همه چیز درباره نوسازی و بازسازی نما

بازسازی و نوسازی نمای ساختمان از گذشته مرسوم بوده و امروزه نیز جزو راه های ایجاد تنوع در ظاهر ساختمان است. البته بازسازی نما فقط برای زیبایی صورت نمی گیرد و دلایل دیگری نیز دارد.

همه چیز درباره نوسازی و بازسازی نما

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با نگاه کردن به نمای قدیمی و کهنه ساختمان خود، احساس بدی پیدا کنید. نمی توان انکار کرد که ظاهر هر ساختمانی روی برداشت ناظران از آن ساختمان تاثیر زیادی دارد. متاسفانه در حال حاضر با توجه به قیمت های بسیار بالای بازار مسکن، هر کسی نمی تواند از پس خرید یا اجاره یک ساختمان جدید بر بیاید. ساختمان ها نیز با گذشت زمان از سال ساختشان، زیبایی و تازگی خود را از دست می دهند. این جاست که بیش تر ما برای تنوع دادن به ظاهر جایی که در آن کار یا زندگی می کنیم، به بازسازی نما روی می آوریم که هزینه اش هر چقدر باشد، از هزینه اجاره یا خرید یک ساختمان جدید کم تر است. بازسازی و نوسازی نمای ساختمان از گذشته مرسوم بوده و امروزه نیز جزو راه های ایجاد تنوع در ظاهر ساختمان است. البته بازسازی نما فقط برای زیبایی صورت نمی گیرد و دلایل دیگری نیز دارد. مثلا ممکن است بازسازی نما جهت مقاوم سازی آن و تعمیر بخش های خراب شده صورت بگیرد. اگر می خواهید با فرایند بازسازی نما بیش تر آشنا شوید، همراه پویانو باشید.

همه چیز درباره بازسازی و نوسازی نما

اهمیت نما و بازسازی آن

واژه نما در لغت نامه به شکل ظاهری هر چیز یا آن چه در معرض دید می باشد، اطلاق شده است. آن چیزی که از بیرون یک ساختمان دیده می شود، منظره بیرونی نما است. چه ساختمان های مسکونی و چه آن هایی که کاربری اداری و تجاری دارند، به وسیله نمای خود تاثیر زیادی روی برداشت ناظر می گذارند. اهمیت دیگر نمای همه این ساختمان ها این است که روی سیمای شهر نیز تاثیر قابل توجهی می گذارند. هر چه باشد، سیمای شهرهای ما از کنار هم قرار گرفتن نمای ساختمان ها شکل می گیرد.

به طور کلی می توان گفت که نمای هر ساختمانی، نشان دهنده موقعیت اقتصادی و اجتماعی ساکنان آن ساختمان می باشد. نمای یک بنا بازتاب دهنده نظم طرح بنا، امکانات و ذوق تزیین آن ساختمان است. نما، تصویری است که عموم از وضعیت کلی یک ساختمان و افراد ساکن در آن دارند. نما در نقش چهره ساختمان ظاهر می شود و از این رو، معرف یک ساختمان و ویژگی های آن است. برعکس دکوراسیون داخلی که بیش تر جنبه خصوصی دارد، نمای ساختمان در معرض دید عموم است و رو به بافت شهر، کوچه ها و خیابان ها قرار می گیرد. از همین رو، بازسازی نما که سبب زیباسازی مجدد چهره ساختمان می شود، اهمیت زیادی دارد.

اما بازسازی چیست؟ به طور کلی، ایجاد هر گونه تغییر در یک ساختمان که باعث از بین رفتن یکنواختی آن و ایجاد تنوع و بالا بردن مقاومت آن گردد، بازسازی نام دارد.

اهمیت نما و بازسازی آن

رویکرد عمده ساکنان در امر بازسازی نما

مسلما امکان تخریب و از نو ساختن کامل کل بنا برای همه افراد وجود ندارد و اگر هم وجود داشته باشد، مشکلات خاص خود را دارد. در ضمن، در بسیاری از موارد، به خاطر تغییرات بازار و ورود شرکت های جدید به دنیای تجارت، نیاز به ایجاد شناخت از طریق پرداختن به نما احساس می شود. در چنین موارد، افراد به استفاده از فناوری های نوین ساختمانی روی می آورند که در عین داشتن مزایای زیاد، سبب ایجاد جذابیت بیش تر در نمای ساختمان برای مخاطبین و مشتریان می شود.

این رویکرد، اشتباه نیست، زیرا همه مردم در زمان ورود به یک بنای اداری یا تجاری، با توجه به نمای آن، برداشتی از وضعیت کلی ساختمان پیدا می کنند. این برداشت روی نظر آن ها درباره یک شرکت یا اداره، تاثیر زیادی می گذارد. به همین خاطر، یک نمای زیباتر، شانس بهتری برای پذیرفته شدن در نظر عموم ایجاد می کند.

رویکرد عمده ساکنان در امر بازسازی نما

متریال ها و سیستم های اجرایی ایمن

در ساخت نمای بیش تر ساختمان های قدیمی کشور ما از ملات و روش های سنتی استفاده شده است. اکثر این ساختمان ها در حال حاضر به بازسازی نیاز دارند. متریال های مرسوم در این سیستم های سنتی، آجر، سنگ، سیمان شسته و غیره هستند. این متریال ها با گذر زمان دچار آسیب های جدی شده و باعث ایجاد وضعیت بحرانی برای نما می شوند.

در چنین شرایطی، نیاز به بازسازی احساس می شود که می تواند بخشی از نما یا کل آن را شامل شود. برای بازسازی نما، از متریال ها و سیستم های جدیدتری مانند سرامیک پرسلانی، اجرای نمای خشک با سنگ و نماهای دکوری فلزی مثل استرچ متال و CNC استفاده می شود که ایمنی خوبی نیز دارند.

متریال ها و سیستم های اجرایی ایمن

بازسازی در نماهای دارای زیرسازی غیر اصولی

مسلما نصب متریال های بدون استفاده از روش های صحیح و با اجرای زیرسازی نامناسب، سبب ایجاد خطرات زیادی می شود. برای اجرای نما باید به محاسبات سازه ای، سیستم های مختلف نصب و روش های ایمن توجه کرد تا چنین مشکلاتی پیش نیاید. به هر حال، بسیار زیاد هستند ساختمان هایی که نمای آن ها به خاطر اجرای غیر اصولی مرحله زیرسازی، تخریب شده است. در چنین موارد، باید همه زیرسازی غیر اصولی نما برچیده شده و نما به صورت کامل و از نو ساخته شود.

بازسازی در نماهای دارای زیرسازی غیر اصولی

دلایل بازسازی و نوسازی نما

مالکین ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری به خاطر دلایل مختلفی جهت بازسازی و نوسازی نمای ساختمان اقدام می کنند. اگر شما مالک یک بنا یا بخشی از آن هستید، طبیعتا زیبایی و آراستگی ظاهر آن برایتان اهمیت دارد. هر چه ظاهر ساختمان شما زیباتر و ایده آل تر باشد، تصور و ذهنیت بهتری را نسبت به وضعیت کلی ساختمان به وجود می آورد.

جدا از قضیه بازسازی نما در راستای تعمیر، شاید مسئله بازسازی نما در ساختمان های مسکونی، صرفا به خاطر زیبایی دوستی افراد ساکن در آن باشد، اما ساختمان های تجاری، این گونه نیستند. در تجارت، رقابت شدیدی بین شرکت ها، فروشگاه ها و نهادهای دیگر وجود دارد و مسلما یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در پیروزی در این رقابت، ظاهر محل کار است. بهره مندی محل کار از نمایی زیبا و جلب توجه کنند، تاثیر بسیار زیادی روی ذهنیت مشتری ها و مراجعین دارد.

بازسازی نما به دلایل مختلفی صورت می گیرد که عبارتند از:

  • تعمیر بخش های آسیب دیده: اگر بخشی از نمای فعلی ساختمان شما خراب شده باشد و دیگر بخش ها سالم باشند، می توان از ترمیم و بازسازی نما به صورت جزئی بهره گرفت. این کار از نظر زمان و هزینه، مقرون به صرفه می باشد.
  • تغییر کلی نمای ساختمان: در صورتی که خرابی و فرسودگی نمای ساختمان شما زیاد باشد و بیش تر بخش های آن آسیب دیده باشند، بهتر است کل نما را نوسازی کنید. در چنین وضعیتی، کل نما تخریب شده و همه قطعات از نما جدا می شوند. اجرای نمای جدید روی نمای قدیمی، اصلا صحیح نیست. باید حتما نمای قدیمی را تخریب کنید، زیرا اگر این کار را انجام ندهید، نمای جدید شما نیز پس از مدت کوتاهی تخریب خواهد شد. علت هم این است که بافت نمای سابق، قدرت نگهداری مصالح جدید را دارا نیست.
  • تغییر نما به دلیل تغییر کاربری: در صورتی که کاربری یک ساختمان عوض شده باشد، ممکن است بخواهید نمای آن را مطابق کاربری جدید تغییر دهید. در این حالت، بهترین راه برای اجرای نمای جدید، به کار بردن اتصالات خشک است. این اتصالات با نام پیچ و رولپلاک و پرچ شناخته می شوند. این روش در عین این که هزینه کم تری دارد، با سرعت بیش تری نیز اجرا می شود.
  • تغییر نما برای ایجاد تنوع: ممکن است نمای ساختمان شما سالم و بدون آسیب دیدگی باشد، اما شما تمایل داشته باشید برای ایجاد تنوع، آن را تغییر دهید. اگر می خواهید این کار را با صرف هزینه کم تری به انجام برسانید، بهتر است نمای فعلی را با یک طرح جدید تلفیق نمایید. استفاده از یک متریال جدید در کنار متریال سابق یا به کار بردن رنگ دیگری از همان متریال، می تواند کارساز باشد.

دلایل بازسازی و نوسازی نما

مراحل بازسازی و نوسازی نما

بازسازی نما مراحلی دارد که به شرح زیر هستند:

  1. مشورت با شرکت‌های ساختمان سازی

در مرحله اول می توانید از یک شرکت ساختمان معتبر برای بازسازی نما مشاوره بگیرید. شرکت های ساختمانی به این خاطر که در این زمینه از تجربه و تخصص کافی برخوردار هستند، می توانند شما را برای بازسازی نما به بهترین شکل راهنمایی کنند. اکثر شرکت ها در همه مراحل نوسازی نما با شما همراه خواهند بود.

در این مرحله از کار، بایستی همه ابعاد را بسنجید و سپس برای تصمیم گیری اقدام کنید. باید دید که آیا بازسازی نمای ساختمان شما به صرفه خواهد بود یا خیر. همچنین باید مقدار هزینه و زمانی که برای این بازسازی نیاز است را نیز در نظر بگیرید. مشاوره با شرکت های ساختمانی می تواند پاسخ این سوالات را در اختیارتان بگذارد.

  1. طراحی و انتخاب متریال ها

تصمیم گرفتن برای خلق طرحی جدید برای نمای ساختمان به دانش و خلاقیت زیاد نیازمند است. افرادی که در این زمینه تخصص و تجربه کافی دارند، قادرند شما را راهنمایی کند. در رابطه با بازسازی و نوسازی نمای ساختمان باید به نکات زیر توجه کنید:

  • زیبایی و تنوع
  • سازگار بودن با فرهنگ
  • سازگار بودن با اقلیم
  • به صرفه بودن از نظر اقتصادی

طراحی که مسئولیت طراحی نمای ساختمان شما را بر عهده می گیرد، باید در زمینه بازسازی نما خلاق باشد و طراحی را طوری انجام دهد که در عین خلق یک ظاهر جدید، اساس طرح سابق را نیز حفظ کند، زیرا طرح نمای ساختمان شما قسمتی از تاریخ شهر شماست.

انتخاب متریال های مورد استفاده در بازسازی، بخش مهمی از کار را تشکیل می دهد. شما باید از متریال هایی استفاده کنید که با فضای منطقه مورد نظرتان سازگار باشند و بتوانند نمای مورد نظرتان را شکل دهند. جهت انتخاب متریال به صورت مناسب، باید از افراد آگاه کمک بگیرید.

  1. تخریب دیوارهای ساختمان

در مرحله سوم باید برای شروع رسمی عملیات بازسازی نمای ساختمان، نمای قبلی تخریب شود. باید در انجام این مرحله از کار، دقت خیلی زیادی به خرج داد، زیرا انجام این مرحله، خطر دارد. تخریب نمای قبلی ساختمان بدون توجه به مسائل ایمنی ممکن است خطرات مالی و جانی به دنبال داشته باشد که برخی از آن ها قابل جبران نیستند. برای جلوگیری از اتفاقات ناگوار، باید برای تخریب اصولی و صحیح نمای سابق از یک تیم مهندسی خبره کمک بگیرید.

  1. شروع ساخت نما

حالا به مرحله اصلی می رسیم که همان ساخت نمای جدید است. در این مرحله، طرحی که از طرف معمار ارائه شده، باید به صورت صحیح اجرا شود. در غیر این صورت، شما مجبور به صرف زمان و هزینه اضافه خواهید بود. ممکن است در این مرحله، عملیات دیوار چینی تا حدودی هزینه بر باشد. شما می توانید برای دیوار چینی از دیوارهای پیش ساخته کمک بگیرید. به کار بردن متریال های جدید برای ایجاد نمای نو برای ساختمان، بخش مهمی از این مرحله را تشکیل می دهد. با کمک این متریال ها می توان تغییرات قابل توجهی در ظاهر بنا ایجاد کرد. در این مرحله باید با توجه به طرح ارائه شده از تیم اجرایی حرفه ای کمک بگیرید تا مرحله ساخت را نیز به خوبی پشت سر بگذارید.

شروع ساخت نما

قوانین بازسازی و نوسازی نما

حال که با مراحل بازسازی نما آشنا شدید، خوب است با قوانین آن نیز آشنایی پیدا کنید. اخذ مجوز از شهرداری و دیگر پروسه های لازم برای بازسازی، جزء مسائل مهمی هستند که باید برای نوسازی از انجام آن ها اطمینان حاصل کنید. فراموش نکنید که باید برای این کار، رضایت کامل همسایه ها را جلب کنید، زیرا بازسازی نما نیز مثل سایر عملیات ساختمانی به ایجاد سر و صدا و سد معبر منجر می شود.

بازسازی و نوسازی نمای ساختمان را باید در همه مراحل با دقت و طبق برنامه پیش برد تا در عین ایجاد ظاهر زیبا و ایده آل برای ساختمان و افزایش استحکام و مقاومت آن، در صرف زمان و هزینه، صرفه جویی شود و بافت تاریخی نیز تا حد امکان، حفظ گردد. مشورت با شرکت های ساختمانی که در زمینه بازسازی نما نیز فعالیت می کنند، به شما کمک می کند تا بهتر در این رابطه تصمیم گیری کنید.

قوانین بازسازی و نوسازی نما

بازسازی و نوسازی نمای ساختمان را باید در همه مراحل با دقت و طبق برنامه پیش برد

یجاد ظاهر زیبا و ایده آل برای ساختمان و افزایش استحکام و مقاومت

نمای ساختمان

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری