نمای چوبی ؛ چرا ترمووود بهترین انتخاب است؟

نمای چوبی ؛ چرا ترمووود بهترین انتخاب است؟

نمای چوبی ؛ چرا ترمووود بهترین انتخاب است؟

حیاط سرسبز خانه های قدیمی را تصور کنید. آن همه حس خوب کجا رفته است؟ سهم ما از زندگی مدرن امروزی، تنها تکه ای از این حیاط های گسترده است. شاید این موضوع زیاد امیدوار کننده نباشد، اما باید از کوچک ترین فرصت های موجود نیز برای دمیدن روح به زندگی ماشینی امروزی استفاده کرد. خانه های امروزی ما نفس نمی کشند و از روح طبیعت دور شده اند. با این حال، تکنولوژی آن قدرها هم با انسان بد نکرده، چرا که گزینه های زیادی برای برگرداندن این نفس و روح ایجاد نموده است. یکی از این گزینه ها ترمووود است که می تواند بهترین انتخاب شما برای خلق یک نمای چوبی زنده باشد. اگر مایل هستید با این انتخاب سبز آشنا شوید، همراه پویانو باشید.

ترمووود ؛ هدیه مدرن طبیعت

ترمووود ؛ هدیه مدرن طبیعت

ترمووود، متریالی است نوین با مقاومت فوق العاده که حس خوب استفاده از چوب در معماری را به همراه می آورد. مقاومت این متریالی به اندازه ای است که می توان از آن در فضای باز نیز بهره برد. در فرایند تولید ترمووود، دمای مغز چوب به حدی بالا می رود که زنجیره های سلولزی در هم می شکنند. در این فرایند، رطوبت چوب تا بیش ترین حد ممکن کاهش می یابد. اسید موجود در بافت طبیعی چوب با حرارت زیاد تبخیر می شود و به این شکل، شرایط زندگی قارچ و کپک در بستر متریال از بین می رود. این امر، طول عمر چوب را افزایش می دهد.

انواع ترمووود

انواع ترمووود

ترمووود با توجه به نوع درخت مورد استفاده به دو نوع دسته بندی می شود:

  • نوع اول کهPine نام دارد، شاامل چوب درختان سوزنی ‌برگ می باشد که به آن ها نرم چوب هم گفته می شود. البته این اسم به معنای ضعف و شکنندگی چوب نیست، بلکه نشان دهنده چگالی و فاصله مولکولی کم تر می باشد. معروف ‌ترین مورد از این نوع، ترموود کاج فنلاندی‌ می باشد که دو نوع گره‌دار و بدون‌گره دارد. نوع گره‌دار در کفپوش و نوع بدون‌گره در نما و محوطه‌ سازی به کار می روند.
  • نوع دوم که Ash نام دارد، درختان پهن‌برگ را شامل می شود که «سخت چوب نیز نام دارند. این نوع، چگالی بیش تری نسبت به نرم چوب‌ دارد و خصوصیت ویژه ای که آن را از نوع اول متمایز می سازد، تنوع رنگ بی نظیر و تعدد بافت های موجود در میان گزینه های آن است. معروف ترین مورد در این نوع، ترمووود زبان گنجشک کاندایی می باشد که گره ندارد و از استحکام زیادی برخوردار است. این چوب ها در برابر از دست دادن رطوبت، مقاومت زیادی دارند و از این رو برای اجرای نما مناسب نیستند.

مزایا و معایب نمای چوبی

مزایا و معایب نمای چوبی

استفاده از چوب در نماسازی به مانند دیگر مصالح، دارای یک سری مزایا و معایب است.

مزایای نمای چوبی به شرح زیر هستند:

  • چوب با آماده سازی صحیح در شرایط جوی مختلف از خود مقاومت خوبی نشان خواهد داد.
  • چوب به راحتی و در شکل های متنوع و مختلف، برش پذیر است.
  • نمای چوبی به خاطر بافت طبیعی و خاص آن با تنوع قابل توجهی قابل ارائه است.
  • چوب، قابل تجزیه است و به محیط‌زیست صدمه وارد نمی کند.
  • چوب، نصب سریع و آسانی دارد و از قابلیت تعمیر، نظافت یا تعویض نیز برخوردار است.

معایب نمای چوبی به شرح زیر هستند:

  • طی آماده سازی، مقاومت مکانیکی چوب در برابر اشعه فرابنفش کم می شود.
  • ممکن است نقش ها و گره‌های طبیعی چوب از نظر همه جذاب نباشد.
  • تهیه ی چوب با کیفیت بسیار خوب، نیازمند هزینه ی زیاد است.
  • تهیه چوب، نیازمند قطع درختان بوده و به طبیعت لطمه وارد می کند.

در نهایت باید گفت که ترمووود با جبران نواقص چوب های طبیعی، یک گزینه ایده آل برای اجرای نمای زنده به شمار می آید. در ادامه می توانید استفاده از این متریال را در مجموعه ای از نماهای دیگر نیز مشاهده کنید.

مزایای نمای ترموود

نمونه نمای چوبی

استفاده از چوب در نما

نمونه نمای مدرن

نمای چوبی

نمای مدرن ویلا

ترمووود در نمای ساختمان

ترمووود در نمای ساختمان

ترمووود در نمای ساختمان

ترمووود در نمای ساختمان

 

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری