کدام فلاش تانک برای سرویس بهداشتی شما مناسب است؟

کدام فلاش تانک برای سرویس بهداشتی شما مناسب است؟

فلاش تانک یک ابزار کارآمد است که شاید در گذشته کاربرد زیادی نداشت، اما امروزه با فزونی یافتن اهمیت بهداشت در زندگی جزو مهم ترین لوازم سرویس بهداشتی به شمار می رود. فلاش تانک ها فضای سرویس بهداشتی را تمیز نگه می دارند و از پیچیدن بوی نامطبوع در محیط آن جلوگیری می کنند. طبق آمار، امروزه فقط 20 درصد مصرف آب در توالت‌ها مربوط به نظافت شخصی است و 80 درصد بقیه صرف فلاش‌تانک‌ها و دیگر ابزار مشابه می گردد. فلاش تانک در گذشته بیشتر روی توالت فرنگی نصب میشد اما نصب آن در توالت های تخت نیز فراگیر شده است. در این مقاله به معرفی انواع فلاش تانک، عملکرد فلاش تانک و عیب یابی فلاش تانک پرداخته می شود تا شما بتوانید انتخاب بهتری انجام دهید، پس اگر قصد خرید یک فلاش تانک را دارید، همراه پویانو باشید.

فلاش تانک دستشویی

فلاش تانک چیست؟

فلاش‌تانک يك مخزن ذخيره آب است که جنس آن پلاستيك UPVC می باشد. این مخزن با لوله مخصوص انتقال آب به كاسه توالت متصل مي‌شود. عملكرد آن به اين شکل است كه با كشيدن زنجير يا فشار دكمه تخليه آب سوپاپ تخلیه جابه‌جا شده و آب با فشار از محلی که در نظر گرفته شده، تخليه مي‌شود. مزیت استفاده از این وسیله، کاهش 50 تا 70 درصدی مصرف آب است.

فلاش تانک چیست؟

عملکرد فلاش تانک

عملکرد فلاش تانک ها به این صورت است که آب در مخزن فلزی یا پلاستیکی آن ذخیره می شود، سپس با کشیدن ضامن و یا زدن دکمه، آب داخل منبع با فشار خارج می‌شود و فضولات را به سمت چاه هدایت می‌کند. وقتی آب داخل مخزن تخلیه شد، درپوش آن مجدد قرار گرفته و منبع دوباره از آب پر می شود تا برای دفعه بعد آماده شود.

در گذشته فلاش تانک ها از لحاظ تنوع محدود بودند اما با گذر زمان و افزایش میزان درخواست برای استفاده از این وسیله، انوع مختلفی از آن با عملکردها و ظاهرهای مختلف عرضه شد. فلاش تانک ها آب را در مخزن ذخیره می کنند و با این کار باعث صرفه جویی در مصرف آب نیز می شوند. از سوی دیگر، استفاده از این محصول باعث تمیز نگه داشتن مداوم سرویس های بهداشتی می شود. جلوگیری از تجمع آلودگی در سرویس بهداشتی، خطر ابتلا به بیماری های ناشی از این موضوع را تا اندازه زیادی کاهش می دهد.

عملکرد فلاش تانک

انواع فلاش تانک

امروزه فلاش تانک ها درانواع سرویس های بهداشتی به کار می روند و انواع مختلفی دارند که هرکدام از آن ها مکانیزم مخصوص به خود را دارا می باشد. انوع فلاش تانک به شرح زیر هستند:

فلاش تانک های دوقلو

با هر بار کشیدن زنجیر تمام آب واقع در مخزن تخلیه می گردد. نوع خاصی از فلاش تانک ها با دو مخزن وجود دارد که یکی از آن ها بزرگ و دیگری کوچک است. این فلاش تانک ها به فلاش تانک های دوگانه یا دوقلو معروف اند. برای استفاده از این فلاش تانک ها در صورتی که به مقدار کمی آب نیاز داشته باشید، دکمه مخزن کوچک و در صورتی که نیازمند حجم بیش تری از آب باشید، دکمه مخزن بزرگ را فشار می دهید. مخازن کوچک با هر بار فشرده شدن دکمه چیزی در حدود 5/2 تا 3 لیتر و مخارن بزرگ در حدود 4 تا 6 لیتر آب تخلیه می کنند. این فلاش تانک ها برای صرفه جویی در مصرف آب گزینه خوبی هستند.

فلاش تانک های دو زمانه

عملکرد این فلاش تانک ها به این صورت است که تخلیه آب در دو زمان مختلف انجام می شود، به این شکل که در یک مرحله بخشی از آب و در مرحله بعد بخش دیگر آن تخلیه خواهد شد.

فلاش تانک آنتی باکتریال

فلاش تانک های آنتی باکتریال در مکانیزم تخلیه آب تفاوتی با بقیه انواع ندارند و تنها فرق آن ها در این است که در ساخت شان از مواد آنتی باکتریال بهره گرفته می شود. این فلاش تانک ها از تجمع میکروب در فضای سرویس بهداشتی جلوگیری کرده و فضای پاکیزه تری ایجاد می کنند.

فلاش تانک های دکمه دار

فلاش تانک های دکمه دار همان انواع قدیمی هستند که احتمالا بارها دیده اید. این فلاش تانک ها دکمه ای دارند که با فشردن آن عمل تخلیه آب صورت می گیرد.

فلاش تانک اتوماتیک

نوع دیگری از فلاش تانک ها وجود دارد که به نام اتوماتیک معروف است. این فلاش تانک ها به طور خودکار شروع به کار می‌کنند، یعنی مقدار معینی از آب را به سمت چاه توالت هدایت می‌کند. با باز و بسته شدن درب سرویس بهداشتی، سیفون یا فلاش تانک به صورت خودکار روشن می‌شود. میزان آبی که در این فلاش تانک ها تخلیه می شود، مقدار معینی دارد. این سیستم باعث صرفه جویی در مصرف آب در حدود 40 درصد می شود.

فلاش تانک وال هنگ

همان طور که از نام این فلاش تانک پیداست، این مدل توسط سازه فلزی نگهداری می‌شود و بر روی زمین قرار نمی‌گیرد. همچنین فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند. مزیت دیگر این فلاش تانک این است که پایه آن روی زمین قرار ندارد. به همین خاطر آب  در اطراف آن جمع نشده و لکه ایجاد نمی‌شود. این خصوصیت باعث می شود فضای سرویس بهداشتی تمیزتر باقی بماند.

فلاش تانک روکار

فلاش تانک ها در گذشته روکار بودند. در واقع، مدل های روکار همان انواع قدیمی هستند که روی دیوار نصب می شوند و قابل دیدن هستند. مزیت فلاش تانک های روکار، در دسترس بودن آن هاست که این امکان را فراهم می کند که اگر مشکلی پیدا کردند بتوان به راحتی آن ها را تعمیر و یا حتی تعویض کرد.

فلاش تانک توکار

این روزها فلاش تانک های دیگری عرضه شده اند که قابلیت تعبیه در دیوار را دارند و به عبارتی توکار هستند. فلاش تانک توکار از مدل‌های پرکاربرد است. امروزه با توجه به اهمیت بالایی که بزرگ بودن فضای خانه دارد، متراژ سرویس بهداشتی کوچک‌تر شده است و همه می دانیم که با قرار دادن فلاش تانک‌های روکار این فضا کوچک تر هم می‌شود. به همین خاطر است که طراحان این وسیله جهت طراحی مدل توکار اقدام کردند. این فلاش تانک ها مزیت های مختلفی دارند که از جمله آن ها می توان به کم شدن صدای فلاش تانک در حین عمل و کاهش میزان فضای اشغال شده توسط آن اشاره نمود.

مزیت دیگر آن ها نیز زیباتر کردن فضای سرویس بهداشتی است. دکمه تخلیه این فلاش تانک ها روی دیوار قرار می گیرد. برای نصب این گونه فلاش تانک ها بهتر است قبلا فضای لازم برای قرار دادن آن در نظر گرفته شده باشد. انواع توکار برای مکان های شلوغ و ارگان ها مناسب می باشد. این مدل فلاش تانک ها برای استفاده در منزل هم بسیار کارآمد هستند، چرا که هم فضای کمتری را اشغال می کنند هم ظاهر بهتری به سرویس بهداشتی شما می دهند.

طرح های مختلف فلاش تانک برای دکوراسیون سرویس بهداشتی

جالب است بدانید که این روزها فلاش تانک ها علاوه برا تنوع عملکردی که دارند در طرح های مختلفی نیز عرضه می شوند. شما می توانید گزینه مورد نظر خود را به راحتی از میان آن ها پیدا کنید و فلاش تانک سرویس بهداشتی تان را طبق سلیقه خود انتخاب کنید. در تصاویر زیر می توانید چند نمونه فلاش تانک را مشاهده کنید.

طرح های مختلف فلاش تانک برای دکوراسیون سرویس بهداشتی

فلاش تانک طرح دلفین

فلاش تانک طرح کارتونی

فلاش تانک طرح زیر دریا

فلاش تانک طرح هندسی

فلاش تانک طرح هندسی

فلاش تانک طرح هندسی

فلاش تانک طرح هندسی

فلاش تانک طرح گیاهی

فلاش تانک طرح گلدار

فلاش تانک طرح گلدار آبی

فلاش تانک طرح وال

کدام فلاش تانک برای شما مناسب تر است؟

در صورتی که از قبل و در زمان ساخت برای نصب فلاش تانک در سرویس بهداشتی فضا پیش بینی نکرده اید، بهتر است دور فلاش تانک های توکار را خط بکشید و به سراغ انواع روکار بروید. بودجه ای که برای خرید فلاش تانک در نظر گرفته اید نیز در انتخاب شما تاثیر زیادی اعمال می کند. برای مثال، فلاش تانک های اهرمی قیمت کم تری دارند، ولی انواع اتوماتیک گران تر هستند. انواع دوگانه یا ساده نیز بسته به این که بخواهید میزان آب را کنترل کنید یا خیر، می توانند انتخاب شوند.

نوع جدیدی از فلاش تانک ها نیز وجود دارد که آب مصرفی آن ها همان آب استفاده شده در روشویی است. این فلاش تانک ها آب روشویی را در خود جمع کرده و سپس در مواقعی که دکمه فشار داده می شود، آن را تخلیه می کنند. مزیت این فلاش تانک ها صرفه جویی در مصرف آب است و از این رو توصیه می شود.

 

 

 

 

معماری و دکوراسیون داخلی پویانو / اکبری