اسکیس معماری ؛ 10 تمرین ضروری برای شما که می خواهید حرفه ای باشید!

، می توانید از تمریناتی که در این مطلب برای شما در نظر گرفته ایم، استفاده کنید. برای آشنایی با 10 تمرین ضروری برای اسکیس معماری ، تا پایان این مطلب، همراه پویانو باشید.

اسکیس معماری ؛ 10 تمرین ضروری برای شما که می خواهید حرفه ای باشید!

اسکیس ، بخشی از کنکور معماری برای تحصیلات تکمیلی است که شاید اشتباه نباشد اگر بگوییم مهم ترین بخش آن نیز هست. اگر شما از نظر تئوری با کنکور مشکلی ندارید و فکر می کنید به خوبی از پس سوال های آن بر می آیید، باید این را بدانید که این همه قضیه نیست. اگر همه سوالات مرحله اول کنکور که با نام آزمون تئوری نیز شناخته می شود را به خوبی جواب دهید، اما از پس مرحله عملی آن که دومین مرحله است به خوبی بر نیایید، احتمال موفقیت شما در قبولی زیاد نیست. بنابراین، می توان گفت که اسکیس یا همان مرحله عملی کنکور، اهمیت خیلی زیادی دارد. اگر مایل هستید در این مرحله از کنکور، موفق شوید، می توانید از تمریناتی که در این مطلب برای شما در نظر گرفته ایم، استفاده کنید. برای آشنایی با 10 تمرین ضروری برای اسکیس معماری ، تا پایان این مطلب، همراه پویانو باشید.

اسکیس به صورت مقدماتی در دانشکده های معماری به دانشجویان آموزش داده می شود،

اسکیس معماری به صورت مقدماتی در دانشکده های معماری به دانشجویان آموزش داده می شود، اما سطح مهارتی که دانشجویان با یادگیری این دوره های مقدماتی به دست می آورند، برای رویارویی آن ها با آزمون مهم و سرنوشت سازی چون کنکور، مناسب نیست. به همین خاطر، دانشجویان زیادی در حین تحصیل خود یا بعد از گرفتن مدرک کارشناسی به گذراندن دوره های تخصصی آموزش اسکیس برای کنکور روی می آورند.

این می تواند تصمیم خوبی برای کسب مهارت بیش تر باشد. البته، تنها گزینه پیش روی شما گذراندن دوره های آموزشی نیست، اما اگر مایل باشید از این کلاس ها استفاده کنید، می توانید از آن ها کمک زیادی بگیرید. به هر حال، پیش از این که وارد این مقوله شوید، خوب است تمریناتی که در این مطلب برایتان در نظر گرفته ایم را انجام دهید. در ادامه، 10 تمرین ضروری اسکیس را به شکل گام به گام، خواهید شناخت.

اسکیس در معماری

مقاله ای که در این مطلب خواهید خواند، از کتاب Construction and Design Manual: Architecture Drawings برگرفته شده که نوشته Natascha Meuser می باشد. هدف این کتاب، این است که به معماران و دانشجویان معماری کمک کند مهارت های خود را بالاتر ببرند. در این کتاب، اصول اولیه اسکیس در 10 تمرین برای شما شرح داده می شود.

این تمرین ها از ترتیب خاصی برخوردار نیستند و جامع نیز نمی باشند، ولی هدفی که دارند، این است که یکی از مهم ترین حوزه های معماری را برای دانشجویان این رشته و دیگر خوانندگان علاقه مند، باز کرده و آن را به شکل ساده و کامل توضیح دهند. حتی افرادی که تجربه زیادی دارند هم می توانند از این تمرین ها استفاده خوبی ببرند. در ادامه، هر یک از مراحل این تمرینات را برای شما شرح خواهیم داد.

تمرین اول اسکیس: نقطه و خط

تمرین اول اسکیس معماری : نقطه و خط

نقطه ها، خط ها و صفحه ها در معماری، ابزارهای بیان ما هستند و با هم ترکیب می شوند تا فضاهای سه بعدی را به وجود بیاورند. در این تمرین، فقط از خطوط و نقاط، اول برای ایجاد شکل های هندسی و سپس برای ایجاد مناظر و مکان ها بهره گرفته می شود.

برای ایجاد شکل کلی، تعیین فاصله ها و مشخص کردن عمق یک فضا از فشرده سازی و تغییر مسیر استفاده می شود. رویکرد ما نسبت به فضای معماری با گشت و گذار در هنر شروع می گردد. Paul Klee در این رابطه می گوید: «من از جایی آغاز می کنم که شکل خودش آغاز شده باشد: با نقطه هایی که حرکت می کنند.»

تمرین دوم اسکیس معماری : نظم و تناسب

همه پروژه های ساختمان با این تمرین ساده آغاز می شوند: رسم کن، اندازه گیری کن و فکر کن. یافتن روابط هارمونیک میان قسمت های مختلف ساختمان و کل بنا کمک می کند عناصر طراحی به یک نظم مشخص دست پیدا کنند. اصول اولیه تناسب به یافتن روابط میان اندازه ها بستگی دارد و این تناسب ها از دوران یونان باستان، تقریبا بدون تغییر مانده اند.

نسبت طلایی، نظریه های رنسانس و تناسب مدولار لو کوربوزیه، همه بر مبنای تناسب های بدن انسان می باشند و به توصیف خطی می پردازند که به قسمت های مختلف تقسیم شده؛ به شکلی که نسبت قسمت های کوچک تر به بزرگ تر، مثل نسبت قسمت های بزرگ تر به کل می باشد.

این قوانین و روابط، بخش مهمی از الهام های خلاقانه می باشند و به معماران کمک می کنند ارتباط هایی معنادار و هارمونیک خلق کنند. این تمرین معماری با تحلیل رابطه ابعادی میان شکل های هندسی، یک تمرین برای چشم به شمار می رود و همچنین، یک مقدمه از معماری در ارتباط با عناصر، ساخت و ترکیب بندی در اختیار می گذارد.

تمرین سوم اسکیس معماری : هندسه و فضا

همه انواع شکل ها به شناسایی رابطه های اندازه گیری شده وابسته هستند. این تمرین هم بر اساس شکل های هندسی ساده می باشد، مانند مربع، مثث، دایره، مکعب و کره که برش خورده و به شکل های تازه نمود پیدا می کنند. تنوع بی کران در معماری، حاصل از ترکیب شکل های دو بعدی و سه بعدی و همین طور تبدیل شکل های دو بعدی به فرم های سه بعدی ریشه می گیرد.

Heinrich Pittner  اعتقاد دارد: «اگر مایل هستید به نتیجه برسید، باید نگاهی واحد به انتزاع و واقعیت داشته باشید. ما معماریم، نه هنرمند، ولی انتزاع، رکن طراحی های ما می باشد.»

تمرین چهارم اسکیس معماری : پرسپکتیو و فضا

طرح زدن با دست می تواند برای یادگیری و تمرین بهتر دیدن به کار بیاید، اما ضروری است دانش پایه ای در رابطه با روش های ایجاد پرسپکتیو و تاریخچه آن ها نیز داشته باشیم. در قرون وسطی، فضا به شکل یک صفحه دیده می شد، اما با کشف شدن نقطه گریز در دوران رنسانس، تغییرات قابل توجهی در هنرهای زیبا به وجود آمد.

این مدل پرسپکتیو، هنوز یکی از مدیوم های مهم ارتباطی برای معماران امروزی می باشد؛ فارغ از این که پرسپکتیو با دست کشیده می شود یا به وسیله کامپیوتر.

هدف از این تمرین، این می باشد که اصول پرسپکتیو و ساخت فضا در طراحی دستی یاد گرفته شود.

هدف این تمرین این است که اصول پرسپکتیو و ساخت فضا در طراحی دستی آموخته شود. هر نقطه ای از موقعیتی قابل اندازه گیری در فضا برخوردار می باشد. تمرین، این است که دو یا چند شیء ساده در خلاف جهت هم یا در یک سو رسم شوند. تنها تعداد محدودی خط، مورد نیاز است تا بتوان یک شکل سه بعدی ایجاد نمود.

این تمرین، جنبه های هنری و فنی را با کمک یک رویکرد لذت بخش، یاد می دهد؛ رویکردی که از اصو ساده ای مثل نقطه نظر و نقطه گریز بهره می گیرد. در ضمن، این تمرین، شامل شناسایی، جذب و تحلی ابعاد و تناسبات نیز هست، چرا که معماری در نهایت، فقط مربوط به دانش نمی باشد، بلکه به الهامی ربط دارد که از دیدگاه ما حاصل می شود.

تمرین پنجم اسکیس معماری : ترکیب‌بندی و فضا

رسم طرح های معماری، همیشه ترکیب بندی و تجزیه فضای کشیده شده را در بر می گیرد. رسم طرح در فضا یعنی بهره مند بودن از دید فضایی. هدف این تمرین، ایجاد ترکیب بندی به شکل گام به گام است؛ یعنی با کمک سلسله مراتبی از کلیات و جزئیات، مرکز و حاشیه، پشت و جلو، بالا و پایین و تاریک روشن، کشش ایجاد شود. این موارد، روابط فضایی پیچیده ای ایجاد می کنند و نیروهایی را که شکل دهنده فضا هستند، آشکار می کنند. در این تمرین، شکل هایی ساده و انتزاع هایی تدریجی ایجاد شده و روی سطح تصویر، ترکیب می گردند.

Le Corbusier می گوید: «معماری، یک نوع تردستی است؛ ظهور و بروز پیدا کردن یک جنبش داخلی. معماری، خیلی فراتر از مسائل مرتبط با ساخت می باشد. هدف از ایجاد سازه، این است که ماندگاری ایجاد کند و هدف از معماری، به حرکت در آوردن درون ماست. به مجرد این که یک سری روابط خاص خلق شوند، ما کار را درک خواهیم کرد.»

تمرین ششم اسکیس معماری : انسان و فضا

نظریه تناسب به Vitruvius و نخستین روزهای نظریه معماری بر می گردد. در دوران رنسانس، نظریه های مرتبط با هنر روی مفهوم مقیاس انسانی متمرکز بودند و سبب تداوم طراحی هارمونیک و متناسب گشتند. Vitruvius، تناسبات بدن انسان را به سیستم تکتونیک ساختمان وارد ساخت و آن ها را درون یک بافت تناسبی قرار داد. مطالعه روی بدن انسان به شکل خاص از داوینچی شروع شد که در زمینه مطالعه بر آناتومی بدن انسان، فردی پیشگام به شمار می رفت.

Alberti نشان داده بود که همه شکل های رایج را می توان به کمک دایره و مربع ایجاد کرد. لو کوربوزیه نیز به نوبه خود، طرح هارمونیک بدن انسان را بر مبنای نسبت طلایی ارائه نمود. وی نام مدولار را برای این نسبت در نظر گرفت و این تناسب بر مبنای قد مردی بود که هر دو دست خود را بالا نگه داشته است. این شکل هنری، امروزه هنوز تداعی کننده سبکی از معماری می باشد که در تناسب با محیط ما باشد. محتوای این بخش، رابطه میان انسان و فضاست. در این فرآیند، هدف، فقط تحلیل تناسبات بدن انسان نمی باشد، بلکه محاسبه کردن تناسب بدن با فضا نیز اهمیت دارد.

تمرین هفتم اسکیس معماری : نور و رنگ

نور و رنگ از ارتباط نزدیکی با یکدیگر بهره مند هستند و نقش مهمی را در فرایند طراحی ایفا می نمایند. هدف از این تمرین، این است که عناصر اولیه نظریه رنگ ها شناسایی شده و ترکیب رنگ های پایه ای یاد گرفته شوند.

می توان با کمک رنگ های اصلی (آبی، قرمز و زرد)، همه رنگ های دیگر، جز سیاه را ایجاد کرد. اگر هر سه رنگ را با هم ترکیب کنید، می توانید رنگ قهوه ای به دست آورید.

همچنین، نظریه رنگ، نظریه هارمونی نیز حساب می شود که به تعامل رنگ ها و سایه روشن ها مربوط است. هدف، این است که رنگ در نقش یک کلیت و بر مبنای نظریه های Johann Wolfgang von Goethe درک گردد.

تمرین هشتم اسکیس معماری : طبیعت و طراحی

در این تمرین، طبیعت در نقش الهام بخش فرایند طراحی قرار می گیرد و شامل این است که یک گل در آخرین مرحله باز شدن رسم شده و هندسه آن در نقش پایه ای برای پلان طبقات به کار رود. هدف، این است که سازه های معماری با بهره گرفتن از شکل های طبیعی طراحی شوند. بنابراین، برای طراحی از خود طبیعت الهام گیری می شود.

تاکید این تمرین بر ریشه ها و نظریه های طراحی و بر صحبت های Albrecht Dürer است که می گوید: «هنر در طبیعت، پنهان شده است. اگر قادر باشید آن را بیرون بکشید، به شما تعلق خواهد داشت.»

تمرین نهم اسکیس معماری : اسکیس‌های دودقیقه‌ای

یادگیری معماری به معنای یادگیری خوب دیدن است. هدف از این تمرین، این است که با تعیین یک بازه زمانی، سرعت عمل در اسکیس زدن تقویت شود. تهیه یک اسکیس اولیه، ما را مجبور می سازد تصمیم بگیریم چه میزان اطلاعات تصویری باید انتقال داده شود. هدف ما این است که با بالا بردن اعتماد به نفس معماری خود از همان لحظه آغاز، قادر باشیم چیزی که در ذهنمان هست را به شکل صریح و شفاف بیان کنیم.

Werner Haftmanمی گوید: «یک روز صبح که به دیدار Matisse رفته بودم، وی هنوز بر تختش بود، ولی تخته معماری را جلوی خود گرفته و داشت با تمرکزی قوی و حرکات سریع دست، تصویر یک چهره را رسم می کرد. هر زمان که یکی را به پایان می رساند، سراغ کاغذ بعدی می رفت و دوباره همان چهره را رسم می نمود. او کاغذها را پایین تخت می انداخت و در آن جا انبودهی از کاغذ، جمع شده بود. زمانی که دید از این کارش متعجب شدم، خندید و گفت که من مثل یک رقاص یا اسکیت باز هستم. هر روز صبح به تمرین می پردازم تا وقتی که زمان نمایش عملکردم برسد، از کنترل کاملی بر پرش ها یا چرخش های خود برخوردار باشم.»

تمرین دهم اسکیس معماری : معماری با دست

یک معماری پلین ایر، صرفا تصویری از طبیعت زیر سقف آسمان بدون ابر نیست. با کمک اشیاء و شکل هایی که در طبیعت موجودند و تمرین خط و ترکیب بندی، فضای زیادی برای الهام گیری وجود دارد. در این تمرین، یک موضوع ساده با کمک روش های گوناگون به تصویر کشیده شده و انتخاب مدیوم و رنگ، نقش پررنگی در این رابطه دارد.

هدف، این است که تفکر تصویری، تفاوت ها طراحی و معماری در نقش یک فرایند، مورد تشویق واقع شوند. معماری با دست، زاییده چیزی می باشد که از دیدن آن درک می نماییم. اسکیس زدن کمک می کند تفکری مثل یک طراح داشته باشیم.

تمرین دهم اسکیس: معماری با دست

اسکیس معماری داخلی

اسکیس معماری داخلی

مراحل اسکیس معماری

مراحل اسکیس معماری

 

 

 

اسکیس معماری

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو