کفپوش اپوکسی در معماری و دکوراسیون: زیبایی و دوام را احساس کنید!

کفپوش اپوکسی در معماری و دکوراسیون: زیبایی و دوام را احساس کنید!

شاید صنعتی شدن در برخی از موارد به آن شکل که باید جالب نباشد، اما مسلما نمی توان از مزایای آن چشم پوشاند. بسیاری از خواسته های طراحان بر مبنای دسترسی به هر چیزی که دست آن ها را در اجرای ایده های خلاقانه شان بازتر بگذارد به لطف صنعت و دستاوردهای آن عملی شده اند. یکی از چندین حوزه ای که بعد از انقلاب صنعتی و به خصوص در سال های گذشته تحت تاثیر صنعتی شدن قرار گرفته، حوزه ساختمان سازی است. معماری و دکوراسیون با ورود صنعت توانستند به پیشرفت قابل توجهی دست پیدا کند. یکی از محصولات صنعتی که اخیرا کاربرد وسیعی در معماری و دکوراسیون پیدا کرده است، کفپوش اپوکسی می باشد. کفپوش اپوکسی با داشتن مقاومت زیاد و ظاهر براق به یکی از گزینه های پرکاربرد در طراحی فضاهای خاص تبدیل شده است. این کفپوش با داشتن مزایای خاص خود در مقایسه با بسیاری از مصالح دیگر از کیفیت و قیمت بهتری برخوردار است. برای آشنایی با خصوصیات کفپوش اپوکسی تا پایان این مطلب، همراه ما باشید.

کفپوش اپوکسی چیست ؟

کفپوش اپوکسی (Epoxy Flooring) به نوعی از کفپوش از خانواده پلیمرها گفته می شود که کاربرد صنعتی و خانگی دارد. این کفپوش با داشتن قابلیت پیاده سازی و اجرا روی سطوح مختلف و خصوصا سطوح بتنی، امروزه کاربرد وسیعی پیدا کرده است. کفپوش اپوکسی با صخامت کم، مقاومت مناسب در برابر مواد شیمیایی، کاربرد به عنوان عایق رطوبتی و حرارتی و همچنین داشتن خاصیت آنتی باکتریال به عنوان یک گزینه مناسب برای پوشاندن کف سطوح بیمارستانی، سالن های ورزشی، اماکن مسکونی و فضاهای صنعتی شناخته می شود. این کفپوش در مقایسه با انواع دیگر دارای قیمت مناسب تر، کاربرد گسترده تر و استحکام بیش تر است. از لحاظ زیبایی نیز به خاطر ظاهر براقی که به سطوح می دهد، بسیار خاص است. از دیگر خصوصیات این کفپوش می توان به قابلیت شستشوی سریع و راحت آن اشاره کرد. رنگبندی و وجود طرح های گوناگون نیز طیف گسترده ای جهت انتخاب ارائه می دهد. همچنین ساختار شیمیایی این کفپوش ها قابلیت تولید آن ها با خواص گوناگون را امکان پذیر می سازد.

قیمت کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی در مقایسه با دیگر کفپوش ها که عموما قیمت زیاد و استحکام کمی دارند، گزینه بسیار مناسبی است. ماندگاری بالای این کفپوش به نسبت دیگر گزینه ها در برآورد قیمت تمام شده تاثیر مستقیم دارد. کفپوش اپوکسی در صورت نصب صحیح تا چند دهه عمر مفید خواهد داشت. قیمت کفپوش اپوکسی به ضخامت در نظر گرفته شده، سطح زیرین کفپوش، کیفیت ساخت پوشش، جنس به کار رفته، رنگ انتخاب شده و متراژ فضای مورد نظر بستگی دارد، اما به طور کلی می توان گفت قیمت نهایی این کفپوش به خاطر نصب آسان و سریع از دیگر کفپوش ها بسیار کم تر خواهد بود.

اجرای کفپوش اپوکسی

جنس سطح مورد نظر و دمای محیط کار در اجرای کفپوش اپوکسی موثر است. برای افزایش دوام و کیفیت کفپوش اپوکسی از پرایمر استفاده می شود. پیش از اقدام جهت اجرای کفپوش باید سطح مورد نظر را از هر گونه آلودگی حاصل از غبار، رنگ، چربی و رطوبت پاک شود. همچنین در صورت وجود ناهمواری بایستی از بتونه جهت تسطیح سطوح استفاده شود. اجرای کفپوش در محیط های گوناگون متفاوت است. در فرایند اجرای کفپوش اپوکسی باید به جنس سطح زیرین توجه داشت. به طور معمول، این کفپوش در تعامل با سطوح بتنی به خوبی چسبندگی دارند. در صورتی که سطح زیرین کفپوش در شرایط استاندارد قرار نداشته باشد، احتمال تاثیرگذاری عیوب سطح زیرین روی کفپوش نهایی وجود خواهد داشت.

مزایای کفپوش اپوکسی

یکی از مهم ترین خصوصیات کفپوش اپوکسی که آن را از دیگر کفپوش ها متمایز می کند، یکپارچگی و بدون درز بودن آن است. این کفپوش ها به صورت پیوسته اجرا می شوند و سطح یکدستی به وجود می آورند. کفپوش اپوکسی با قابلیت چسبندگی بالا به راحتی روی انواع سطوح اجرا می شود. این کفپوش ها ضد آب نیز هستند و شستشوی بسیار راحتی دارند. مقاومت آن ها در برابر پرتوهای مخرب نور خورشید نیز به دوام آن ها کمک بسیاری می کند. کفپوش اپوکسی از مقاومت سایشی و شیمیایی مناسب برخوردار است و به راحتی نیز ترمیم می شود. عدم لغزندگی این کفپوش باعث می شود استفاده از آن در محیط های روباز نیز امکان پذیر باشد. سرعت زیاد اجرا از دیگر خصوصیات مثبت این کفپوش به شمار می رود. کفپوش های اپوکسی از لحاظ زیبایی نیز با توجه به تنوع رنگ قابل توجه و ظاهر براق خود مورد قبول هستند.

نگهداری کفپوش اپوکسی

جهت افزایش طول عمر کفپوش های اپوکسی و حفظ زیبایی اولیه شان بایستی نکات لازم را در اجرا و نگهداری آن ها رعایت کرد. پیش از اقدام به اجرای کفپوش، سطح مورد نظر باید کاملا تمیز شده و از هر گونه آلودگی پاک شود. کفپوش باید در دمای متعادل اجرا شود. پیش از مخلوط کردن روکش و هاردنر باید روکش به مدت دو دقیقه میکس شود. تجهیزات مخصوص اجرا را می توان با تینر اپوکسی شستشو داد. با توجه به این که اپوکسی از مواد شیمیایی تولید می شود، لازم است در حین اجرا موارد ایمنی رعایت شده و از دستکش و ماسک استفاده به عمل آید. بعد از پایان اجرا بایستی به کفپوش اجازه داد تا به صورت کامل خشک شود.

انواع کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی ضد اسید : این کفپوش ها مقاومت مناسبی در برابر مواد شیمیایی دارند و به همین خاطر در کارخانه ها و مخازن مواد شیمیایی به کار می روند.

کفپوش اپوکسی ورزشی : این کفپوش ها بیش تر در سالن های ورزشی به کار می روند و خصوصیت اصلی آن ها جلوگیری از لغزش و مقاومت در برابر ضربه، اصطکاک و نور است.

کفپوش اپوکسی ضد جرقه : این کفپوش ها با داشتن خاصیت رسانایی و عبور جریان الکتریسیته ساکن از خود، مانع ایجاد جرقه می شوند و در مکان هایی که جرقه باعث ایجاد انفجار و آتش سوزی می شود، کاربرد دارند.

کفپوش اپوکسی ضد خش : این نوع کفپوش ها با داشتن مقاومت در برابر ورود ضربه از طرف اشیای نوک تیز برای استفاده در مکان هایی که احتمال خش برداشتن زیاد است، مناسب هستند.

کفپوش اپوکسی پارکینگ : این نوع کفپوش ها به گونه ای طراحی شده اند که در عین حفظ زیبایی خود در مقابل تردد مداوم خودروها در فضای پارکینگ مقاومت کافی دارند.

کفپوش اپوکسی بهداشتی : این نوع کفپوش ها که خاصیت آنتی باکتریال دارند، مانع از گسترش آلودگی در فضاهای بهداشتی و خصوصا بیمارستان ها می شوند و بیش تر در چنین فضاهایی به کار می روند.

کاربرد کفپوش‌ اپوکسی

  • کفپوش کارخانه ها
  • کفپوش مراکز خرید
  • کفپوش پارکینگ ها
  • کفپوش کارگاه ها و انبارها
  • کفپوش فضاهای درمانی
  • کفپوش سالن های ورزشی
  • کفپوش راهروهای فرار
  • کفپوش فضاهای مسکونی