ایزوگام : عایق بندی پشت بام خانه در فصل سرما

ایزوگام : عایق بندی پشت بام خانه در فصل سرما

سرما دوباره از راه رسیده و بارش برف و باران شروع شده است. این تغییر آب و هوا به ما می گوید که باید خودمان را برای فصل جدید آماده کنیم. یکی از مهم ترین مواردی که باید در این رابطه در نظر گرفته شود، عایق بندی پشت بام است. عایق بندی در فصل سرما از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر شما هم با نزدیک شدن بارش های پیش رو به فکر عایق بندی افتاده اید، بد نیست با ایزوگام آشنایی بیشتری پیدا کنید.

ایزوگام‌یک پدیده‌ی صنعتی و متکی بر دانش، تجربه و تکنولوژی است که برای مقابله قسمت های مختلف ساختمان ها در برابر نم و رطوبت حاصل از بارش برف و باران استفاده می شود. امروزه استفاده از ایزوگام‌به یکی از اصول طراحی ساختمان تبدیل شده و تقریبا در همه جا کاربرد دارد. ما در این مطلب به معرفی ایزوگام، خصوصیات آن و انواع مختلفی که دربرمی گیرد، خواهیم پرداخت.

ایزوگام چیست؟

به گونه‌ای از عایق آماده ضد نم و رطوبت گفته می شود که از فرآورده‌های نفتی بدست می‌آید و برای پوشاندن پشت بام، استخر و موارد مشابه به کار برده می شود. به عبارت دیگر، پوششی است عایق کننده که برای جلوگیری از رخنه و نفوذ آب به‌کار می‌رود. این پوشش مقاوم از جنس قیر و الیاف مصنوعی است که با استفاده از حرارت بر سطح بام چسبانده می‌شود و از نفوذ آب و رطوبت به سطح زیرین خود جلوگیری به عمل می آورد. عمر آن چیزی در حدو ده سال است.

در گذشته عایق بندی رطوبتی ساختمان‌ها به روش سنتی و به به کارگیری آسفالت و قیر گونی انجام می شد، اما امروزه عایق‌های رطوبتی با مزیت‌هایی که دارند، جای روش های عایق بندی قدیمی را گرفته اند. این عایق ها در هنگام پی ریزی و ایزولاسیون دیوارها، سرویس‌ بهداشتی و پشت بام به کار گرفته می شوند.

ضریب مقاومت ایزوگام با انجام آزمون های گوناگون در آزمایشگاه‌ها افزایش پیدا می کند.

لایه‌های تشکیل دهنده

لایه‌های گوناگون به ترتیب از رو به کف به شرح زیر می‌باشد:

کاربردهای ایزوگام‌ها

ایزوگام‌با وزن اندک و مقاومت بالایی که دارد به عنوان عایق رطوبتی برای قسمت های مختلف زیر استفاده می شود:

پشت بام‌ها، ایرانیت، فونداسیون، استخرها، مخازن آب، تونل‌ها، کانال‌های آبیاری، سرویس‌ بهداشتی، سردخانه‌ها، سدها، پل‌های هوایی، باند فرودگاه، پارکینگ‌های طبقاتی، مرغداری‌ها، لوله‌های آب گاز، نفت، دامداری‌ها و غیره…

انواع ایزوگام بر اساس ماده تشکیل دهنده:

ایزوگام پلیمری :با استفاده از قیر خالص تولید می شود و در مقایسه با ایزوگام دمیده کیفیت بهتری دارد. قیر به کار رفته در تولید این ایزوگام‌از پالایش نفت خام به دست می‌آید. با حرارت دادن نفت خام، بنزین، حلالهای نفتی، نفت چراغ، نفت گاز و سایر روغنهای سبک آن در برجهای تقطیر پالایشگاه جدا شده و در نهایت، قیر به جا می‌ماند که به شکل جامد یا نیمه جامد است.

مواد تشکیل دهنده ایزوگام پلیمری : قیر خالص، پلی استر، بافت، لایه آلومینیم، پلاستیک پشت لایه ایزوگام، پودر تالک، مواد APP درجه ۱ و درجه ۲، پوشال گونی پلاستیکی

طی فراید تولید، سایر مواد مذکور وارد میکسر ساخت پلیمر می‌گردد. در میکسر مواد ذکر شده میکس و پخته می‌شود. خروجی میکسر، مایعی به نام پلیمر ایزوگام می‌باشد که در نهایت با استفاده از دستگاه به لایه ایزوگام تبدیل می شود.

ایزوگام دمیده : با استفاده از نفت کوره (مازوت) تولید می شود و در مقایسه با ایزوگام پلیمری کیفیت و عمر کم تری دارد. قیر دمیده از دمیدن هوای داغ به مازوت حاصل می شود. در این فرایند، هوای داغ به وسیله لوله‌های منفذدار به محفظه حاوی مازوت دمیده می‌شود و بسپارش اتفاق می‌افتد. قیر دمیده نسبت به قیر خالص درجه نفوذ کمتر و درجه نرمی بیشتری دارد و حساسیت کم تری نسبت به تغییرات دما نشان می دهد. از این قیر برای ساختن ورق‌های پوشش بام، باتری اتومبیل و اندودکاری استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده ایزوگام‌دمیده : قیر دمیده، پلی استر، بافت، لایه آلومینیم، پلاستیک پشت لایه ایزوگام، پودر تالک

برای ساخت این ایزوگام، مازوت وارد برج تقطیر شده و پس از رخ دادن بسپارش، به قیر دمیده تبدیل می‌گردد. قیر دمیده حاصل نیاز به افزایش هیچ ماده‌ای ندارد و مستقیماً برای تولید ایزوگام به دستگاه وارد می‌شود.

انواع ایزوگام بر اساس لایه های تشکیل دهنده:

ایزوگام تک لایه : این ایزوگام‌ها شامل پلی استر دوخته شده با ظرافت و انعطاف بالا می باشند.

ایزوگام دو لایه : ایزوگام‌های دو لایه شامل بافت و پلی استر با قطر زیاد و استحکام بسیار بالا هستند.

انواع بر اساس شکل ظاهری و برش:

ایزوگام عادی : این نوع ایزوگام با عرض یک متر و رول‌های ده متری برای مردم شناخته شده است و با لایه‌های مختلف و روکش‌های متنوع تولید می شود.

ایزوگام برش خورده : این نوع ایزوگام که با نام ایزوشینگل شناخته می شود، با برش‌های خاص و زیبا جهت عایق بندی سقف های شیروانی با داشتن زیبایی ظاهری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع بر اساس روکش:

ایزوگام با روکش آلومینیوم : این نوع با داشتن روکشی از جنس آلومینیوم در مکان هایی که در معرض تابش مستقیم آفتاب است، به کار برده می شود.

ایزوگام بدون روکش آلومینیوم : از این نوع‌ایزوگام بیشتر برای اجرای عایق کاری در سرویس‌های بهداشتی، فونداسیون و موارد مشابه استفاده می شود.

ایزوگام با روکش سنگریزه : این نوع ایزوگام‌در مکان هایی که تردد بالا دارند به کار می‌رود و از آن جا که سنگریزه‌های آن رنگی هستند، زیبایی خاصی دارد.

 قیمت روز

محدوده قیمت ایزوگام با در نظر گرفتن نصب در محل مورد نظر و با توجه به نوع محصول به ازای هر متر چیزی مابین ۶ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۹ هزار و ۸۰۰ تومان می باشد.

 

 

 

تحریریه پویانو