آشنایی با طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

آشنایی با طراحی داخلی سفره خانه سنتی

در کنار رستوران های مدرن ، کافی شاپ و فست فودها، سفره خانه های سنتی نیز همچنان مراجعین خاص خود را دارند. این فضاها دکوراسیونی متناسب با حال و هوای خود می طلبند. جهت این که طراحی داخلی یک سفره خانه سنتی را به بهترین شکل انجام دهید، باید موارد زیادی را مد نظر قرار دهید. پویانو در این مطلب به معرفی این موارد خواهد پرداخت و شما را برای طراحی هر چه بهتر طراحی داخلی سفره خانه سنتی و همچنین دکوراسیون قهوه خانه تان یاری می دهد. اگر دوست دارید با نحوه طراحی داخلی سفره خانه های سنتی آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.

 

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

مقدمه

اکثر ما وقتی کلمه سفره خانه را می شنویم، فضایی سنتی با آرامش زیاد را تصور می کنیم که در آن از الگوهای معماری سنتی ایرانی بهره گرفته شده است. این الگوها که با طراحی بسیار ظریف و زیبا و با توجه به عناصر مهم زندگی و اعمال آن ها در نقش های مختلف در فضای داخلی سفره خانه ها به کار می روند، فضایی منحصر به فرد و دلچسب ایجاد می کنند. طراحی دکوراسیون سفره خانه های سنتی، نیازمند دقت و هنر بسیار زیادی است و ذوق و سلیقه می خواهد. می توان در طراحی داخلی سفره خانه های سنتی از عناصر و ملزوماتی که در ارتباط با حواس پنچ گانه ما هستند نیز استفاده نمود تا زیبایی فضا به حد کمال برسد.

طراحی داخلی سفره خانه سنتیچگونگی طراحی داخلی سفره خانه سنتی

وقتی یک طراح داخلی می خواهد دکوراسیون یک سفره خانه را طراحی کند، باید به نکات گوناگونی توجه نشان دهد. یکی از این نکات، استفاده از عناصر و مواد زنده و جذاب در محیط داخلی سفره خانه است. دومین نکته، توجه کردن به ملزوماتی می باشد که در فضای درون سفره خانه جای می گیرند. این ملزومات، عبارتند از تابلوهایی که روی دیوار جای می گیرند، نقوشی که روی سقف و دیوار اجرا می شوند، رنگ های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی، نورپردازی فضا، توجه به کامل بودن امکانات موجود و دیگر موارد. طبیعی است که هر چقدر به این ملزومات و نحوه تعامل آن ها با هم، توجه بیش تری اعطا شود، نتیجه طراحی داخلی، مطلوب تر خواهد بود.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

بخش های مختلف در طراحی داخلی سفره خانه سنتی

بیشتر سفره خانه ها بخشی با عنوان بخش VIP دارند. این بخش به مهمانان خاص اختصاص دارد و معمولا عموم مردم نمی توانند به آن وارد شوند. در طراحی داخلی سفره خانه، فضاهای دیگری نیز وجود دارد که از میان آن ها می توان به سرویس بهداشتی های زنانه و مردانه، بخش صندوق، بخش سفارش و قسمت های جانبی مانند تزئینات داخلی فضا اشاره نمود. نبود یا کمبود هر کدام از این بخش ها یا عدم توجه کافی در طراحی آن ها تاثیر بدی روی عملکرد سفره خانه می گذارد. تکمیل بودن همه این بخش ها سبب می شود یک سفره خانه سنتی، مشتری های بیشتری را به خود جذب کند.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

جریان آب در طراحی داخلی سفره خانه

با توجه به تحقیقات انجام شده، استفاده از عنصر آب و صدای جریان آن در سفره خانه ها تاثیر خیلی خوبی دارد. آب، نه تنها سبب تلطیف محیط سفره خانه می شود، بلکه به وسیله تهویه هوا نیز نقش مهمی در ایجاد یک فضای دلنشین در سفره خانه ایفا می کند. به کار بردن جریان آب در طراحی داخلی سفره خانه، در صورتی که با کمی خلاقیت و اصول زیبایی شناختی همراه شود، می تواند بهترین ایده برای زیباسازی فضا و دلچسب کردن محیط آن باشد. به همین خاطر است که در اغلب سفره خانه ها حوضچه های کوچک به چشم می خورند.

به کار بردن جریان آب در طراحی داخلی سفره خانه می تواند حواس گوناگون انسان را فعال کند. صدای گوش نواز این عنصر، نوای آرامش بخشی است که ما می شنویم. جریان آرام و زیبای آب، یک منظره دلپذیر در برابر چشمانمان ایجاد می کند. نسیم خنکی که به خاطر جریان آب به حرکت در می آید نیز پوست ما را نوازش می کند. در ضمن، اگر در کنار جریان آب از فضای سبز نیز بهره گرفته شود، می توان رایحه خوش و لطیف آن ها که در محیط به جریان در می آید را نیز حس کرد. به این شکل است که آب می تواند از طریق حواس گوناگون ما به ایجاد حسی دلنشین منجر شود.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

چیدمان تخت ها در طراحی داخلی سفره خانه سنتی

یکی دیگر از مهم ترین مواردی که باید در دکوراسیون و طراحی داخلی سفره خانه سنتی  مد نظر قرار گیرد، چیدمان تخت هایی است که برای نشستن مشتری ها در نظر گرفته می شوند. این تخت ها می توانند فرم های مختلفی داشته باشند و در کنار هم جای گیرند. بسیار ضروری است که طراحان داخلی با توجه به نکاتی مانند مساحت، پلان سفره خانه، تعداد مراجعین، سبک دکوراسیون، سبک پذیرایی و دیگر موارد، این تخت ها را به بهترین شکل ممکن آرایش دهند تا حس حضور در سفره خانه های سنتی در افراد ایجاد گردد. می توان در فضای سفره خانه ها یک قسمت را نیز به صندلی ها و میزها اختصاص داد تا افرادی که به هر دلیل، نمی خواهند روی تخت بنشینند، بتوانند از گزینه دیگری که در اختیارشان قرار گرفته، استفاده نمایند.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

ملزومات جانبی در طراحی داخلی سفره خانه سنتی

ملزومات جانبی، مواردی هستند که دکوراسیون سفره خانه را تکمیل می کنند. به کار بردن آبنماهایی که در ساختشان از کاشی های ایرانی بهره گرفته شده است، یکی از ایده های جالب برای تکمیل دکوراسیون سفره خانه هاست. گلدان های کوچک و بزرگ هم می توانند با قرار داده شدن در قسمت های مختلف سفره خانه، احساس شادابی و طراوت به فضا بدهند و آرامش را زیادتر کنند. از دیگر مواردی که در معماری سنتی سفره خانه ها کاربرد دارد، می توان به رواق اشاره کرد. رواق ها با توجه به فضا به شکل طاق های دکوری روی جداره های یکنواخت سالن قرار گرفته و باعث ایجاد ظاهری متناسب با معماری سنتی می شوند.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

نورپردازی در طراحی داخلی سفره خانه سنتی

نورپردازی، عاملی است که در طراحی داخلی همه فضاها نقش مهمی دارد. نورپردازی دکوراسیون سفره خانه ها به شکل استاندارد و اصولی از مهم ترین مواردی می باشد که باید مد نظر قرار گیرد. زاویه نور و رنگ نور در نورپردازی فضاهای سفره خانه اهمیت دارند. در نورپردازی باید به وضعیت سفره خانه توجه کرد. ممکن است سفره خانه در محیط باز قرار گرفته باشد یا در فضایی سر پوشیده باشد. در صورتی که سفره خانه شما سر پوشیده است، پیشنهاد می شود از نورپردازی قوی استفاده کنید، اما اگر سفره خانه تان در فضای باز قرا گرفته است، نورپردازی را به صورت ملایم اعمال کنید.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

خلاصه

طراحی داخلی سفره خانه باید به نحوی صورت گیرد که در کنار تامین زیبایی و جذابیت محیط درون سفره خانه، حس آرامش و آسایش را برای مشتری ها ایجاد کند تا افرادی که به سفره خانه مراجعه می کنند، قادر باشند در محیطی دلنشین و مطلوب به گفتگو و صرف غذا بپردازند. بنابراین، شما باید همه اصول و استانداردهای مرتبط با چیدمان، نورپردازی، استفاده درست از ملزومات، تقسیم بندی صحیح فضاها و دیگر موارد را در نظر بگیرید تا نتیجه خوبی کسب نمایید. یک دکوراسیون مناسب می تواند باعث شود مشتری های شما نه یک بار و دو بار، بلکه بارها و بارها به سفره خانه تان سر بزنند و مشتری دائمی شوند. تقریبا بهترین سبکی که می توان در طراحی داخلی سفره خانه به کار برد، سبک معماری سنتی ایرانی است. بنابراین، خوب است خصوصیات این سبک را در طراحی خود ملاک قرار دهید.

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی

طراحی داخلی سفره خانه سنتی