روانشناسی رنگ های زندگی بخش در طراحی دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ های زندگی بخش در طراحی دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ ؛ دنیای رنگ ها آنقدر متنوع است که حقیقتا اگر بخواهید با رمز و راز همه آن ها آشنا شوید و بدانید هر یک چه قابلیت هایی دارند، نهایتا در انتخاب مناسب ترین رنگ برای طراحی فضای مورد نظر خود سردرگم خواهید شد. البته این آشنایی در عین حال به شما کمک خواهد کرد که با اطلاعات کامل تری به انتخاب رنگ ها بپردازید. رنگ ها، چه اصلی و چه فرعی هر کدام داستانی مخصوص به خود دارند که دلیلی می شود برای این که بدانیم به کار بردن آن ها در یک فضای به خصوص درست است یا خیر. مسلما همه رنگ ها زیبایی خاص خودشان را دارند و به هیچ وجه نمی توان گفت یک رنگ به رنگ های دیگر ارجحیت دارد. سوال اینجاست که با وجود این همه رنگ در انواع مختلف و طیف های متنوع، چرا فضای منزل بسیاری از ما عاری از رنگ های شاد است؟

انتخاب یک رنگ، گذشته از آن که به آن علاقه دارید یا خیر، باید بر اساس خصوصیات آن و تاثیر رنگ که بر فضا می گذارد، صورت گیرد. بسیاری از اوقات رنگ های به کار رفته در یک فضا در عین زیبایی ذاتی خود، نه تنها فضا را زیبا نکرده، بلکه ظاهر بدی را به وجود می آورند. شاید این مهم ترین دلیل عدم استفاده از رنگ های شاد در طراحی دکوراسیون باشد.

روانشناسی رنگ
روانشناسی رنگ

اگر بدانید چطور باید از رنگ های شاد در طراحی داخلی منزل استفاده کرد، احتمالا علاقه بیشتری به اجرای دکوراسیون فضای مورد نظر خود با این رنگ ها پیدا می کنید. رنگ های زندگی بخش می توانند محیط زندگی شما را دگرگون کرده و به فضا انرژی دهند. روانشناسی رنگ ها و نحوه به کار بردن آن ها در فضای منزل می تواند تا حدود زیادی در این رابطه مفید باشد.

با پویانو همراه باشید تا خصوصیات رنگ های زندگی بخش را عمیق تر بشناسید.

رنگ سبز

رنگ سبز یکی از زیباترین رنگ ها و جزو مجموعه رنگ های سرد است. این رنگ به علت این که در دل طبیعت به وفور دیده می شود، می تواند برخی از تاثیرات طبیعت را نیز در فضای منزل منعکس کند. رنگ سبز باعث ایجاد احساس ثبات و آرامش در افراد می شود. آرامشی که از به کار بردن این رنگ در فضا حاصل می شود، یکی از ویژگی هایی است که می توان تا حدودی آن را به طبیعی بودن ذات این رنگ نسبت داد. سبز رنگ گیاهان است و به همین جهت همان آرامشی که یک گیاه به شما می دهد را به نوع دیگری ایجاد خواهد کرد. این رنگ به فضایی که در آن استفاده می شود، حس تازگی و طراوت می دهد و از این رو در تقویت روحیه بسیار موثر است. همچنین رنگ سبز می‌تواند ساختار روان‌شناختی ما را به تعادل رسانده و احساسات را تثبیت کند. سبز به معنای یک زندگی سرشار از انرژی است که هر روز برای شروع یک زندگی جدید به شما الهام می بخشد. سبز از رنگ هایی است که می توان در اکثر فضاها از آن استفاده نمود.

رنگ زرد

زرد از رنگ های گرم به شمار می آید. این رنگ باعث به وجود آمدن تحرک و شادی در انسان شده، حافظه و قدرت انتخاب و تصمیم گیری را تقویت نموده و باعث ایجاد قدرت ابتکار در افراد می گردد. زرد یکی از محرک های ایجاد خلاقیت و فکرهای جدید و تازه است که به شما کمک می کند ایده های نو را کشف کرده و آن ها را بهتر بشناسید. زرد از طرفی نیز  با فکر و ذهن انسان در ارتباط است و بر آن تاثیر می گذارد. با به کارگیری زرد در فضای منزل می توانید به افکار خود سر و سامان داده و قدرت تمرکز و عقلانیت خود را افزایش دهید. این رنگ در عین ایجاد یک فضای متفکرانه می تواند بسیار شاد و هیجان انگیز باشد و از این رو انتخاب جالبی در طراحی فضا به شمار می رود. رنگ زرد را می توان در فضای نشیمن و اتاق خواب به کار برد. توجه داشته باشید که استفاده زیاد از حد این رنگ می تواند باعث افسردگی شود.

روانشناسی رنگ

رنگ نارنجی

نارنجی نیز در مجموعه رنگ های گرم جای می گیرد. این رنگ سرشار از هیجان و احساسات زندگی بخش می باشد. نارنجی را به عنوان رنگ خوشبختی می شناسند. این رنگ قادر است احساسات مایوس کننده و عوامل افسردگی را در فضا از بین برده و یک محیط شاد و سرشار از حس زندگی ایجاد نماید. استفاده از رنگ نارنجی در فضای منزل باعث ایجاد شور و نشاط در افراد می شود. نارنجی یکی از پر انرژی ترین رنگ هایی است که می توان در دکوراسیون منزل به کار برد. این رنگ جذابیت زیادی داشته و نظرها را به سوی خود جلب می کند. از طرفی استفاده از این رنگ در فضا می تواند خلاقیت را افزایش داده و باعث ایجاد تحرک شود. فضای غذاخوری و نشیمن از جمله قسمت هایی هستند که می توانید از رنگ نارنجی در طراحی آن ها استفاده کنید.

رنگ قرمز

قرمز، یک رنگ گرم و از جسورانه ترین انتخاب های ممکن در طراحی دکوراسیون به شمار می رود. این رنگ را با احساساتی مثل عشق، اشتیاق، جرأت و شادی است. رنگ قرمز از انرژی و ثبات برخوردار است و این احساسات را به فضایی که در آن استفاده می شود نیز منتقل می سازد. قرمز می تواند به عنوان یک رنگ شدیدا تاثیر گذار در فضا شناخته شود. به کار بردن این رنگ، حتی در مقیاس های کوچک نیز قابلیت آن را خواهد داشت که تفاوت بزرگی در فضا ایجاد کرده و نگاه ها را معطوف خود کند. رنگ قرمز برای طراحی دکوراسیون سالن غذاخوری و برخی قسمت های نشیمن کاربرد دارد و همچنین به کارگیری آن در آشپزخانه نیز می تواند مناسب باشد.

رنگ صورتی

صورتی هم از دسته رنگ های گرم به شمار رفته و نماد عشق، آرامش و لطافت است. رنگ صورتی به صورت مستقیم با احساسات انسان سر و کار دارد و از این رو می تواند در تقویت روابط بسیار موثر واقع شود. این رنگ خیال بافی و رویا پردازی را به دنبال دارد و تا حدودی فرد را از واقعیات جدا می کند؛ به همین دلیل بهتر است استفاده از آن را به درستی انجام دهید. صورتی رنگ مهربانی و لطافت است. این رنگ قدرتی دارد که به سبب آن تنش های فرد کاهش پیدا کرده و در نهایت به آرامش منتهی خواهد شد. رنگ صورتی در صورت استفاده نامناسب و بیش از حد می تواند باعث ایجاد کسالت و خواب آلودگی شود. فضاهایی که می توان در طراحی آن ها از رنگ صورتی کمک گرفت، شامل اتاق های خواب، نشیمن و حمام می شوند.

روانشناسی رنگ
روانشناسی رنگ

رنگ بنفش

بنفش یک رنگ ترکیبی به شمار می رود و این بدان معنی است این رنگ نه گرم است و نه سرد. این خصوصیت به بنفش قابلیت این را می دهد که بسته به نوع رنگ هایی که در ترکیب با آن انتخاب می کنید، در نقش گرم یا سرد ظاهر شود. رنگ بنفش به عنوان یک رنگ شاهانه شناخته می شود. این رنگ به وجود آورنده احساسات عمیق و آرامش بخش است. از خصوصیات بنفش می توان به ایجاد خلاقیت، جلب توجه، آرامش و شادی اشاره کرد. بنفش جزو رنگ های بسیار خاص به شمار می رود و انتخاب آن در طراحی دکوراسیون می تواند محیط زندگی شما را متحول و متمایز کند. بنفش در طیف های روشن تر می تواند در اغلب فضاها مورد استفاده قرار گیرد. طیف های تیره تر این رنگ نیز برای طراحی فضای آشپزخانه و نشیمن مناسب هستند، اما باید در طراحی فضاها به کمک این رنگ دقت کرد تا فضا کوچک و دلگیر نشود.

روانشناسی رنگ
روانشناسی رنگ

استفاده از رنگ های مذکور، در ترکیب مناسب با رنگ های دیگر می تواند به طراحی یک فضای فوق العاده در منزل شما بیانجامد. سعی کنید انتخاب خود را هوشمندانه و بر اساس نوع فضایی که طراحی آن را مد نظر دارید انجام داده و همه ویژگی های مورد نظر خود را با خصوصیات رنگ های مختلف مقایسه کنید. در این صورت مطمئنا بهترین انتخاب را انجام خواهید داد.

روانشناسی رنگ
روانشناسی رنگ

 

 

 

تحریریه پویانو