تولید تیرچه با مقایسه تیرچه صنعتی و تیرچه دستی

تیرچه صنعتی و تیرچه دستی

تولید تیرچه با مقایسه تیرچه صنعتی و تیرچه دستی

پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساخت و ساز ساختمان ها روش های نوینی را جایگزین روش های پیشین نموده است. امروزه تولید تیرچه و اجرای سقف تیرچه بلوک ، یکی از رایج ترین و پرطرفدارترین شوه اجرای سقف ها در ساختمان می باشد. سقف تیرچه بلوک دارای ویژگی ها و امتیازات متفاوتی است که باعث شده است که این نوع از سقف ها به یکی از محبوب ترین روش ها تبدیل گردد.

تولید تیرچه

اجرای سقف تیرچه بلوک با این هدف انجام می گیرد که با جایگزینی  بلوک های سبک در سقف در مصرف حجم بتن صرفه جویی گردد. با اجرای این سقف ها ، به دلیل اینکه از بتن مصرفی کمتری استفاده می شود سقف های تیرچه بلوک بسیار سبک هستند و همچنین باعث می شود که هزینه اجرای ساختمان کاهش یابد. علاوه بر ارزانتر شدن هزینه اجرایی سقف ها ، تیرچه بلوک ها در برابر نیروهای جانبی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و همچنین از لحاظ اجرایی نبز برای پیمانکاران نیز سهل است .

سقف تیرچه بلوک از تیرچه ، بلوک و بتن بالا یا درجا که در بالای سقف تشکیل شده است ساخته می شود. تیرچه های t   شکل در کنار هم قرار می گیرند و با کمک بتن که بر روی آن ها اجرا می شود به هم متصل می شوند و سقف تیرچه و بلوک را تشکیل می دهند.

مهمترین بخش یک سقف تیرچه بلوک ، تیرچه های سقفی می باشد. تیرچه ها به دو روش مدرن و سنتی تولید می گردند. امروزه تیرچه های صنعتی جایگزین تیرچه های سنتی شده است. دستگاه های مدرن به مدد پیشرفت تکنولوژی توانسته اند تولید سنتی و دستی تیرچه های با روش های جدید را به عهده بگیرند.

تولید صنعتی این محصول بسیاری از ایرادات اجرای تیرچه سنتی را از بین برده است. تیرچه های صنعتی ( پرسی ) دارای ویژگی هایی برتری نسبت به تیرچه دستی هستند که در ادامه مقایسه شده است.

برتری های تولید تیرچه صنعتی بر تیرچه دستی از لحاظ فنی

 

در تولید دستی تیرچه های سنتی لازم است که میلگردهای برشی را به شکل زیگراگ درآورده و سپس با دستگاه جوش توسط الکترود به شکل اسکلت تیرچه در می آید . روش دستی اجرای اسکلت تیرچه ها معایبی دارد که از قرار زیر است :

در روش دستی ، به این دلیل که توسط نیروی انسانی انجام می گیرد ، تولید محصول دارای خطاهای اجتناب ناپذیر خواهد بود. در روش تولید صنعتی تیرچه به دلیل اجرا توسط دستگاه ها این خطاها حل می شود.

در روش دستی تولید تیرچه ، برای اتصال و جوش شبکه میلگرد از روش جوش قوس الکتریکی استفاده می شود و در این روش کربن موجود در آرماتورها به سطح می آید و اصطلاحا نتیجه کار ترد و شکننده می شود. در اجرای تولید تیرچه صنعتی ، از سیستم جوش نقطه ای استفاده می شود واین نقص در اجرای اتصال ها را حذف نموده است. این امتیاز اجرای تیرچه صنعتی باعث شده است که استفاده از تیرچه سنتی در برخی از استان های کشور توسط نظام مهندسی ممنوع گردد.

در تولید دستی تیرچه ها ، وجود ناخالصی در الکترود و ورود همین ناخالصی ها به ترکیبات فولاد که حین جوش فولاد ذوب شده و گل جوش با هم ترکیب می شوند باعث می شود که ضخامت موثر آرمارتور ها کاهش یابد . در عین حال این امر باعث می شود که در مقاطع اتصال کیفیت فولاد کاهش یابد. در اثر این نقص مقاومت تیرچه در برابر تنش های برشی و کششی پایین می آید. سیستم جوش نقطه ای به کمک پرس آرماتورها می تواند این مشکل را برطرف کند .

این ویژگی دارای امتیاز خاصی است که باعث می شود که با توجه به آیین نامه 543 ، بتوان از تیرچه سایز پایین تر برای تیرچه صنعتی در اجرای سقف استفاده نمود. استفاده از تیرچه سایز کمتر باعث می شود که وزن سازه نیز کاهش یابد.

از لحاظ سرعت تولید تیرچه

از لحاظ سرعت تولید تیرچه

در تولید تیرچه سنتی از آنجایی که توسط نیروی انسانی انجام می گردد ، سرعت تولید پایین تر است. تولید تیرچه سنتی توسط 2 کارگر به طور کلی به حداکثر 150 تا 200 متر می رسد. در تولید تیرچه صنعتی توسط دستگاه ها سرعت تولید تیرچه به 5 الی 20 متر بر دقیقه می رسد. سرعت تولید تیرچه صنعتی به نوع دستگاه بستگی دارد در عین حال که نیروی کارگر را به یک نفر کاهش می دهد.

قیمت تیرچه صنعتی نسبت به تیرچه دستی

قیمت تیرچه صنعتی نسبت به تیرچه دستی

در هزینه اجرای اسکلت تیرچه دستی که شامل هزینه دستمزد کارگر ، الکترود و .. می باشد ، به طور تقریبی به ازای هر ول از تیرچه بین 1500 تا 2000 تومان می باشد. ( اجرای بتن ریزی تیرچه ها چه در تیرچه صنعتی و تیرچه دستی یکسان می باشد.

در اجرای تیرچه صنعتی ، هزینه ها که شامل هزینه برق ، دستمزد کارگر ، قطعات مصرفی دستگاه و …می باشد ، هزینه هر متز طول تیرچه صنعتی بین 50 تا 100 تومان می باشد.

تولید تیرچه سنتی منجر به افزایش میلگردهای پرتی خواهد بود. در اجرای تیرچه صنعتی می توان تا متر آخر میلگرد را استفاده نمود و در تولید تیرچه به کار برد.

تولید تیرچه های صنعتی باعث کاهش سایز آرماتور ها می شود و همین امر باعث کاهش هزینه ها هواهد بود. سرعت در تولید تیرچه های صنعتی هچنین منجر به این می شود که آرماتورهای مصرفی در مقدار زیاد با قیمت پایین تر و عمده خریداری شود و در نهایت قیمت نهایی تیرچه پایین تر بیایید.

قیمت تیرچه صنعتی نسبت به تیرچه دستی

امتیازات استفاده از تیرچه صنعتی به جای تیرچه سنتی

  • کاهش وزن سازه
  • کاهش هزینه های تولید تیرچه
  • ذخیره سازی تناژ های بالا در صنعت ذوب آهن و امکان صادرات آن
  • کاهش قیمت تیرچه به دلیل صرفه جویی در مصرف (۱ کیلوگرم در هر متر طول تیرچه) و مقرون به صرفه بودن آن در مقایسه با تولید تیرچه های سنتی
  • یکپارچه یا سک تکه بودن بودن تمام میلگرد های فوقانی و تحتانی در تیرچه
  • سبک شدن اجرای سقف
  • صرفه جویی در فضا و زمان اجرای پروژه
  • عدم لرزش سقف حتی در دهانه ی بزرگ سقف ها
  • اطمینان از کیفیت بالای محصول
  • حمل و نقل و امکان ارسال به تمامی نقاط کشور و صرفه جویی در هزینه ها
  • کنترل کیفیت مستمر در تمام مراحل تولید خرپا و تیرچه
  • تولید انبوه خرپا بصورت کاملا مکانیزه
  • نصب میلگردهای تقویتی با استفاده از جوش نقطه ای (حذف کامل نقاط ضعف حاصل از اتصال میلگرد عرضی و تقویتی)
  • استفاده از نرم افزار محاسبات جهت کنترل بهینه مصرف میلگرد