معماری پاویون در دشت های لتونی الهام گرفته از کرم خاکی

معماری پاویون در دشت های لتونی الهام گرفته از کرم خاکی

معماری پاویون در دشت های لتونی : شرکت معماری Didzis Jaunzems پاویونی دایره ای شکل ساخته است که مخصوص اجراهای موسیقی و نورپردازی در فضای باز می باشد و طرحی الهام گرفته از زیستگاه طبیعی کرم خاکی دارد.

“سالن کنسرت طبیعت” یک رویداد چند رسانه ای فرهنگی در تعامل با طبیعت می باشد و توسعه ای پایدار است که هر ساله در مکانی متفاوت در لتونی برگزار می گردد. هر سال این رویداد بر اساس گونه ای خاص به عنوان نماد “خوش شانسی” طراحی می شود، امسال نیز از معماران Didzis Jaunzems خواسته شد تا پاویون امسال با الهام از کرم خاکی طراحی شود.

معماران این خواسته را با سازه ای پاسخ دادند که داستان کرم خاکی و دنیای زیرزمینی آن را بیان می کند. سه بازشو به داخل پاویون وجود دارد که درواقع نشانه سوراخ هایی است که کرم در خاک ایجاد می کند، در حالی که الگوهای مارپیچی که روی زمینه تیره رنگ ایجاد شده اند، انعکاسی از این موجودات در زیستگاه زیرزمینی خود می باشد.

با توجه به این که لتونی بیشترین تعداد کرم خاکی در جهان را دارد، دشت های سیلابی Dviete و Burtnieki به عنوان دو محلی انتخاب شده اند که پاویون قرار است در آن قرار گیرد.

نمای دایره ای شکل آن به عنوان یک صفحه نمایش ویدیویی عظیم عمل می کند برای تأسیسات نوری الهام گرفته از کرم خاکی که در طول اجراها به نمایش گذاشته می شوند.

بازشوها با شبکه هایی شفاف پوشیده شده اند تا هم به عنوان سطحی اضافه برای نورهایی استفاده شوند که از جلو به صفحه می تابند، و هم می توانند زمانی که نور از پشت پاویون می تابد، نامریی شوند تا نوازندگان به شکل سایه هایی متحرک از بازشوها قابل مشاهده باشند، این ایده نمادی است از بیرون آمدن کرم ها از درون زمین.

به گفته معماران: ” این پروژه مربوط به ساخت صحنه اجرا / پاویونی برای شش نوازنده بود که قابلیت دیده شدن توسط مخاطبانی به تعداد تقریبا 10,000 نفر را داشته باشد. به جای اینکه این پاویون تنها یک پناهگاه و سازه ای برای تجهیزات نور و صدا باشد، باید در نقش یک قصه گو نیز ظاهر شود.

این صفحه که 14 متر قطر دارد، با زاویه 45 درجه در بالای سازه ای نرده ای نصب شده است که دارای 4 طبقه ارتفاع و یک راه پله در میانه طبقات می باشد تا امکان حرکت سریع بین طبقات در حین اجراها وجود داشته باشد.

با توجه به تم سازگار با محیط زیست پاویون، سازه آن به طور کامل از متریال های محلی ساخته شده است؛ چارچوب باربر از چوب کاج، و صفحه دایره ای و طبقات سازه از تخته سه لا ساخته شده اند.

در این پاویون، کارگاه های تعاملی برای بازدیدکنندگان برپا می شود تا به آن ها درباره گونه های مختلف انتخاب شده آموزش هایی داده شود، و یا گفتگوهایی بین شاعران  دانشمندان درباره موضوع پایداری برگزار می شود، و کنسرت های زنده با نور و موسیقی یا نمایش های ویدیویی.

در کنار این کارگاه ها و اجراها، “سالن کنسرت طبیعت” همچنین به تشویق بازدیدکنندگان می پردازد تا با محیط زیست به شیوه ای ملموس تر تعامل برقرار کنند. همان طور که معمار DJA به آن اشاره کرده است: ” نکته جالبی که درباره مردمی که در این رویداد حضور دارند وجود دارد، این که، یک درک عمومی در این موضوع دارند که تمامی زباله ها را بعد از اتمام برنامه جمع می کنند. ”

معماری پاویوناو همچنین افزود: ” بعد از برنامه هیچ نشانه ای از این وجود ندارد که روز قبل در آن مکان رویدادی رخ داده است – دیک دشت کاملا تمیز و خالی باقی مانده است، برخلاف زمین های پر از زباله ای که بعد از هر جشنواره سنتی دیگری باقی می ماند. ”

عناصر مختلفی از جمله علم، هنرهای تجسمی، موسیقی و نمایشنامه نویسی در این جشنواره به کار رفته اند تا داستان کرم خاکی در طبیعت را بازگو کنند، و در نهایت هدف این است که نه تنها به بازدیدکنندگان دانش جدیدی درباره طبیعت داده شود، بلکه همچنین در آن ها انگیزه ای ایجاد شود تا برای حفاظت از محیط زیست اقدام کنند.

 

 

تحریریه پویانو: جعفری

منبع: dezeen