پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

طراحی پیله

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

طراحی پیله

معمار: گروه Mochen Architects & Engineers

محل: تیانجین، چین

زیربنا: 1245 متر مربع

سال پروژه: 2011

هدف این پروژه، رسیدن به ساختمانی با مصرف انرژی صفر ( ساختمانی که تولید و مصرف انرژی در آن برابری کنند) بوده است، که راهکار آن برای تامین نیاز های ساختمان، علاوه بر استفاده از انرژی پاک – انرژی بادی، انرژی خورشیدی و انرژی زمین گرمایی- به جای منابع مرسوم انرژی همچون سوخت های فسیلی، کاهش چشمگیر مصرف انرژی از راه طراحی است.

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار
پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

برای رسیدن به این هدف، در هنگام طراحی ساختار و فرم ساختمان، طراحان ویژگی های بسیاری از تکنولوژی های ذخیره سازی انرژی را بررسی کردند و برای ادغام فرم معماری با تکنولوژی تلاش نمودند. به عنوان مثال، دریچه های تهویه که مطابق با اطلاعات شبیه سازی شده بر اساس سایت ساختمان و باد ها طراحی شده اند.اقدام دیگر این بوده که با هدف کاهش انرژی ای که صرف تهویه هوا در بهار و پاییز می شود، از تهویه طبیعی استفاده شود.

طراحی پیلهدر حین طراحی یک ساختمان با رویکرد ذخیره انرژی، ضریب شکل ساختمان می بایست در مراحل اولیه ساختمان لحاظ شود. پس از مد نظر قرار دادن چندین محدودیت خارجی و اجرای ساده استراتژی ها و تکنولوژی های دوستدار محیط زیست، ضریب شکل ساختمان برابر با 0.28 شد، که از 0.4، یعنی محدوده ای که استاندارد های طراحی بازدهی انرژی برای ساختمان های عمومی تیانجین تعیین کرده است، کمتر می باشد. نما ها بیش تر حجم مثبت دارند تا حجم منفی، که این بیش تر به علت رعایت استاندارد های بالای الزامات عایق سازی ساختمان است.پنجره ها تنها در تعداد اندکی از نقاط کلیدی باز می شوند، که نیاز آن برحسب عملکرد فضا در هر ناحیه مشخص می شوداین سیاست به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی است.

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار
پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

در آغاز برنامه طراحی ، یک برنامه ریزی و متد متناسب طراحی برای پوشش ساختمان پیشنهاد شد. قسمت بندی های عملکردی این پوشش بر اساس مد نظر قرار دادن تمام منابع خارجی از جمله باد ، نور ، چشم انداز ، الزامات عملکردی داخلی و فاکتور های دیگر انجام گرفت. این هماهنگی میان برنامه ریزی و طراحی در واقع نوعی ادغام در منابع موجود است. هنگامی که از این موضوع اطمینان حاصل شود که استراتژی ها و تکنولوژی های سبز کاملا مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت، بحث زیبایی شناسی معماری و تکنولوژی ها و استراتژی ها می توانند ترکیب بی نظیری داشته باشند.

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار
پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

پوشش کارآمد ساختمان نه تنها نتیجه انتخاب مصالح ، بلکه تحت تاثیر طراحی سازه ای آن نیز می باشد. سیستم دیوار پرده ای تنفس کننده ، در قسمت هایی به کار رفته که در آن قسمت ها ساختمان نیاز به بازشو هایی بزرگ با چشم انداز و نوری بهتر داشته است. در فصول گوناگون سال ، از طریق استفاده منعطف از فضا های مخصوص عبور هوا و آفتابگیر این دیوار های پرده ای ، کارکرد حرارتی سیستم دیوار پرده ای به صورتی قابل توجه افزایش می یابد. ضریب عبور گرمایی این سیستم دیوار پرده ای در حدود 1 است.

پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار
پیله ؛ طراحی ساختمانی پایدار

با هدف این که انرژی صرف شده برای تهویه هوا در فصل های بهار و پاییز کاهش یابد، تهویه طبیعی به عنوان یک روش تهویه با هوای آزاد ، محیط داخلی را تازه و مطبوع نگه می دارد. این امر تماما به تحلیل شبیه سازی باد در اطراف ساختمان بستگی دارد. از طریق تنظیم ابعاد ساختمان و محل قرارگیری پنجره ها ، فشار مثبت و فشار منفی در اطراف ساختمان کاملا به گونه ای مورد استفاده قرار می گیرند که منجر به جریان یافتن هوا در داخل ساختمان بشوند. در طراحی داخلی ساختمان ، لابی با ارتفاع زیاد، پنجره های تو رفته در دیوار ها و سقف شیبدار ساختمان همگی در خدمت حرکت صحیح و منظم جریان هوا در فضای داخلی ایفای نقش می کنند.

طراحی پیله

منبع: archdaily

گردآوری و ترجمه تحریریه پویانو| فاطمه زنگی

 

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

اصول ساختمان پایدار ، معماری پایدار

طراحی معماری پارک سنترال

طراحی خانه MVRDV

 

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید