سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

سازه هایی با الهام از لانه پرندگان

سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

4 طراحی با الهام از لانه پرندگان برای انسان ها

طبیعت منبع الهام برای برخی از ایده های طراحی اولیه بشر است. به طور مثال ، توجه کنید که تور های ماهیگیری قدیمی چه شباهتی به تار عنکبوت دارد ، و یا اینکه خانه های گرد قدیمی ( مشابه معماری خانه های شمال کشور) چه شباهت زیادی به پوسته ی لاک پشت دارد. در استرالیا ، کیسه ی کانگورو ایده ی خوبی برای مردمان بومی به نظر می رسیده است که از آن برای بافتن پوشاک تقلید می کرده اند. این رویه ادامه پیدا کرده تا اکنون که ما شاهد اختراعات بشری هستیم که از دنیای طبیعت سر مشق می گیرند. یکی از این ایده ها در رویکرد بایومیمیکری ( رویکردی که در آن گیاهان ، جانوران و کل اکو سیستم ها به عنوان پایه ای برای طراحی قرار می گیرند) لانه ی پرندگان است که طراحان را برای ساخت زیستگاه های دنج انسانی ترغیب می کند.

سازه هایی با الهام از لانه پرندگان

تخت خواب

تخت خواب قطعا یکی از بارز ترین اقتباسات انسانی از لانه ی پرندگان است. بسیاری از طراحان روی این کانسپت تلاش کرده اند و نتیجه شامل هر دو مدل معلق و زمینی است. این نمونه یکی از آن هاست که شکل گرد و بزرگ آن برای خوابی آرام مناسب است.

سازه هایی با الهام از لانه پرندگان

خانه درختی

جای تعجب نیست که تلاش های زیادی صورت گرفته که کانسپت لانه پرنده فراتر از یک تخت خواب باشد و یک زیستگاه انسانی بزرگتر را در بر بگیرد. خانه ی درختی نمونه ای از این تلاش است. تصویری که می بینید با استفاده از شاخه های گیاه اکالیپتوس که از محل جمع آوری شده ساخته شده است. خانه ی درختی برای زندگی به مدت طولانی نیست اما می تواند برای زمانی کوتاه احساس فوق العاده ای داشته باشد. اگر به کشور سوئد سفر کنید می توانید یک شب را در هتل درختی آنجا توقف داشته باشید. در برف و باران و باد ، دو فرد بزرگسال و دو کودک در این سوئیت های مدرن خواب راحتی خواهند داشت. این هتل توسط شرکت سوئدی Inrednin Gsgruppen طراحی شده است که این یکی از تعداد زیاد اتاق های موجود در هتل است ، که همگی روی درخت معلق هستند اما همه آن ها به شکل لانه پرنده نیستند.

سازه هایی با الهام از لانه پرندگان

آرایش شبکه ای

معماران همواره از ساختار لانه ی پرنده سر مشق می گرفته اند و آن را وارد طراحی خود می کنند ، اما در زمینه ی طراحی کل یک خانه ، ایده ی لانه ی پرنده انتزاعی تر می شود. برای مبتدیان ، این خانه ای آشیانه ای در ویتنام است که در ردیف ساختمان های کم هزینه با کانسپت آشیانه است که از شبکه ی فولادی متقاطع در نمای خارجی خود استفاده می کنند. شبکه ی بیرونی به عنوان سازه پشتیبان برای شاخه ها است و نتیجه ی تقاطع خطوط صاف و مجعد ( فولاد) و فرم های ارگانیک سست ( شاخه ها) به آن حسی مشابه لانه می دهد.

سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان
سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

در سنگاپور نسخه ای با کیفیت از آن وجود دارد اثر استودیو معماری WOHA و خانه آشیانه نامیده می شود (nest House) ، که دارای آرایشی تصادفی از میله های سبک آلومینیوم است برای ایجاد الگویی بافته شده حول جدار خارجی خانه.

سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان
سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

لانه ای به بزرگی یک استادیوم!
استادیوم معروف “آشیانه پرنده” یکی از شناخته شده ترین آثار معماران مشهور هرزوگ اند دمورین است که برای بازی های المپیک 2008 ساخته شده است. قطعا این استادیوم بزرگترین سازه ای است که با استفاده از کانسپت لانه پرنده در جهان ساخته شده است. سازه ی تیر منحنی استیل به عنوان نما ، شبیه شاخه های نرم، خاشاک و کمی چمن است که پرندگان برای ساخت آشیانه شان استفاده می کنند. در فضای خالی بین دو پوسته ی سقف سیستم بالشتکی انعطاف پذیری ( قابل باد کردن) قرار می گیرد که به منظور تنظیم میزان جریان باد ، هوا و نور خورشید تعبیه شده است ؛ مشابه گونه ای از پرندگان که از خزه و خاشاک برای پوشاندن لانه شان و عایق کردن آن در برابر آب و هوای سرد استفاده می کنند.

منبع: inhabitat

گرداوری و ترجمه در تحریریه پویانو|نبیلو

سازه های معماری با الهام از لانه پرندگان

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

سازه های چادری

معماری رستوران شناور بی نظیر در مکزیک ، رستورانی شبیه لانه پرنده

معماری خانه حیوانات در باغ وحش | معماران Hascher Jehle Architektur

 

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید