی به دکوراسیون آن بدهد. نورپردازی لابی، معمولا شامل دو بخش است، یکی نورپردازی نشیمن و پذیرش یا نگهبانی و دیگری نورپردازی دکوری. برای ایجاد روشنایی در نشیمن می توان از لوستر استفاده کرد. گزینه های دیگری مثل هالوژن ها، چراغ های دیواری، آباژورها و نور مخفی نیز وجود دارد. برای راهروها بهتر است از چراغ های توکار استفاده کرد. اجرای نور مخفی در راهروها می تواند جلوه زیبایی به آن ها بدهد.

در صورتی که فضای کافی در لابی وجود داشته باشد و محیط آن از نور کافی برخوردار باشد، می توان برای زیباتر کردن فضا از گیاهان نیز استفاده نمود. این کار باعث می شود روح و سرزندگی به فضای لابی اضافه شود. طراحی برخی از لابی ها به شکل نیمه باز صورت می گیرد و به این شکل از نور طبیعی برای رشد گیاهان استفاده می شود. اگر لابی از نور طبیعی محروم باشد، می توانید از گیاهان آپارتمانی که قادر به رشد در محیط های کم نور هستند، بهره بگیرید. روش های جالبی مثل اجرای دیوار سبز یا به کار بردن استند نیز وجود دارند که کمک می کنند فضای سبز زیباتری ایجاد کنید.

در نهایت به شما پیشنهاد می کنیم برای تکمیل و زیباسازی هر چه بیش تر دکوراسیون لابی از عناصر دکوری کمک بگیرید. آباژورها، تابلوها، مجسمه ها، المان ها و آکواریوم ها از جمله عناصری هستند که می توانند جلوه لابی را بیش تر کنند. بهتر است با توجه به مقدار فضایی که در اختیار دارید، برای انتخاب وسایل دکوری اقدام کنید تا مزاحم رفت و آمدها نشوید. اگر فضای کمی وجود دارد، از تابلوها یا آبنماهای ایستاده استفاده کنید که جای کم تری می گیرند.

حالا که با اصول طراحی لابی آشنا شدید، در ادامه می توانید از تصاویری که برای شما گلچین کرده ایم، ایده بگیرید.

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پوبانو