اصول نورپردازی در طراحی داخلی: 6 اشتباه که باید از آن اجتناب کنید(قسمت دوم)

سایت پویانو- اصول نورپردازی در طراحی داخلی

اصول نورپردازی در طراحی داخلی: 6 اشتباه که باید از آن اجتناب کنید(قسمت دوم)

در مطلب پیشین اصول نورپردازی در طراحی داخلی: 6 اشتباه که باید از آن اجتناب کنید(قسمت اول) با بخشی از اشتباهات مشترک و رایج در نورپردازی که باید از آنها اجتناب کرد، آشنا شدید. اغلب از طراحان داخلی خواسته می شود که در مورد نورپردازی در محیط های مسکونی راهکارهایی ارائه دهند یا اظهار نظر ویژه‌ای داشته باشند. در ادامه نیز با گروه معماری و دکوراسیون داخلی پویا نو همراه باشید تا با راه حل ها و اصول نورپردازی دیگری که طراحان داخلی بزرگ به کار می برند آشنا گردید:

سایت پویانو- اصول نورپردازی در طراحی داخلی

نمونه‌ای دیگر از نورپردازی های صحیح در این سالن به چشم می خورد. استفاده از چراغ‌هایی که به صورت گسترده پرتو نور را بر روی دیوار میتابند (Dimmable wall washers) و نورپردازی‌های بالاسری در ایجاد فضایی روحبخش در طول مسیر به سالن نقش موثری دارند.

اشتباه چهارم:

استفاده از لامپ‌های رشته ای و هالوژنی بدون قابلیت کم کردن نور: در حالی که این روزها همه ما به دنبال راه‌هایی هستیم که بتوان از منابع نوری‌ای به طور بهینه و یا کارآیی بیشتری استفاده نمود و همچنین دارای بازدهی بالاتر و طول عمر بیشتری نسبت به لامپ های رشته ای می‌باشند، این مهم در نورپردازی مسکونی بسیار ضروری است که بتوان میزان نور را با تعداد کلیدهای بیشتر کنترل کرد. با کنترل روشنایی، ما میزان مصرفی انرژی و گرمای خروجی را کاهش میدهیم و همچنین طول عمر لامپ را افزایش میدهیم.

سایت پویانو- اصول نورپردازی در طراحی داخلی

این اتاق نمونه دیگری از نورپردازی درست در طراحی داخلی می باشد. این فضا نشان میدهد که چگونه یک فرد میتواند به طور موثری بخشی از وسایل خانه را شاخص و روشن نماید، به مطالعه کتاب بپردازد و همچنین مسیر راهرویی را نیز روشن کند.

اشتباه پنجم:

هماهنگ شدن نورپردازی محیطی و کاری با نورپردازی‌های تاکیدی فراموش شود: طراحان نورپردازی داخلی متوجه هستند که یک فضای داخلیِ طراحی شدهِ خوب، انواع مختلفی از نورهای متنوع را در خود ترکیب کرده است.

نورهای محیطی، به عنوان نورپردازی عمومی یک فضا شناخته میشود که برای راه رفتن در اطراف، گفتگو و شناسایی اشیا لازم است. نورهای کاری یا عملکردی، نوع دیگری است که نور بیشتر و متمرکزی بر انجام وظایف یا محدوده کاری مثل خورد کردن سبزی، اصلاح صورت و یا مطالعه اختصاص می‌دهد. نورپردازی تاکیدی برای برجسته کردن و جلوه دادن به آثارهنری و ویژگی‌های معمارانه کاربرد دارد، مانند کاشی‌های شیشه‌ای زیبا که در طراحی داخلی حمام به کار برده میشود و یا مجموعه‌های سرامیکی که ممکن است در قفسه‌ی باز آشپزخانه و یا زیر کانتر استفاده گردد. ترکیب کردن هر سه نوع از این نورها در کنار هم، جذابیت و قابلیت بیشتری می‌بخشد و احتمال اینکه نور کافی‌ای در اختیار داشته باشید را بالا میبرد.

سایت پویانو- اصول نورپردازی در طراحی داخلی

نورپردازی این آشپزخانه نیز به عنوان یک نمونه خوب در دکوراسیون داخلی مورد توجه قرار میگیرد. این آشپزخانهِ بسیارکارشده، اما زیبا می تواند در حالت‌های مختلف و برای عملکردهای مختلف روشن گردد چرا که هر منبع نور به طور مستقل و جداگانه از یکدیگر کنترل می‌شود.

اشتباه ششم: کنترل روشنایی به صورت مجزا صورت نگیرد: برای حداکثر بهره وری و انعطاف پذیری، هر نوع از نور باید به صورت جداگانه کنترل شود، از نورهای هالوژنی گرفته تا رشته ای و روشنایی های LED باید تنظیم نور جداگانه داشته باشند. کنترل منابع متعدد را می توان به همان روش قدیمی ابتدایی کلید پریزهای چندکاره فراهم شود، اما روش های متعدد پیچیده دیگری نیز برای کنترل نیز وجود دارد. از روش‌های ساده برنامه ریزی شده سیستم جعبه دیواری برای کنترل یک اتاق، تا کنترل بی سیم که برق خود را دارد و میتواند از طریق لپتاپ و یا گوشی تلفن برنامه ریزی مجدد شود، که هم میتوان مصرف انرژی را کنترل کرد هم میزان نور مورد نیاز و نوع تابش آن در زمان ها و کاربردهای مختلف آن را تعیین نمود.

منبع: Houzz

گردآوری و ترجمه در تحریریه پویانو| پردیس ترکمان زاده

 

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

اصول نورپردازی خانه

نور مناسب برای اتاق خواب منزل

نور در طراحی داخلی

 

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید