کابینت MDF آشپزخانه را چطور خودمان بسازیم؟

اجرای کابینت MDF آشپزخانه

کابینت MDF آشپزخانه را چطور خودمان بسازیم؟

کابینت های آشپزخانه جز جداناپذیر طراحی آشپزخانه می باشد. شما نمی توانید یک آشپزخانه را بدون کابینت های آن تصور کنید و عملا یک فضای بی استفاده و یا حداقل بد استفاده خواهد بود. با انواع وسایل آشپزخانه ، ظروف ، قابلمه ها و .. شما در کوهی از وسایل مورد نیاز غرق می شوید که آن ها را پیدا نمی کنید. برای بعضی از شما که به فکر نصب کابینت آشپزخانه هستید ، شاید این سوال پیش آمده باشد که آیا خودم هم می توانم کابینت ام دی اف بسازم؟ ممکن است به دلایلی به طور موقتی بخواهید از فضای آشپزخانه استفاده کنید که نیاز به اجرا کابینت با هزینه بالا توسط نصاب کابینت کار نباشد. یا مثلا بخواهید کابینت MDF آشپزخانه را خودتان اضافه کنید در این مطلب همراه پویانو باشید؛ شاید ساخت کابینت های ام دی اف دست ساز خودتان کار شما را راه بیاندازد :

اگر به دنبال متریالی برای کابینت آشپزخانه تان هستید، که برای سال های زیاد مقاوم باشد و حالا حالا ها تاب برندارد ام دی اف MDF یا MEDIUM DENSITY FIBERBOARD یک گزینه عملی است که سال های سال آزمون خود را در این راه پس داده است.  MDF یک متریال ساختمانی با قیمت مناسب است که از الیاف و ذرات چوب ساخته شده است. آن ها را تحت فشار و گرما قرار می دهند که در نهایت منجر به تولید نوعی چوب انعطاف پذیر بدون گره و رگه می شود.

ام دی اف از یک بافت متراکم ریز بافت تشکیل شده است. از آنجایی که هیچ نوع گره و رگه ای در بافت ام دی اف وجود ندارد هنگام کار، برش و استفاده، کمتر مستعد شکستن و خرد شدن از هم هستند. بنابراین از این لحاظ هم هیچ نگرانی ای بابت تعمیر و جایگزینی کابینت های آشپزخانه خود برای سال های آینده نخواهید بود.

کابینت MDF آشپزخانه

در این 12 گام شما با ساخت یک کابینت ام دی اف ساده بدون قاب ( Frameless kitchen cabinet ) با کمترین هزینه برای آشپزخانه آشنا می شوید.

در این تصویر تفاوت دو کابینت آشپزخانه بدون قاب و کابینت آشپزخانه با قاب را می بینید.

وسایل مورد نیاز برای ساخت یک کابینت ام دی اف ساده بدون قاب

  • متر اندازه گیری مهندسی
  • ورق ام دی اف 16 میلیمتر
  • اره گرد
  • پیچ مخصوص چوب 2.5 سانتیمتری
  • مداد
  • لولاهای فلزی
  • پیچ های مخصوص چوب 7.5 سانتیمتری
  • تراز
  • مته و سری چهارسو

مشخصات ، ابعاد و اندازه کابینت استاندارد و رایج برای آشپزخانه :

  • ارتفاع کابینت از کف آشپزخانه 90 سانتیمتر است و عمق آن را 55 سانتیمتر در نظر می گیرند.
  • بین کابینت هوایی و کابینت زمینی فاصله بین 45 تا 60 سانتیمتر باید باشد. فاصله کمتر از 45 باشد استفاده از کابینت ها سخت می شود. اگر هم بلندتر باشد طبیعتا طبقات بالا دور از دسترس می شوند.
  • ارتفاع کابینت هوایی به طور معمول 70 سانتیمتر می باشد. عمق آن بین 30 تا 35 متر می باشد. هم برای راحتی و زیبایی کار  روی صفحات کابینت زمینی و هم اینکه کابینت بالایی قرار است وزن کمتری از وسایل را تحمل کند.
  • با توجه به ابعاد آشپزخانه شما ممکن است این ابعاد تغییر کند.

قدم اول

فضای آشپزخانه ای را که می خواهید کابینت کنید را با  استفاده از یک متر مهندسی اندازه گیری کنید. طول ، عمق و ارتفاع فضای خود را برای تعیین ابعاد کابینت دلخواه خود اندازه گیری کنید. می توانید یک کابینت با ابعاد بزرگ که از چند فضای تقسیم داخلی تشکیل شده است را  هم در نظر بگیرید  و یا اینکه چندین کابینت جداگانه با درب های مجزا را در نظر داشته باشید.

 

گام دوم

در این مرحله دو ورق ام دی اف با ضخامت 16 میلی متر را با توجه به ابعاد مشخص شده از طول و عمق کابینت موردنظرتان باید برش دهید. این کار را با اره گرد یا دستگاه برش دیسکی انجام دهید. این دو صفحه در واقع به صفحات بالا و پایین کابینت شما تبدیل خواهند شد. با توجه به اندازه عمق و ارتفاع کابینت منهای 2.5 سانتیمتر دو صفحه دیگر از ورق ام دی اف را برش دهید. این دو صفحه برای صفحات جانبی کابینت شما به کار می آید.

 

گام  سوم

این چهار صفحه ای را که بریدید را روی طولانی ترین لبه های باریک خود بر روی یک سطح باید کنار هم قرار دهید. آنها را به صورت مستطیل بچینید و صفحه های جانبی را میان صفحه بالایی و پایینی به خوبی به هم بچسانید و گوشه ها را چک کنید. پیچ های مخصوص چوب 2.5 سانتیمتری را در لبه ها از پشت صفحات بالا و پایین کابینت به صفحات جانبی با دستگاه مته و سری چهارسو فرو کنید. این پیچ ها را در فواصل 15 سانتیمتری از هم قرار دهید تا به خوبی چهارچوب را حفظ کند.

گام چهارم در اجرای کابینت MDF آشپزخانه

یک صفحه دیگر از ورق ام دی اف را باید با اره گرد در ابعاد مشخص شده طول و ارتفاع کابینت مورد نظرتان برش دهید. این صفحه صفحه پشتی کابینت شما می باشد. این صفحه را بر روی روی قابی که آماده کرده اید قرار دهید و لبه ها وگوشه ها را هم تراز کنید. مجددا از همان پیچ های مخصوص 2.5 سانتی متری استفاده کنید و آن ها را با فاصله 15 سانتیمتر در 4 لبه قاب فرو کنید.

 

گام پنجم

اگر قصد دارید که کابینت خود را با دو یا چند بخش تقسیم کنید. همین جا موقیعیت طبقات و یا فضایی که می خواهد تقسیم شود را بر روی قاب کابینت اندازه گیری و با مداد مشخص کنید اگر می خواهید فضای داخل کابینت را به صورت عمودی تفکیک کنید ، درست مانند صفحات جانبی باید از ورق ام دی اف برش را انجام دهید. و اگر قرار است طبقه بسازید. مانند ابعاد صفحات بالا و پایین باید برش را انجام دهید.

گام ششم در اجرای کابینت MDF آشپزخانه

تقسیم کننده عمودی بین صفحه بالا و پایین ، جایی که علامت گذاشته اید قرار دهید . پیچ ها را در فواصل 15 سانتیمتر از پشت صفحات بالا و پایین کابینت نصب کنید.

 

گام هفتم در اجرای کابینت MDF آشپزخانه

برای طبقات باید از طول و عمق کابینت اندازه بگیرید و آن را از ورق MDF برش دهید. فراموش نکنید اگر  کابینت خود را با یک صفحه عمودی تقسیم کردید. به جای اینکه کل طول کابینت را اندازه بگیرید ، باید با توجه به طول قسمتی که در کابینت جدا کرده اید صفحه طبقه را برش دهید.

گام هشتم

جای قرار دادن طبقات را بر روی دیواره داخلی کابینت با مداد مشخص کنید. طبقه را به صورت افقی میان صفحات جانبی کابینت قرار دهید. سپس  با استفاده از همان پیچ ها از سه طرف میان صفحه پشتی کابینت ، صفحه جانبی و صفحه جداکننده عمودی کابینت آن را محکم کنید. اگر طبقه متحرک می خواهید ، می توانید از یراق آلات مرتبط برای نگهداری طبقات برای درون کابینت استفاده کنید. اما به هر حال جای آن را باید مشخص کنید و با دریل سوراخ کنید.

گام نهم

درب های کابینت را از ورق ام دی اف که تهیه کردید با اره گرد برش دهید. اگر دلتان می خواهد کابینت تک درب باشد از همان ابعاد تعیین شده برای صفحه پشتی استفاده کنید.  اگر کابینت خود را به دو بخش مجرا از طریق تقسیم کننده عمودی تقسیم کردید. با استفاده از اندازه گیری طول و ارتفاع هر یک از فضاهای داخلی مجزای کابینت ، چند درب را  برش دهید.

گام دهم

درب های کابینت را توسط لولاهای فلزی وصل کنید. یک طرف لولا را در امتداد یک لبه هر کدام از درب ها (با فاصله 2.5 سانتیمتر از لبه صفحه ) قرار دهید و آن را پیچ کنید. سپس طرف دیگر لوله را به چهارچوب (صفحه جانبی) کابینت نصب کنید. یان مرحله را می توانید پس از نصب کابینت به دیوار هم انجام دهید.

گام یازدم در اجرای کابینت MDF آشپزخانه

این کابینت آشپزخانه آماده شده است. برای اینکه آن را با دکور و دیزاین آشپزخانه ( مثلا رنگ کاشی ها و یا کف آشپزخانه ) ست کنید می توانید آن را رنگ کنید. برای رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه از رنگ های پایه آب (رنگ آکریلیک ) و یا پایه روغن ( رنگ روغنی ) استفاده کنید. زمان کافی برای اینکه رنگ خشک شود را در نظر بگیرید و سپس آن را جابجا کنید.

گام دوازدهم در اجرای کابینت MDF آشپزخانه

زمان آن رسیده است که کابینت را به دیوار نصب کنید، صفحه پشتی کابینت را به دیوار درست در ارتفاعی که مد نظرتان است قرار دهید. و آن را با پیچ های مخصوص به دیوار 7.5 سانتیمتری نصب کنید. توجه کنید که در این مرحله به تراز احتیاج دارید تا از صاف  و دقیق بودن نصب کابینت مطمئن شوید و نتیجه کار کابینت کج نباشد. lما می توانید به صورت سرتاسری یک قطعه از ام دی اف به عرض 10 سانتیمتر به صورت افقی روی دیوار نصب کنید و کابنیت را بر روی آن سوار کنید و سپس به کمک تکیه دادن به آن کابینت را به دیوار نصب کنید. برای بعضی از افراد نصب درب کابینت پس از نصب دیوار آسان تر است.

 

 

در انتها می توانید با یراق آلات درب کابینت به کابینت آشپزخانه تان شکل و شمایل جالب و عملکردی ببخشید.