پروژه ی معماری مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

سایت پویانو-مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

پروژه ی معماری مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

این پروژه به همت پرفسور مجید سمیعی پزشک سرشناس ایرانی و یکی از مشهورترین جراحان مغز و اعصاب و همچنین بنیانگذار رشته جراحی قاعده جمجمه در جهان، در منطقه 22 شهرداری تهران در حال ساخت است و امید است که به زودی به بهره برداری برسد. همراه گروه معماری و دکوراسیون داخلی پویانو باشید با پروژه ی معماری مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران:

ساختمان این بیمارستان به لحاظ دانش مهندسی و از بعد رعایت استاندارد های بالای طراحی و مهندسی و استاندارد های اجرایی پروژه ای نمونه محسوب می شود. نه تنها در سطح پروژه های اجرایی در کشور بلکه در سطح خاور میانه و منطقه می توان ادعا کرد که پروژه ای سنگین و قابل توجه از همه ی ابعاد مهندسی و اجرایی است.

عملیات اجرایی پروژه ی معماری مرکز مغز و اعصاب ایران در سال 1389 با زیربنای 79هزار و 670 متر مربع کلید خورده است. سایت پروژه، در منطقه ای شیب دار و کوهستانی و بایر قرار گرفته بود. علت اینکه مراحل ساخت و اجرای پروژه طولانی شده این است که پروژه با همکاری یک مجموعه ی موسسه خیریه و با مساعدت های مردمی و کمک های افراد خیر مرتبط به پروفسور سمیعی و علاقه مند به همکاری در ساخت این پروژه اجرا می شود و به همین دلیل چون به لحاظ تامین هزینه های اجرایی وابسته به دولت و سازمان برنامه و بودجه نیست؛ ساخت آن با فراز و نشیب همراه بوده است. اما در حال حاضر پروژه با حل مشکلات مالی در کنار مدیریت و سیاست گذاری مناسب، با سرعت خوبی پیش می رود.سایت پویانو-مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

به لحاظ اجرایی ، ‌برای ساخت پروژه از مجرب ترین مهندسین و پیمانکاران با توانمندی بالا بهره گرفته شده است. ساختمان اصلی پروژه ی بیمارستان ،‌ ساختمان به شکل مغز انسان است که بخش عمده و اصلی خدمات درمانی در این ساختمان صورت می گیرد. به لحاظ سازه ای ،‌ ساختار بتنی و فولادی آن را شکل می دهد. بخش عمده ی آن سازه ی فولادی است و برای اینکه مصرف فولاد به حداقل برسد و حل رفتار ساختمان در مقابل زلزله طراح آن از بتن نیز استفاده کرده است. این پروژه در شمالی ترین مدار مجوز ساخت و ساز در شهر تهران و در فاصله ی حدودا سیصد متری از گسل مشا که گسلی است طویل، اساسی و لرزه زا قرار گرفته است بنابراین توجه به مسائل لرزه ای سازه اهمیت بسیار ویژه ای پیدا می کند. برای اینکه سازه بتواند رفتار بهتری در مقابل زلزله داشته باشد ،‌دارای یک هسته ی بتنی در مرکز این سازه ی فولادی است که می تواند حرکت ناشی از زمین لرزه را خنثی کند. به علاوه برای سبک سازی و پایین آوردن وزن ساختمان ،‌ در اجرای دیوارها و تیغه های جداکننده از سبک ترین مصالح (تیغه های پیش ساخته ی کناف) استفاده شده است. به علاوه از آلومینیوم که فلزی بسیار سبک است برای ساخت شبکه بندی نما استفاده شده است. شیشه های به کار رفته در نما ، شیشه های سکوریت با حداکثر میزان عایق کنندگی هستند که از اتلاف انرژی در چنین پروژه ای عظیم جلوگیری می کند.
برای تاسیسات ساختمان نیز از بالاترین استانداردهای طراحی و بهترین مصالح استفاده شده است.

به لحاظ بهره برداری، چند آسانسور در ساختمان برای خدمات مختلف از قبیل حمل مواد غذایی، البسه ی بیمارستان ، مسافربر و غیره به صورت جداگانه و با بالاترین کیفیت تعبیه خواهد شد.

سایت پویانو-مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

طبقه ی آخر این پروژه، که مشرف به دریاچه ی شهدای خلیج فارس (دریاچه چیتگر ) و چشم اندازی زیبا به پیرامون دارد و در حال حاضر پیشرفت خوبی از لحاظ اجرایی دارد ، طبقه ی ویژه ی ساختمان و محل اتاق های مدیریت و سالن های جلسات،‌ اتاق پرفسور های این مجموعه و به طور کلی مدیریتی مجموعه است.

اولین بیمارستان تخصصی علوم اعصاب ایران در منطقه ی 22 شهرداری تهران و در یکی از بهترین مناطق تهران به لحاظ شرایط آب و هوایی قرار گرفته است.سایت پویانو-مرکز تخصصی مغز و اعصاب تهران

از بعد معماری،‌ این ساختمان بسیار مشابه مرکز خصوصی علوم اعصاب هانوفر در کشور آلمان است که دکتر مجید سمیعی اکنون ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی در هانوفر آلمان را بر عهده دارد که خود بنیان ‌گذار آن بوده است. طراحی آن به پیشنهاد پروفسور سمیعی به شکل مغز انسان است.این طرح با چهارده اتاق عمل بسیار پیشرفته و مجهز جهت جراحی مغز و اعصاب ،‌ 55 کلینیک در 11 طبقه ساخته می شود که دو برابر مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان است و بزرگترین مرکز علوم مغز و اعصاب جهان خواهد بود. پرفسور  سمیعی در سال ۲۰۱۴ از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد.

 

گردآوری در تحریریه پویانو | پرستو نبی لو

 

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

 

آشنایی با دریاچه چیتگر

آشنایی با موزه فرش ایران

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید