بتن GFRC در خلق انواع فرم های معماری و طراحی داخلی

بتن GFRC در خلق انواع فرم های معماری

بتن GFRC در خلق انواع فرم های معماری و طراحی داخلی

بتن GFRC : امروزه ، تکنولوژی های جدید و گوناگون را در طراحی معماری شاهد هستیم. نرم افزارهای سه بعدی باعث شده اند که انواع فرم های معماری را معماران و طراحان داخلی را طراحی کنند. تمایل طراحان و کارفرمایان برای استفاده از مصالح متنوع و با کیفیت بالا در عین حال نیاز به صنعتی سازی باعث شده است که محققین و تولید کنندگان را برای تولید فراورده های جدید در صنعت ساختمان تشویق کند.

طرح های جدید معماری و نیاز به سرعت عمل بالا باعث شده است که روش ها و مصالح سنتی نتوانند پاسخگوی انبوه عظیم ساخت و سازها باشد. به همین دلیل استفاده از تکنولوژی های جدید و روش های متفاوت در تولید، به منظور افزایش کیفیت، دوام و زیبایی بصری امری ضروری است.

GFRC) Glass Fiber Reinforced Concrete) یک نوع کامپوزیت متشکل از سیمان ، ریزدانه ، الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر است. الیاف شیشه و افزودنی های بتن برای اینکه خاصیت فیزیکی ، مکانیکی و شیمیایی بتن را بهبود ببخشد به آن اضافه می شوند.

اگر این مواد به صورت صحیح مختلط شوند،  یک کامپوزیت که دارای یکپارچگی و پیوستگی مناسب باشد را نتیجه می دهد. این نوع از بتن کامپوزیت برای استفاده در طراحی فرم هایی با سطوح منحنی به کار می رود و در عین حال از مقاومت خوبی برخوردار است.

بتن جی آر سی یا جی اف آر سی چیست ؟

بتن جی آر سی ( بتن مسلح به الیاف شیشه ) که متریال مهندسی شده است و بسته به اینکه مواد تشکیل دهنده آن با چه نسبتی اختلاط پیدا می کنند دارای خواص متفاوتی هستند.

با توجه اینکه امکان تولید قطعاتی با ضخامت 12 تا 30 میلیمتر وجود دارد ، بتن GFRC  یک بتن با مقاومت بالا می باشد. وزن قطعات بتنی GFRC  (بتن جی اف آر سی ) نسبت به وزن قطعات پیش ساخته بتنی بسیار کمتر است. وزن بتن جی اف آر سی در حدود 30 کیلوگرم در هر متر مربع است. این مساله که وزن این نوع بتن بسیار کمتر از نمونه های پیش ساخته بتنی معمولی است ، ویژگی بسیار حائز اهمیتی برای سازه ساختمان می باشد.

چرا که امکان بارگذاری سریع تر و آسان تر بر اسکلت ساختمان ها وجود دارد و در عین حال وزن کلی ساختمان نیز پایین می آید و این مساله هم از لحاظ محاسبات سازه ای و زلزله نیز امتیاز مثبتی به شمار می رود. از ویژگی های دیگر این بتن می توان به مقاومت بالای کششی و خمشی نیز اشاره نمود. همچنین در برابر آب و آتش نیز مقاوم است. تمام ویژگی های ذکر شده به ویژه وزن سبک این محصول باعث شده است که محبوبیت خوبی میان معماران و طراحان پیدا کند.

آزادی عمل در طرح های نوآورانه با بافت و رنگ های گوناگون که قابلیت استفاده در سطوح مختلف ساختمان را دارد امکان پذیر ساخته است. همانطور که گفته شد وزن سبک این محصول بزرگترین امتیاز آن است و امکان اینکه بتوان در ابعاد بزرگ و ظریف در فرم های پیچیده و متنوع را فراهم کرده است.

از ویژگی های قابل توجه این نوع بتن ، این است که بتن GFRC  قابلیت ترمیم دارد و می توان خیلی سریع قطعات جدید را جایگزین قطعاتی که در نما آسیب دیده اند شوند.

محققین ، بتن GFRC  را تحت آزمایش های مختلف در رابطه با دوام و طول عمر آن در محیط های آزمایشگاهی ( در شرایطی که کاملا با شرایط محیط طبیعی مشابه است ) مورد بررسی قرار داده اند. بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که بتن GFRC   در بسیاری از محیط ها نسبت به بتن معمولی در برابر نمک و رطوبت مقاومت بهتری نشان می دهد و ماندگاری بالاتری را به اثبات رسانید است..

از آنجایی که سطح بتن جی اف آر سی آغشته به پلیمری خاص است ، خوردگی ، ترک و سایش در آن در دراز مدت مشاهده نمی شود. در واقع ، GFRC  مقاومت خوبی در برابر طوفان ، سیل ، آتش سوزی و زلزله ها در محیط های آزمایشگاهی و همچنین در پروژه های عملی بسیاری تاکنون به اثبات رسانده است.

GFRC  وقتی در برابر آتش قرار می گیرد نه تنها نمی سوزد ، بلکه در برابر آتش می تواند به عنوان لایه محافظ در برابر آنچه پشت آن است عمل کند و متریال آن را محفوظ نگه دارد.