همه چیز درباره طراحی خانه دوبلکس

همه چیز درباره طراحی خانه دوبلکس

همه چیز درباره طراحی خانه دوبلکس

در دنیای مدرن امروزی، معماران برای خانه ها طرح های بسیار متنوعی ارائه می دهند. برخی از خانه های امروزی به شکل ویلایی، بعضی از آن ها به صورت دوبلکس و بیش تر آن ها به صورت آپارتمانی ساخته می شوند. در میان انواع خانه، انواع دوبلکس از زیبایی چشمگیری برخوردارند و خیلی متفاوت به نظر می رسند. افراد زیادی هستند که آرزوی داشتن یک خانه دوبلکس را در ذهن خود می پرورانند. اگر شما هم چنین آرزویی دارید و می خواهید یک خانه دوبلکس برای خود طراحی کنید، پویانو را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

همه چیز درباره طراحی خانه دوبلکس

خانه دوبلکس چیست؟

خانه دوبلکس چه جور خانه ای است؟ این سوالی است که شاید برای شما هم پیش آمده باشد. خانه در فرم های گوناگونی طراحی و ساخته می شوند. یکی از انواع خانه، خانه دوبلکس است. خانه های دوبلکس را می توان به صورت دیوار به دیوار یا بالای هم ساخت.

در واقع، خانه دوبلکس، یک خانه محسوب می شود و تصور این که چنین خانه ای شامل دو محل مجزا است، اشتباه می باشد. به عبارت دیگر، اگر دو طبقه یک خانه به وسیله پله داخلی با هم در ارتباط باشند، خانه مورد نظر دوبلکس است. در طراحی خانه های دوبلکس، دو طبقه روی هم یک واحد مسکونی را ایجاد می کنند. در این خانه ها برای چیدمان وسایل و مبلمان و اجرای هر نوع دکوراسیون داخلی، بهترین امکانات در دسترس است.

خانه دوبلکس چیست؟

داشتن یک خانه دوبلکس، موهبت بزرگی است، زیرا در این حالت، شما خانه ای دارید که به اندازه دو خانه، فضا در اختیارتان می گذارد. قیمت خانه های دوبلکس نسبت به خانه های معمولی بیش تر است، زیرا طراحی و اجرای آن متفاوت می باشد. خانه های دوبلکس، نه فقط به خاطر معماری، بلکه به خاطر ساختار متفاوت خود با دیگر خانه ها فرق دارند. این خانه ها معمولا به شما حس زندگی در یک فضای پر نور و دلباز را می دهند که مساحت زیادی دارد. راه پله ها از مهم ترین بخش های طراحی خانه های دوبلکس به شمار می روند، چون نقش خیلی مهمی در تقسیم فضا و ایجاد سیرکولاسیون عمودی بین دو طبقه دارند.

خانه های دوبلکس، نه فقط به خاطر معماری، بلکه به خاطر ساختار متفاوت خود با دیگر خانه ها فرق دارند

طراحی خانه دوبلکس

این که چه سبکی را برای طراحی خانه دوبلکس بزرگ یا کوچک خود انتخاب می کنید، کاملا به سلیقه خود شما بستگی دارد و تا حدودی نیز از بودجه ای که در نظر گرفته اید، تاثیر می پذیرد. معمولا طراحی و اجرای خانه های دوبلکس به سبک کلاسیک نسبت به خانه های دوبلکس مدرن، گران تر تمام می شود. سبک مدرن، سبکی ساده گرا و عملکردگرا است و در آن بر کاربردی بودن تاکید می شود.

در این سبک فقط از وسایل اصلی و ضروری استفاده می شود. خانه های دوبلکس مدرن، این روزها خیلی طرفدار پیدا کرده اند و هزینه طراحی و اجرایشان نیز کم تر است. با این حال، هنوز هم افرادی هستند که ابهت و چشمگیر بودن سبک کلاسیک را برای طراحی خانه دوبلکس ترجیح می دهند.

طراحی خانه دوبلکس

انواع خانه دوبلکس

خانه های دوبلکس، 3 نوع دارند. این 3 نوع به شرح زیر هستند:

  • خانه دوبلکس استاندارد: این مدل خانه دوبلکس، معمولا در طبقه آخر ساختمان های بلند ساخته می شود. مساحت این خانه نسبت به دیگر خانه های دوبلکس، کم تر می باشد و فضای آن نیز کوچک تر است.
  • خانه دوبلکس زیر شیروانی: خانه های دوبلکسی که طبقه دومشان به صورت زیر شیروانی اجرا می شود، خانه دوبلکس زیر شیروانی نام دارند. طبقه دوم این خانه ها سقف شیب دار دارد و گاهی دارای بالکن نیز هست.
  • خانه دوبلکس معمولی: این خانه های دوبلکس به طور معمول در پایین ترین طبقه ساختمان اجرا می شوند. چنین خانه هایی عموما دارای پاسیون، حیاط خلوت یا حیاط هستند.

انواع خانه دوبلکس

پلکان خانه دوبلکس

پلکان خانه های دوبلکس از قسمت های مهم و جزء لاینفک این خانه ها می باشد. می توان گفت بیش تر افراد، خانه های دوبلکس را به خاطر راه پله های خاص و منحصر به فردشان دوست دارند. راه پله خانه های دوبلکس، جلوه ای بی نظیر به فضا می دهد و بزرگی آن را به رخ می کشاند. طراح ها معمولا با در نظر گرفتن مساحت فضا به انتخاب مدل مناسب برای پلکان می پردازند. در خانه های دوبلکس، مدل های گوناگونی از پله برای ایجاد ارتباط بین طبقه پایین و بالا به کار می روند. رایج ترین نوع راه پله برای این خانه ها، پلکان گرد است.

پلکان گرد از محبوبیت زیادی برخوردار است و باعث زیبایی هر چه بیش تر دکوراسیون داخلی این خانه ها می شود. در خانه های دوبلکس مدرن، از پلکان مردن استفاده می شود که بیش تر کاربردی است، اما زیبایی خاص خود را دارد. برای اجرای پلکان از مصالح مختلفی مثل شیشه، چوب و فلز استفاده می شود که می توانند به تنهایی یا در ترکیب با هم به کار بروند. هر کدام از این مصالح، زیبایی خود را دارند و با توجه به سبک دکوراسیون داخلی انتخاب می شوند. راه پله هایی که از چوب ساخته می شوند، بسیار زیبا بوده و معمولا با اغلب سبک های طراحی داخلی هماهنگ می شوند، اما انواع شیشه ای را تنها می توان با برخی از سبک ها هماهنگ کرد.

پلکان خانه دوبلکس

قیمت خانه دوبلکس

پیش تر ذکر شد که خانه های دوبلکس، دو طبقه دارند و این دو طبقه به کمک راه پله با هم در ارتباط هستند. این خانه ها با توجه به دو طبقه بودن، فضای بیش تری در اختیار شما می گذارند و مسلما طراحی و اجرای چنین فضای بزرگی نیاز به وقت و هزینه بیش تری دارد. به همین خاطر است که هزینه طراحی و ساخت این خانه ها در مقایسه با خانه های ویلایی یا آپارتمان ها بیش تر است. برای این که هزینه اجرای خانه دوبلکس را کاهش دهید، می توانید آن را به صورت نیم دوبلکس بسازید. مسلما هر چه مساحت خانه دوبلکس بیش تر باشد، طراحی داخلی آن نیازمند وقت و هزینه بیش تری است و به خاطر وسعت فضا، مصالح بیش تری نیز در اجرا مورد نیاز خواهد بود.

نمای خانه دوبلکس

نمای خانه دوبلکس

همان طور که پیش تر هم اشاره کردیم، انتخاب سبک طراحی برای خانه های دوبلکس به نظر و بودجه شما وابسته است. طراحی نما نیز همین طور است. خانه هایی که نمای کلاسیک دارند، معمولا هزینه ساخت بیش تری نیز خواهند داشت، زیرا تزیینات این سبک بیش تر است. خانه هایی با نمای مدرن به خاطر این که معمولا ساده تر از انواع کلاسیک هستند، هزینه ای کم تر در بر خواهند داشت. البته شما می توانید به جای استفاده از یکی از سبک های کلاسیک یا مدرن، تلفیقی از آن ها را به کار ببرید. تلفیق این سبک ها همان سبک ترنزیشنال است.

اولویت طراحی خانه دوبلکس از نظر شما چیست؟

اولویت طراحی خانه دوبلکس از نظر شما چیست؟

شرکت های معماری و طراحی داخلی، معمولا پیش از آغاز به کار، نظر شما را درباره اولویت هایتان می پرسند. آن ها باید بدانند شما بیش تر به فرم گرایی اهمیت می دهید یا خانه ای عملکردگرا می خواهید. البته می توان به صورت همزمان از هر دو رویکرد بهره گرفت. آرشیتکت شما در صورتی که یک خانه کاربردی و مفید بخواهید، عملکرد خانه را در اولویت قرار می دهد و فرم را بر اساس آن تعیین می کند، اما در صورتی که بخواهید فرم خانه تان در راس توجه قرار داشته باشد، برعکس خواهد شد. بهتر است سعی کنید عملکرد خانه را به حد کافی تامین کنید و سپس روی فرم آن متمرکز شوید تا هیچ چیزی را از دست ندهید.

سعی کنید عملکرد خانه را به حد کافی تامین کنید و سپس روی فرم آن متمرکز شوید

نمای خانه ی دوبلکس

حیاط خانه ی دوبلکس

نکاتی که باید درباره طراحی خانه دوبلکس بدانید

  • برای طراحی نما از ژورنال ها و سایت ها کمک بگیرید. سعی کنید با به روزترین نمونه آشنا شوید. همه روزه روش های جدیدتر و فناوری های پیشرفته تری برای اجرای نما ارائه می شوند که باید از آن ها خبر داشت.
  • در بحث دکوراسیون داخلی خانه های دوبلکس، سبک های متنوعی مثل مدرن، کلاسیک، صنعتی، روستیک، مینیمال و غیره وجود دارند که می توانید انتخاب کنید. بهتر است ابتدا با انواع سبک ها آشنایی پیدا کرده و سپس تصمیم بگیرید. شاید سبکی وجود داشته باشد که هنوز نمی شناسید، ولی بعد از آشنا شدن با آن، عاشقش شوید. خودتان را به سبک های بیش تر شناخته شده محدود نکنید.
  • اگر خانه تان بزرگ است، حتما در ورودی آن یک قسمت به شکل لابی یا فضای تقسیم در نظر بگیرید و آن را به عنوان فیلتر ورودی خانه مورد استفاده قرار دهید.
  • در خانه های دوبلکس، طراحی سقف از اهمیت زیادی برخوردار است. می توانید برای زیبایی سقف خانه خود از کناف یا گزینه های دیگر استفاده کنید و طرح سقف را با سبک دکوراسیون منزل خود هماهنگ سازید.
  • به طور کلی، اگر نمی خواهید هزینه زیادی برای اجرای خانه دوبلکس خود متحمل شوید، بهتر است سبک های ساده گرا مثل سبک مدرن و مینیمال را انتخاب کنید. در این سبک ها تزیینات زیاد و زرق و برق آنچنانی دیده نمی شود و به همین خاطر، هزینه اجرا کم می گردد.
  • انتخاب رنگ برای طراحی داخلی خانه های دوبلکس نیز تا حد زیادی به انتخاب سبک بر می گردد. معمولا سبک هایی مثل سبک مدرن، پالت رنگی ساده و خنثی دارند که به سادگی بیش تر آن ها ختم می شود.
  • اگر برایتان امکان پذیر است، راه پله را در فضای میانی قرار دهید و روی زیبایی آن کار کنید، زیرا ظاهر راه پله روی ظاهر خانه تان تاثیر شگرفی دارد.
  • در بحث طراحی اتاق خواب های یک خانه دوبلکس، بهتر است وجود تراس را در نظر بگیرید. بهتر است اتاق خواب های یک خانه دوبلکس، مساحتی بین 20 تا 25 متر داشته باشند.
  • همان طور که به طراحی نما و دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس خود اهمیت می دهید، باید طراحی فضای بیرونی آن را نیز مهم بشمارید. محوطه سازی حیاط خانه تان می تواند جلوه فوق العاده ای به آن بدهد.
  • اگر امکانش برایتان وجود دارد، یک استخر یا آبنما نیز در حیاط خانه در نظر بگیرید. ترکیب این ها با محوطه سازی می تواند منظره زیبایی ایجاد کند.

نکاتی که باید درباره طراحی خانه دوبلکس بدانید

نکاتی که باید درباره طراحی خانه دوبلکس بدانید

دکوراسیون داخلی پویانو

مزایا و معایب خانه دوبلکس

حالا که با همه چیز درباره خانه های دوبلکس آشنا شدید، خوب است مزایا و معایب آن ها را نیز بدانید.

مزایای خانه دوبلکس به شرح زیر هستند:

  • حفظ حریم خصوصی: اولین نکته ای که خانه های دوبلکس را به یک انتخاب ایده آل تبدیل می کند، وجود حریم خصوصی در آن هاست. اگر پلان خانه را به خوبی طراحی کنید، می توانید فضاهای عمومی مثل آشپزخانه، نشیمن، پذیرایی و سرویس بهداشتی را در طبقه اول جای دهید و بخش های خصوصی تر مثل نشیمن خصوصی، اتاق ها و حمام ها را در طبقه بالا قرار دهید. به این شکل، حریم خصوصی در خانه رعایت می شود.
  • امکان اجاره دادن: مزیت دوم خانه های دوبلکس این است که شما می توانید طبقه دوم آن ها را اجاره داده و از این راه، کسب درآمد کنید. در صورتی که چنین قصدی دارید، باید موضوع را با آرشیتکت خود در میان بگذارید تا پلان خانه را طوری طراحی کند که ورودی ها مجزا باشند و ساکنین دو طبقه برای هم مزاحمتی ایجاد نکنند.
  • وجود فضای بیش تر: خانه های دوبلکس، فضای بسیار بزرگ تری نسبت به خانه های یک طبقه در اختیار شما قرار می دهند. وقتی نمی توانید از سطح افقی استفاده کنید، باید از ارتفاع بهره ببرید و با اضافه کردن طبقه، مساحت خانه را افزایش دهید. این کاری است که طراحان با طراحی خانه های دوبلکس برای شما انجام می دهند.

معایب خانه دوبلکس به شرح زیر هستند:

  • انتقال سر و صدا: شاید اولین عیب خانه های دوبلکس این باشد که سر و صدا در آن ها به راحتی انتقال پیدا می کند. علت هم این است که فضای بین دو طبقه باز است. این عیب باعث اذیت شدن برخی از ساکنین می شود. البته می توان با نقشه کشی صحیح و عایق بندی کردن دیوارها تا حدی این مشکل را حل کرد.
  • تعمیر و نگهداری دشوار: عسب دیگر خانه های دوبلکس این است که به خاطر داشتن دو طبقه، نگهداری و تعمیرات آن ها سخت تر می شود. هزینه تعمیر و نگهداری این خانه ها از خانه های معمولی بیش تر است. بحث سرمایش و گرمایش را نیز به این عیب اضافه کنید. طبیعتا خنک یا گرم کردن یک خانه دو طبقه در مقایسه با یک خانه یک طبقه دشوارتر است و هزینه بیش تر دارد.
  • رفت و آمد از پلکان: شاید یکی از بارزترین عیب های خانه های دوبلکس این باشد که بیش تر ساکنین آن ها از رفت و آمد مکرر به وسیله پله ها شکایت می کنند. این خانه ها برای افرادی که بچه های کوچک دارند یا افرادی که مسن تر هستند، زیاد مناسب نیستند. اگر فرزندان شما کم سن هستند، حتما ایمنی پله ها را در نظر بگیرید.

در ادامه می توانید تصاویری از جدیدترین دکوراسیون داخلی خانه های دوبلکس را مشاهده کنید.

مزایا و معایب خانه دوبلکس

طراحی خانه دوبلکس

دکوراسیون خانه دوبلکس

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری