طراحی معماری کتابخانه ملی بیازیت

معماری کتابخانه ملی بیازیت

طراحی معماری کتابخانه ملی بیازیت

طراحی معماری کتابخانه ملی بیازیت

معماری کتابخانه ملی بیازیت

معمار: Tabanlioglu Architects

محل: استانبول، ترکیه

سال: 2015

معماری کتابخانه ملی بیازیتگروه معماری تابانلی اوغلو که به خاطر طراحی شایسته اش در معماری معاصر در سطح بین المللی شناخته شده است ، پروژه مرمت بزرگ ترین و قدیمی ترین کتابخانه استانبول – کتابخانه عمومی بیازیت – را آغاز کرده است.

معماری کتابخانه ملی بیازیتساختمان کتابخانه ملی که در سال 1884 پایه گذاری شد ، در ابتدا یک نوانخانه و کاروانسرا بود که قسمتی از یک مجموعه را تشکیل می دادن که شامل یک آشپزخانه، یک مکتب، یک بیمارستان، یک مدرسه و یک حمام بود. کتابخانه مقطعی از مسجد بیازیت است، قدیمی ترین مسجدی که از دوران امپراطوری در شهر باقی مانده است و توسط سلطان بیازیت دوم در سال 1506 کامل شده است. حجم این مجموعه، میدان تاریخی بیازیت را محصور و تعریف می کند.

معماری کتابخانه ملی بیازیتکتابخانه واقع در میدان بیازیت و در جوار مسجد بیازیت ، متصل به محور تاریخی دیوان یولو ، و یکی از متنوع ترین فضا ها در این قسمت تاریخی از شهر است.

معماری کتابخانه ملی بیازیت
معماری کتابخانه ملی بیازیت

محله ای که این کتابخانه در آن واقع شده است ، سرشار از ارتباطات تاریخی با یک طبیعت ادبی است؛ بازار قدیمی کتاب ، که واقع در یک حیاط است که رو به دروازه بیازیت باز می شود ، یکی از ورودی های اصلی بازار بزرگ را شکل می دهد.جبهه جلویی کتابخانه به سمت چنار قدیمی ای است که در زیر آن یک قهوه خانه سنتی روباز از دوران عثمانی تا کنون دایر بوده است.

معماری کتابخانه ملی بیازیت
معماری کتابخانه ملی بیازیت

نوسازی و اصلاحات مثال زدنی این کتابخانه ، با حساسیت زیادی مستلزم سازماندهی مجدد فضای داخلی و بازسازی دقیق بدنه ساختمان با وجود سقف تاق دار آن بود.گروه معماری تابانلی اوغول، به جای سقف بتنی قبلی بنا، یک ساختار پوسته ای منعطف، شفاف و روشن قرار دادند تا حیاط را بپوشاند ، نور خورشید را فیلتر کند ، و شرایط آب و هوایی کنترل شده مهیا کند.

در کالبد مرمت شده بنا ، باکس های شیشه ای مشکی که به نسخه های خطی اختصاص داده شده اند، همچون عنصری یکپارچه در فضا حضور دارند و با قدرت تمام ، در تقابل با محیط اطرافشان هستند.

معماری کتابخانه ملی بیازیت معماری کتابخانه ملی بیازیت

طراحی نورپردازی که توسط استودیو دین بیر انجام گرفته است و با نمایان ساختن هارمونی هندسه فضا با اطرافش، کیفیت های فضایی و تاریخی مجموعه را بازتاب می کند. در حالیکه نورپردازی در لبه های کفِ فاصله گرفته نیز با دنبال کردن لبه های دیوار لایه جدیدی از عمق را به فضا معرفی می کند.

معماری کتابخانه ملی بیازیتحرکت در ساختمان با این هدف که کتابخانه خدمات مدرنش را به بهترین شکل ارائه دهد، به این صورت تغییر یافت که ورودی اصلی کتابخانه در حیاط قرار گیرد. با احترام به مقیاس ساختمان فعلی ، یک قسمت افزوده کوچک و ساده در جبهه شمال شرقی کتابخانه حاضر ، به فضا افزوده شد. نشریات مدرن ترکی در طبقه دوم و مجلات در طبقه اول قرار می گیرند ، در حالی که طبقه همکف مجموعه کتاب های نایاب را در خود جای می دهد. کتاب های متعلق به عصر عثمانی ، و نسخه های عربی و فارسی اکنون در اتاق های شفافی با تهویه مطبوع نگهداری می شوند. این اتاق ها به گونه ای اختصاصی طراحی شده اند تا در عین این که میراث تاریخی را حفظ می کنند ، با حال و هوای فضا نیز انطباق داشته باشند.

معماری کتابخانه ملی بیازیترویکرد مداخله حداقلی متضمن آن است که در عین آن که این بنای قدیمی تحکیم می شود و امکانات مدرن با بافت تاریخی آن پیوند می خورد ، روح فضا همچنان حفظ شود.پروژه در گام های بعدی قصد دارد تا از طریق احیای نشانه ها و ظرفیت ها خصوصا در میدان عمومی بیازیت ، اصلاح محیطی و بازسازی شهری حوزه عمومی بپردازد.

معماری کتابخانه ملی بیازیت

منبع: archdaily

گردآوری و ترجمه تحریریه پویانو|فاطمه زنگی

در رابطه با این مطلب بیشتر بخوانید:

کتابخانه تخصصی هنر و معماری درشهر تهران

طرح پیشنهادی کتابخانه و پلازای شهری

طراحی معماری کتابخانه با ظرافت رنگ سفید ، فریبندگی مکعب

پویانو را در اینستاگرام دنبال کنید

به کانال تلگرام پویا نو بپیوندید