گیاه بنجامین : آشنایی و نحوه نگهداری در منزل این درختچه زیبای غمگین

گیاه بنجامین : آشنایی و نحوه نگهداری در منزل این درختچه زیبای غمگین

گیاه بنجامین را احتمالا می شناسید. این گیاه از آن مواردی است که می توان در بسیاری از خانه ها پیدا کرد، اما این که تا چه حد به نحوه نگهداری این گیاهان زینتی توجه می شود، بحثی کاملا مجزاست. معمولا وقتی گیاه را می خرید، شادابی و طراوت بی نظیری دارد، اما کافی است چند روز صبر کنید تا ببینید چه به روزش آمده است. مشکل از کجاست؟

مسلما هر گیاهی خصوصیات خودش را دارد و روش نگهداری متفاوتی را می طلبد. برخی از گیاهان هم هستند که حساس ترند و باید در مراقبت از آن ها دقت بیش تری به کار گرفته شود. بنجامین فیکوس هم از گیاهانی است که حساسیت های خاصی دارد و اگر به خوبی از آن مراقبت نکنید، ناگهان می بینید که دیگر کار از کار گذشته و گیاه تان را از دست داده اید. با این حال، اصلا نگران نباشید. نگهداری از این گیاه کار سختی نیست و اگر به خوبی با اخلاق آن آشنا شوید، به راحتی از پس آن برخواهید آمد. برای این که بنجامین خود را بهتر نگهداری کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

بنجامین از خانواده انجیر و گیاهی بسیار زیبا با برگ های کوچک است که در دو رنگ سفید و سبز دیده می شوند و به صورت آبشاری آویزان هستند. دقیقا به خاطر همین شکل، این گیاه حالت گریان دارد. بنجامین به منطقه جنوب و جنوب شرقی آفریقا تعلق دارد و به خاطر شرایط آب و هوایی این منطقه و رطوبت آن می تواند در فضای منزل و پاسیو به خوبی نگهداری شود.

بنجامین یک گیاه حساس است که باید به خوبی از آن مراقبت شود. معمولا به خاطر همین حساسیت و مقاومت اندکی که گیاه در برابر عوامل محيطي از خود نشان می دهد، روي فيكوس بنجامين پيوند مي‌زنند.

بنجامین عاشق نور است و در مقایسه با دیکر گیاهان آپارتمانی به نور بیش تری نیاز دارد و بهترین مکان برای قرار دادن آن، جلوی پنرجه جنوبی است. البته حواس تان باشد که به خاطر آفتاب دوست بودن این گیاه، آن را در معرض تابش مستقیم نگذارید. بهتر است یک سایه بان یا پرده جلوی تابش مستقیم نور خورشید به گیاه را بگیرد.

گیاه بنجامین نسبت به دمای پایین حساس است و به همین خاطر در فصل زمستان باید حتما در فضای داخل منزل نگهداری شود. تابستان ها نیز حداکثر دمایی که گیاه قادر به تحمل آن است چیزی در حدود دمای معمولی اتاق می باشد.

این گیاه را نباید بیش از حد آبیاری کرد. زمان آبیاری گیاه وقتی است که خاک آن کاملا خشک شده باشد. برای این که بفهمید دقیقا کی باید به گیاه آب بدهید، کافی است نوک انگشت خود را در خاک آن فرو برده و میزان رطوبت خاک را چک کنید. اگر خاک خشک شده باشد، باید به آن آب بدهید. آب دادن زیاد، این گیاه را از پای درمی آورد و رنگ برگ ها را زرد می کند.

بهترین خاک برای گیاه بنجامین، خاک کمپوست است. می توانید از ترکیب شن، رس و مواد آلی استفاده کنید تا خاک مورد نیاز گیاه تامین شود.

تمیز کردن گیاه بنجامین نیز به این شکل است که باید برگ ها هر ماه با یک اسپری تمیز کرده و براق کنید تا گیاه تان ظاهر زیباتر و شاداب تری داشته باشد.

اگر گیاه لکه بزند، باید آن ها را با آب و صابون خیس کنید. در صورتی که سطح زیر برگ ها تار عنکبوتی شود هم باید با استفاده از سمپاشی مشکل را از بین ببرید.

برای تکثیر گیاه می توانید از قلمه زدن استفاده کنید. قلمه هایی که حداقل یک برگ داشته باشند برای این کار مناسب هستند.

این گیاه جا به جا شدن را دوست ندارد و با کوچک ترین تغییر عوامل محیطی برگ های خود را از دست می دهد، پس تا جایی که امکان دارد، محل گیاه را ثابت نگه دارید.

 

 

 

تحریریه پویانو