قرنیز

28 کالا

قرنیز به نواری گفته می شود که دور تا دور قسمت پایینی دیوار به امتداد طول آن نصب می شود. البته که قرنیز نقش بسازایی در زیبایی بصری دارد، اما وظیفه اصلی آن حفاظت نازک کاری دیوار از آسیب های احتمالی و برخورد اشیا و وسایل خانه می باشد، همچنین از نفوذ رطوبت جلوگیری میکند و مانع تجمع گرد و غبار در حاشیه دیوار خواهد شد.
قرنیز ها در انواع مختلف وجود دارند:
قرنیز ام،دی،اف با روکش PVC:
این نوع قرنیز در رنگ ها و طرح های مختلفی عرضه می شود و از ام دی اف که ( تخته های فیبری با تراکم متوسط) تشکیل شده است که با روکش های پی وی سی رویه شده است که عمدتا در طرح های چوبی با رنگ های مختلف در بازار ارائه می شود. به واسطه زیبایی و دوام بالا و قیمت مقرون به صرفه بیشترین استفاده عمومی را دارا می باشد.
قرنیز چوبی:
این نوع قرنیز از چوب طبیعی تهیه می شود که پس از رنگ آمیزی و جلا مورد استفاده قرار میگیرد.
قرنیز پلی استایرن یا پلاستیکی:
این نوع قرنیز، از شاخه پروفیل ها می باشد، پروفیل ها از چند لایه مختلف پلاستیکی تشکیل شده اند و به خاطر نوع خاص تولید این نوع قرنیزها کاملا خاصیت ضد آب دارد و در طرح ها و رنگهای گوناگون در بازار موجود می باشد.

توضیح محصولات قرنیز وبسایت پویانو

در گذشته استفاده از قرنیز در طراحی داخلی ساختمان ها کاربرد زیادی داشت و استادان معمار، انواع آن را در فضاهای مختلف ساختمان به کار می بردند. نقش قرنیز، تنها زیباسازی فضا نیست و کاربردهایی در صنعت ساختمان را نیز شامل می شود. قرنیزها در انواع سنگی، ام دی اف، چوبی و پی وی سی قابل تهیه هستند. ممکن است در نگاه اول، انتخاب از میان انواع گوناگون قرنیز که نام آن ها ذکر شد، کمی دشوار به نظر برسد، اما لازم نیست در این باره نگران باشید. راه های خوبی برای انتخاب مناسب وجود دارند که می توانید از آن ها استفاده کنید. قرنیز از نظر بیش تر ما شاید یک جسم زائد در فضای داخی ساختمان باشد، اما در واقع این طور نیست. وقتی با کاربردهای قرنیز آشنایی کامل پیدا کنید، نظرتان در این باره عوض خواهد شد. امروزه قرنیزهای جدیدی نیز به بازار وارد شده اند که خاصیت آنتی باکتریال بودن دارند. این قرنیزها برای امنیت و آسایش خانواده ها گزینه های خیلی مناسبی هستند. اگر مایل هستید به طور کامل با کاربرد قرنیز در طراحی داخلی آشنایی پیدا کنید، این مطلب را دنبال نمایید. در ادامه به صورت کامل به شما خواهیم گفت که قرنیز چه کاربردی دارد، چه انواعی را شامل می شود، چه شکل هایی دارد و در زمان انتخاب و خرید آن باید چه مواردی را در نظر گرفت.

قرنیز چیست؟

قرنیز به نواری گفته می شود که می تواند جنس های مختلفی داشته باشد. این نوار، معمولا در کناره دیوار و در بخش انتهایی آن که نزدیک کفپوش داخلی فضا قرار می گیرد، نصب می شود. در واقع می توان گفت که قرنیز، یک قاب از جنس های گوناگون است که بخش انتهایی دیوار را پوشش می دهد. در قدیم برای جلوگیری از ایجاد ضربه به دیوار و همچنین برای جلوگیری از نفوذ روطبت به بخش های بالایی آن از قرنیز بهره گرفته می شد. استادکاران معماری، جنس قرنیزها را عموما از سنگ هایی مثل مرمر و تراورتن انتخاب می کردند یا حتی قرنیزهایی از جنس لاشه سنگ های تزیینی برای فضاهای داخلی در نظر می گرفتند.

به خاطر نوع سازه هایی که در گذشته ساخته می شدند، اتفاقاتی مانند ایجاد نم و شوره روی سطح دیوار زیاد پیش می آمد. به همین سبب با ابداع قرنیز در نقش محافظ دیوار، این مشکل تا حدود زیادی برطرف شد. این روزها انواع قرنیزها به زیباسازی هر چه بیش تر فضاهای داخلی کمک می کنند و طراحی داخلی ساختمان های مختلف را کامل می سازند.

کاربرد قرنیز در منزل

قرنیزها در طراحی داخلی منزل به جز زیبایی، نقش های دیگری نیز دارند. همان طور که پیش تر نیز گفته شد، یکی از کاربردهای قرنیز، جلوگیری از ایجاد رطوبت و نم روی دیوار است. به جز این، قرنیزها به جلوگیری از آسیب دیدن سطح دیوار نیز کمک می کنند. قرنیز با حجمی که در قسمت پایینی دیوار به وجود می آورد، دیوار را در برابر آسیبی که از طرف لوازم و مبلمان منزل به آن وارد می شود، محفوظ نگه می دارد و از ایجاد خراش و صدمه روی سطح دیوار جلوگیری به عمل می آورد.

این روزها قرنیزها استفاده های خیلی متنوع تری نیز دارند که از میان آن ها می توان پوشش دادن درز انبساط در کفپوش هایی مانند لمینت و پوشش دادن کابل ها، لوله ها و سیم ها را نام برد.

به خاطر احتمال انبساط کفپوش هایی مثل لمینت در کناره دیوار، معمولا حدود یک سانتی متر فضای خالی در نظر گرفته می شود. به همین خاطر، استفاده از قرنیز جهت پوشاندن این فضای خالی برای زیباسازی بیش تر، یک امر منطقی به نظر می رسد. در ضمن، بیش تر خانه ها به ویژه در هنگام بازسازی با تغییراتی مثل اضافه نمودن کلید، پریز و لوله کشی مواجه هستند. حتما داکت های پوشش کابل ها را به ویژه در فضاهای اداری دیده اید. به کار بردن چنین داکت هایی شاید در فضاهای اداری مناسب به نظر برسد، اما در طراحی داخلی منزل، خیلی زمخت می باشد و ممکن است فضا را زشت جلوه دهد. به جهت حل کردن این مشکل می توان از قرنیز استفاده نمود. با انجام این کار، در کنار محافظت کردن از سیم ها و جلوگیری از آسیب دیدن آن ها فضای زیباتری نیز ایجاد می کنید.

از دیگر کاربردهای قرنیز می توان به محافظت از دیوار، جلوگیری نمودن از پخش نم، از دید مخفی کردن عیوب ساختمانی و این گونه موارد اشاره نمود.

انواع قرنیز

قرنیزها بر اساس جنسی که از آن تولید می شوند، دسته بندی می گردند. در حالت کلی، انواع قرنیز به شرح زیر هستند:

قرنیز سنگی

یکی از انواع سنتی قرنیز، قرنیز سنگی می باشد. این قرنیزها معمولا از بین سنگ هایی مانند تراورتن، مرمر، سنگ مصنوعی و سرامیک انتخاب می گردند. قرنیز سنگی به خاطر داشتن بافت نامتقارن و طبیعی در میان طراحان داخلی و معماران از محبوبیت خاصی برخوردار است. رنگ های مختلف، از سفید گرفته تا یشمی و زرد کهربایی، هر یک از زیبایی مخصوص به خود برخوردار هستند. به صورت کلی، این سنگ ها در قرنیزهای کف کاربرد دارند و فرم مستطیل ساده دارند. به دلیل توپر بودن قرنیزهای سنگی، نمی توان از آن ها به عنوان پوشش کابل استفاده کرد. در ضمن، بهتر است نوع مناسب را بر اساس رنگ دیوارها و کفپوش انتخاب نمود. قرنیزهای سنگی، معمولا خیلی سخت از سازه جدا می شوند و نمی توان به راحتی آن ها را به محل دیگری منتقل نمود. برای این کار بهتر است از متخصصان مربوطه کمک گرفته شود. امروزه انواع قرنیز سنگی در بازار قابل تهیه می باشد.

قرنیز ام دی اف

قرنیزهای ام دی اف از جنس پلاستیک و موادی مثل کامپوزیت و پلی استر هستند. روکش قرنیز ام دی اف از جنس پی وی سی می باشد و سبب می شود این نوع قرنیز در برابر خط و خش مقاوم باشد. قرنیز ام دی اف، معمولا در ارتفاع های 7 تا 15 سانتی متر و به شکل آماده از بازار قابل تهیه است. قطر این قرنیزها 8 و 16 میلی متر است و هر یک از این دو قطر، کاربرد خاص خود را دارد. برای مثال، قرنیز ادم دی اف با قطر 8 میلی متر برای منازلی مناسب است که کفپوش سنگ یا سرامیک دارند. برای منازلی که کفپوش آن ها لمینت یا پارکت می باشد، پیشنهاد می شود از قرنیز با قطر 16 میلی متر بهره گرفته شود. تمیز نمودن و نگهداری قرنیزهای ام دی اف به خاطر وجود روکش پی وی سی خیلی ساده است. این قرنیزها به طور معمول، گرد و خاک کم تری نیز می گیرند.

قرنیز چوبی

قدمت استفاده از قرنیزهای چوبی تقریبا به اندازه قدمت کاربرد انواع سنگی است. قطعاتی از قرنیز چوب به صورت خام یا رنگ شده را می توان در طراحی داخلی ویلاهای مدرن سراسر جهان مشاهده نمود. این روزها از قرنیز چوب در خانه های ویلایی و مدرن به شکل خام در طراحی داخلی با کفپوش های چوبی بهره گرفته می شود. کنده کاری ها و نقوش برجسته، سبب ایجاد طرح های زیبا روی قرنیزهای چوبی می شوند. جالب است بدانید که قرنیزهای چوبی طرح دار را می توان در کناره های سقف فضاهایی مث سالن پذیرایی نیز به کار برد.

قرنیز پی‌وی‌سی

قرنیز پی وی سی به خاطر قیمت معقول و انعطاف پذیری خود بیش تر در ساختمان سازی کاربرد دارد. این قرنیز، در واقع از چند لایه پلاستیک فشرده تولید می شود. قرنیز پلی استایرن نیز در این دسته قرار می گیرد. از دیگر دلایل محبوبیت این قرنیزها می توان به وزن کم و قابلیت شستشوی آن ها اشاره نمود. قرنیزهای پلی استایرن که نوعی قرنیز پی وی سی هستند، آنتی باکتریال می باشند و در برابر رطوبت و قارچ نیز مقاوم هستند. به همین خاطر، این قرنیزها برای منازل مناسب می باشند. از آن جایی که قرنیزهای پی وی سی دارای انعطاف پذیری زیادی می باشند، برای دیوارهای انحنادار و بخش های زاویه دار یا کنج ها خیلی مناسب هستند. در ضمن، این قرنیزها از لحاظ نصب نیز به دیگر انواع برتری دارند.

اشکال قرنیز

قرنیزها با توجه به جنسی که دارند، اشکال مختلفی را نیز در بر می گیرند اندازه قرنیزها در شکل ظاهری آن ها تاثیر زیادی دارد. به طور کلی، قرنیزها ارتفاع 7 تا 9 سانتی متر دارند. شکل ظاهری آن ها معمولا مستطیل ساده است، ولی به تازگی قرنیزهای شیاردار یا دارای انحناهای خاص نیز در بازار دیده می شوند. در قرنیزهای سرامیکی که معمولا در فضاهایی مثل آشپزخانه به کار می روند، انواعی طرح دار نیز مشاهده می شود. قرنیزهای توخالی، بیش تر جهت پوشش دادن لوله ها یا سیم های ساختمان کاربرد دارند.

قرنیزهای سنگی که از سنگ طبیعی ساخته می شود، به غیر از شیارهایی که به کمک سنگ فرز روی آن ها حکاکی می شود، شکل دیگری به خود نمی گیرند. حتی اگر امکان اجرای طرح های ظریف تر وجود داشته باشد، به خاطر انجام این کار با دستگاه های خاص، قیمت قرنیز خیلی بالا می رود.

در مقابل قرنیزهای سنگی که شاید دست شما را در اجرای طرح تا حدی ببندند، قرنیزهای چوبی به خاطر خاصیت چوب، طرح های متنوعی را به شکل کنده کاری و نقش برجسته به خود می گیرند. با وجود این که این قرنیزها قیمت زیادی دارند، افرادی که مایل هستند خانه خود را لوکس جلوه می دهند، می توانند از آن ها استفاده کنند.

همان طور که پیش تر ذکر شد، قرنیز ام دی اف و قرنیز پی وی سی از پلاستیک فشرده تولید می گردند. به همین خاطر، شکل دهی و ایجاد طرح های مختلف روی آن ها راحت است.

نکات مهم در انتخاب قرنیز

  • پیشنهاد می شود پیش از خرید قرنیز، نقش آن ها در منزل خود در نظر بگیرید و قرنیز را متناسب با کاربرد مورد نیاز انتخاب نمایید.
  • از جدیدترین قرنیزها می توان قرنیزهای رادیاتوری را مثال زد. این قرنیزها دارای دو عملکرد به صورت همزمان هستند و در کنار زیباسازی فضای منزل شما می توانند فضای داخلی را نیز گرم کنند.
  • اگر کفپوش خانه شما پارکت یا لمینت می باشد، توصیه ما این است که رنگ قرنیز را مقداری تیره تر در نظر بگیرید تا جلوه سطح، بیش تر گردد. در ضمن می توانید برای تعیین رنگ قرنیز به رنگ درب ورودی و دیوارها توجه کنید.
  • قرنیزهای سفید ساده با بیش تر تم های طراحی داخلی تناسب دارند و خصوصا با دیوارهایی به رنگ های خنثی ست می وشند.
  • در زمان خرید قرنیز به خصوصیات دیگری مانند ضد ضربه بودن، مقاومت در برابر رطوبت، گرما و سرما نیز توجه کنید.
  • حتما در هنگام خرید خود، نصب راحت قرنیز را در نظر داشته باشید.
  • انتخاب قرنیز سنگی برای منازلی که کفپوش سنگی دارند، سبب همخوانی بیش تر اجزا می شود و زیبایی بیش تری به دکوراسیون داخلی می بخشد.
  • قرنیزهای سنگی و سرامیکی قدیمی را می توان با کمک چسب و روکش های چوبی به شکل جدید و مدرن در آورد. با این کار می توانید با حداقل هزینه، بازسازی مناسبی انجام دهید و از ظاهر جدید منزل خود لذت ببرید.
  • قرنیزهایی که ارتفاعشان از 9 سانتی متر بیش تر است، برای فضاهای بزرگ مناسب می باشند. در فضاهای کوچک و اتاق خواب ها بهتر است از قرنیزهایی با ارتفاع کم تر استفاده شود.
  • بیش تر طراحان داخلی، رنگ قرنیز را بر اساس رنگ شومینه پذیرایی در نظر می گیرند. البته شما می توانید آیتم های دیگری را در دکوراسیون داخلی فضای مورد نظر خود در نظر بگیرید و رنگ قرنیزهای فضا را بر اساس رنگ آن آیتم مشخص کنید.
  • قرنیزهای طرح دار در طراحی سقف نیز کاربرد دارند، اما بیش تر در طراحی داخلی به سبک ویکتوریایی به کار می روند.