همه چیز درباره آکواریوم و انتخاب و اجرای آن

همه چیز درباره آکواریوم و انتخاب و اجرای آن

همه چیز درباره آکواریوم و انتخاب و اجرای آن

آکواریوم، یکی از گزینه های جذاب و منحصر به فرد است که برخی ها برای جذابیت دادن به دکوراسیون داخلی محل مورد نظر خود از آن استفاده می کنند. این روزها تقریبا در هر فضایی امکان اجرای آکواریوم وجود دارد. آکواریوم های امروزی در انواع گوناگون تر و دارای مدل های جمع و جور برای زیبایی دادن به فضاهای مورد نظر شما فوق العاده هستند. طراحی آکواریوم نیز به عنوان یکی از بخش های دکوراسیون داخلی در دستور کار بسیاری از طراحان قرار می گیرد و کارفرمایان زیادی هستند که درخواست اجرای این اقیانوس های کوچک را در محل کار یا منزل خود می دهند.

آکواریوم های نمونه هایی مینیاتوری و گلچین شده هستند که کمک می کنند بخشی از طبیعت را که زیر آب قرار دارد به محل زندگی خود بیاوریم و از دیدن منظره آن لذت ببریم. این محفظه های شیشه ای در کنار زیباییشان نشان می دهند که انسان دوست دارد به هر شکلی که ممکن است، طبیعت را به جوار خود بکشاند. آکواریوم های می توانند فضای خسته کننده ساختمان های مدرن را جذاب و دیدنی کنند و حس زندگی را به آن ها هدیه دهند.

مسلما اگر بخواهید یک آکواریوم را به عنوان عنصری دکوراتیو در طراحی داخلی به کار ببرید، باید طراحی آن را با دقت انجام دهید. آکواریوم ها تنها زمانی زیبا خواهند بود که با ظرافت و زیبایی اجرا شوند و به خوبی مورد نگهداری قرار گیرند. روش های مختلفی برای تزیین آکواریوم وجود دارد که می تواند به زیباتر شدن آن کمک کند. جدا از زیبایی، انتخاب و اجرای آکواریوم دارای اصولی می باشد که هر چند ساده اند، اما عدم توجه به آن ها باعث می شود با مشکل رو به رو شوید و نتیجه مورد نظر را نگیرید.

حتی ممکن است به همین خاطر با دردسرهایی مواجه شوید که هزینه زیادی برای شما در پی خواهند داشت. اگر شما هم فکر ساختن یک آکواریوم در محیط زندگی خود را در سر دارید، پویانو را تا انتهای این مطلب همراهی کنید. ما نکات انتخاب و اجرای آکواریوم را با شما در میان خواهیم گذاشت تا بهتر به نتیجه برسید.

آکواریوم ها تنها زمانی زیبا خواهند بود که با ظرافت و زیبایی اجرا شوند و به خوبی مورد نگهداری قرار گیرند.

سازه مناسب برای آکواریوم

سازه ای که برای آکواریوم در نظر می گیریم، چه کوچک باشد و چه بزرگ، به این خاطر که باید حجم زیادی از آب و دیگر چیزها را داخل خود نگهداری کند، اهمیت زیادی دارد. شاید وقتی به فکر تهیه آکواریوم هستید، زیاد این نکته را در نظر نگیرید، اما انتخاب سازه نا مناسب ممکن است شما را با مشکل رو به رو کند. در هنگام خرید آکواریوم توجه کنید که سازه آن مناسب است یا خیر. اگر هر اتفاقی مثل زمین لرزه یا ورود ضربه های شدید بیفتد، ممکن است سازه آکواریوم خوب عمل نکند و شکستن آن خسارت زیادی به وجود بیاورد. شیشه مناسب برای آکواریوم بر اساس استانداردهای موجود، شیشه ایمن یا سکوریت می باشد.

در مواردی که ابعاد آکواریوم بزرگ تر است، از شیشه های لمینیت و آکریلیک استفاده می شود. چیزی که این شیشه ها را از شیشه های معمولی متمایز می کند، مقاومت مکانیکی و حرارتی آن هاست. شما باید در انتخاب شیشه آکواریوم، ضخامت آن، روش آب بندی و هر نکته دیگری که به این موضوع مربوط باشد، از یک متخصص راهنمایی بخواهید و سپس اقدام کنید. هر چه آکواریوم شما بزرگ تر و دارای ارتفاع بیش تری باشد، باید دقت بیش تری در محاسبات سازه ای آن اعمال کنید.

اما انتخاب سازه نا مناسب ممکن است شما را با مشکل رو به رو کند.

تجهیزات مورد نیاز برای آکواریوم

در رابطه با تجهیزات آکواریوم نیز نکات زیادی وجود دارند که توجه به آن ها لازم است. سعی کنید از کیفیت و مقاومت تجهیزات آکواریوم و درست کار کردن آن ها اطمینان حاصل کنید. مشخصات فنی همه اجزا باید مطابق شرایط آکواریوم، مثل حجم، اکوسیستم و نوعی ماهی های آن باشد. استفاده از تجهیزات باید ساده باشد و مشکلی برای شما ایجاد نکند. برای زیباسازی آکواریوم از عناصر دکوری نیز استفاده می شود. خوب است برای انتخاب دکور اطراف آکواریوم به دکوراسیون داخلی محیطی که آکواریوم در آن قرار دارد، توجه کرده و بر اساس آن تصمیم گیری کنید.

تجهیزات مورد نیاز برای آکواریوم

محل قرارگیری آکواریوم

محلی که قرار است آکواریوم را در آن قرار دهید نیز اهمیت زیادی دارد. شما باید بهترین نقطه را برای قرار دادن آکواریوم خود انتخاب کنید و از آن جایی که موجودات زنده در آکواریوم زندگی می کنند، باید به شرایط مناسب برای آن ها نیز توجه کنید.

آکواریوم ها نباید در محلی که نور مستقیم خورشید را دارند، قرار بگیرند. نور زیاد باعث می شود در آکواریوم شما جلبک رشد کند. در ضمن، گرمای نور خورشید پس از فرا رسیدن شب از بین رفته و دمای آب پایین می آید. این برای ماهی ها که موجوداتی خونسرد هستند، خوب نیست. از طرف دیگر، گرمای شدید حاصل از نور خورشید در روزهایی که هوا گرم تر است، ممکن است باعث مرگ موجودات زنده داخل آکواریوم شود.

ماهی ها نسبت به صداهای شدید و ناگهانی حساس هستند. صداهایی مثل باز و بسته شدن درب و امواج حاصل از آن باعث می شود ماهی ها اذیت شوند. بهتر است آکواریوم را در محل هایی که چنین صداهای بلندی در آن ها به گوش می خورد، قرار ندهید. از دیگر صدای مزاحم برای ماهی ها نیز می توان به صدای تلویزیون و رادیو اشاره کرد.

وسایل مخصوص سرمایش و گرمایش را نبایستی در نزدیکی آکواریوم قرار داد.

آکواریوم نباید به صورت مستقیم با سطح زمین تماس داشته باشد. بهتر است زیر آن یک میز قرار بدهید.

در صورتی که برای تامین برق پمپ آکواریوم یا تامین نور آن باید از پریز برق استفاده کنید، آن پریز را فقط به همین کار اختصاص دهید و وسایل دیگر را به آن وصل نکنید، زیرا رفت و آمد زیاد به خاطر استفاده از پریز باعث می شود ماهی ها استرس پیدا کنند.

بهتر است محلی را برای آکواریوم خود انتخاب کنید که فضای مناسبی برای تمیز کردن و عوض کردن آب آن در اختیار شما بگذارد.

آکواریوم را جایی قرار دهید که بتوانید از زیبایی آن بهره مند شوید.

وسایل مخصوص سرمایش و گرمایش را نبایستی در نزدیکی آکواریوم قرار داد.

گونه های زیستی آکواریوم

نکته دیگری که باید در زمان خرید آکواریوم به آن توجه کنید، گونه های زیستی موجود است. شما باید تصمیم بگیرید که می خواهید کدام گونه هایی زیستی را در آکواریوم خود نگهداری کنید. از گونه های زیستی می توان به چهار گونه استوایی، مرجانی، رودخانه ای و مردابی اشاره کرد. توجه داشته باشید که انتخاب گونه زیستی باید بر اساس شرایط آب و هوایی محیط آکواریوم انجام شود.

  • گونه زیستی استوایی؛ آکواریوم هایی که گونه زیستی استوایی دارند، به نور زیاد و دمای متعادل نیازمند هستند. البته باید بدانید که نور بیش از حد هم باعث رشد جلبک در آکواریوم می شود و ظاهر آن را خراب می کند. دمای مناسب برای گونه استوایی، چیزی در حدود 28 تا 32 درجه سانتی گراد می باشد. ماهیان این گونه زیستی، گوپی، بلک ویدو، آنجل، نئون و تترا می باشند.
  • گونه زیستی مرجانی؛ آبی که برای این گونه به کار می رود، آب شور است و ماهیانی که در گونه مرجانی قرار می گیرند، ماهی های آب شور یا همان ماهی های دریا هستند. از جمله این ماهی ها می توان به آنجل آنت دار، دلقک ماهی، خفاش و خروس دریایی اشاره کرد.
  • گونه زیستی رودخانه ای؛ آکواریومی که مخصوص گونه زیستی رودخانه ای باشد، باید به شکل کف رودخانه طراحی گردد. می توانید برای این کار از صخره های کوچک استفاده کنید. ماهی های مناسب این آکواریوم ها اسکار، دراگون، کارد ماهی و سیچلاید هستند. برای چنین آکواریوم هایی بهتر است از گیاه استفاده نکنید، زیرا اگر هم این کار را انجام دهید، ماهی ها آن ها را نابود می کنند. دمای مناسب این گونه، چیزی در حدود 22 تا 28 درجه سانتی گراد می باشد. نور مورد نیاز برای گونه رودخانه ای نیز نور ملایم است.
  • گونه زیستی مردابی، ماهی هایی که در این گونه قرار می گیرند، فایتر، کت فیش، گورامی و پوزه خرگوشی هستند. گیاهی که برای آکواریوم مردابی پیشنهاد می شود، گیاه گندمی می باشد.

انتخاب ماهی های آکواریوم

برای انتخاب ماهی های آکواریوم نیز نکته هایی وجود دارد. در صورتی که برای اولین بار آکواریوم می گیرید، سعی کنید ماهی هایی را انتخاب کنید که زیاد حساس نیستند. به دنبال ماهی هایی باشید که با یکدیگر سازگار باشند و مشکلی برای هم ایجاد نکنند. ماهی هایی را انتخاب کنید که زیاد حرکت می کنند تا بتوانید از دیدن آن ها لذت ببرید. از انتخاب ماهی هایی که نگهداریشان سخت است، پرهیز کنید. سعی کنید پیش از انتخاب خود با یک کارشناس مشورت کنید.

از ارائه کنندگان آکواریوم چه خدماتی بخواهیم؟

افرادی که به شما آکواریوم ارائه می کنند، باید خدمات زیر را نیز در اختیار شما قرار دهند:

  • کنترل روی وضعیت آکواریوم
  • نظارت روی متعلقات، مثل فیلترها، سیستم هوا، نورپردازی و سیستم سرمایشی و گرمایشی
  • تمیز کردن فضای داخل و بیرون آکواریوم
  • چک کردن کیفیت آب
  • عوض کردن مواد فیلترها در صورت لزوم
  • تغییر دکوراسیون داخلی در صورت لزوم
  • عوض کردن کسری آب
  • اضافه کردن مواد لازم برای ایجاد تعادل شیمیایی
  • تهیه غذای ماهی ها
  • آموزش نکات مهم
  • سرویس دهی فوری

چگونه آکواریوم خود را تزیین کنیم؟

ایجاد بستر با شن و ماسه

شاید اولین چیزی که برای تزیین آکواریوم مورد نیاز باشد، شن و ماسه است. شن و ماسه به صورت لایه در کف آکواریوم ریخته می شوند و در واقع برای ایجاد یک بستر مناسب به کار می روند. شن و ماسه، فضایی مناسب برای رشد گیاهان مخصوص آکواریوم ایجاد می کنند و به همین خاطر، استفاده از آن ها اهمیت دارد. برای قرار دادن عناصر تزیینی دیگر نیز لازم است ابتدا بستر شن و ماسه را ایجاد کنید. برای ایجاد بستر می توانید از قلوه سنگ ها، شن ها در اندازه های مختلف و حتی شن های مصنوعی بهره بگیرید.

استفاده از تخته سنگ

بعد از این که بستر آکواریوم را با شن و ماسه ایجاد کردید، وقت آن است که به سراغ تخته سنگ ها بروید. تخته سنگ ها معمولا بخشی از فضای آکواریوم را به خود اختصاص می دهند. یک سری از سنگ ها دارای حفره هستند و به عنوان پناهگاه ماهی ها مورد استفاده قرار می گیرند. انواع و اقسام سنگ های مخصوص این کار را می توانید از فروشگاه های ارائه کننده تجهیزات آکواریوم تهیه کنید. حتی می توانید از سنگ هایی که در طبیعت پیدا می کنید، استفاده نمایید.

گیاهان مخصوص آکواریوم

به گیاهان مخصوص آکواریوم، گیاهان آبزی گفته می شود. این گیاهان، بخش مهمی از فضای آکواریوم را شامل می شوند. شما می توانید هم از گیاهان طبیعی و هم از انواع مصنوعی استفاده کنید. البته، گیاهان طبیعی برای ماهی ها بهتر هستند، ولی اگر امکان به کار بردن آن ها برایتان وجود ندارد، به سراغ گیاهان مصنوعی بروید. گیاهان می توانند زیبایی فضای آکواریوم شما را چندین برابر کنند.

به کار بردن صدف های تزیینی

صدف هایی که کنار دریا پیدا می کنید یا آن هایی که مصنوعی هستند، برای تزیین محیط آکواریوم خیلی جالب می باشند. پوسته سخت جانوران آبزی کمک می کند آکواریوم زیباتری داشته باشید. صدف ها، گوش ماهی ها و دیگر موارد این چنینی را می توان برای این منظور استفاده کرد. صدف ها چون خودشان از دریا آمده اند، حس و حال دریا را به آکواریوم شما خواهند داد.

نورپردازی داخل آکواریوم

برای تکمیل زیبایی آکواریوم خود می توانید در کنار ایده های بالا از نورپردازی هم کمک بگیرید. نورپردازی آکواریوم باعث می شود محیط داخل آن خیلی بهتر دیده شود. اگر به شکل درست، نورپردازی را انجام دهید، زیبایی اقیانوس کوچکتان دو چندان خواهد شد. نورپردازی می تواند در کنار زیباتر کردن آکواریوم شما به رشد بهتر ماهی ها و گیاهان طبیعی نیز کمک کند.

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری