فواره آب ؛ 12 طراحی فواره آب معاصر خیره کننده و اینکه در کجا واقع شده اند

فواره آب ؛ 12 طراحی فواره آب معاصر خیره کننده و اینکه در کجا واقع شده اند

فواره آب ؛ فواره ها برای قرن های زیادی در شهرهای بزرگ سراسر جهان قرار داشته اند. فواره های سبک باروک رم گواهی بر شکوه و عظمت معماری باستانی فواره ها می باشند. فواره هایی که در قرون 17 و 18 میلادی طراحی می شدند، اغلب با مجسمه هایی از قهرمانان یا حیوانات تزیین می شدند. این فواره ها به عنوان یک منبع برای تامین آب آشامیدنی، حمام کردن و شست و شو ساخته می شدند. اما این همه کارایی فواره ها نبود. بعضی از فواره ها و آب نما ها ارزش های دینی و مذهبی داشتند یا به عنوان یادواره ای از اسطوره ها شناخته می شدند، برخی نیز برای تجلیل از سازندگانشان ساخته می شدند. در زمان های مدرن، شیرهای آب خانگی آب آشامیدنی مناسب را برای افراد تأمین می کردند و دیگر نیازی به نوشیدن از آب این فواره ها نبود؛ در حال حاضر نیز از آن ها تنها به عنوان عنصری جهت سرگرمی و تفریح استفاده می شود.

در این جا به چند فواره اشاره می کنیم که بهتر است در لیست مکان هایی قرار دهید که قصد بازدیدشان را دارید:

  1. فواره قایق آبی – والنسیا، اسپانیا

این فواره با داشتن چند میله به عنوان اسکلت اصلی، شکل یک قایق را مجسم کرده است. این اسکلت شامل فواره های آبی است که تصویری از بدنه و بادبان قایق را ایجاد می کنند.

  1. فواره پل Banpo – سئول، کره جنوبی

پل Han در سئول، پایتخت کره جنوبی، به شکل یک فواره خیره کننده بازسازی شده است که آن را تبدیل به یک جاذبه توریستی بزرگ کرده است. این فواره که آب را به سمت پایین، نه بالا، پرتاب می کند، در هر دقیقه 190 تن از آب رودخانه را پمپ می کند.

  1. فواره های نه گانه شناور – اوزاکا، ژاپن

این شاهکار برجسته که توسط Isamu Noguchi طراحی شده است، در اصل برای نمایشگاه جهانی Expo ساخته شده بود. به نظر می رسد که دو مکعب عظیم که آب را درون یک حوض مربعی شکل بزرگ که در زیرشان قرار گرفته است، می ریزند. اما این یک توهم بصری است؛ یک لوله که به خوبی پنهان شده است آب را به بالا و درون هر مکعب منتقل می کند. زمانی که آب جاری می شود، لوله نیز در زیر آن پنهان خواهد شد.

  1. آبنما غواصان – دبی، امارات متحده عربی

این فواره که توسط معماران DPA طراحی شده، در مرکز خرید Dubai Mall در ایالات متحده عربی واقع شده است. فواره 80 فوت ارتفاع دارد و چندین مجسمه از جنس پشم شیشه را، که به شکل غواصانی هستند که در حال سقوط از ارتفاع 4 طبقه ای فروشگاه می باشند، به نمایش گذاشته است.

  1. فواره تونل شگفتی ها – لیما، پرو

ساخت این فواره، که توسط گینس رکورددار بزرگ ترین مجموعه فواره آبی در یک پارک عمومی می باشد، زمانی که در سال 2009 در پارک 19 هکتاری de la Reseva افتتاح شد، هزینه ای برابر با 13 میلیون دلار در پی داشت.

  1. فواره Keller – پورتلند، اورگان، ایالات متحده آمریکا

هنرمند Angela Danadjieva دیزاین این فواره را خلق کرده است که شبیه به آبشار می باشد. “صدای برخورد آب” که در فرود آن ایجاد می شود، باغ را از شهر و جنب و جوش آن جدا کرده است.

  1. فواره Nacka – استکهلم، سوئد

مجسمه ساز سوئدی، Carl Milles، این فواره را برای بزرگداشت تأسیس سازمان ملل و به عنوان یک بنای یادبود در سال 1945 طراحی کرده است. این فواره 24 متری در سال 1995 در Nacka Strand (ساحل ناکا) نصب شد.

  1. فواره ثروت – شهر Suntec، سنگاپور

فواره ثروت که در یکی از بزرگ ترین مراکز خرید سنگاپور قرار گرفته است، بزرگ ترین فواره جهان می باشد. این فواره نماد ثروت و زندگی می باشد، و حلقه برنزی در بالای آن نشانگر وحدت، برابری و هماهنگی است.

  1. فواره شاه فهد – جده، عربستان سعودی

این فواره که بلندترین فواره در جهان است و با نام “فواره جده” نیز شناخته می شود، آب را تا فاصله 312 متری و با سرعت 375 کیلومتر در ساعت پرتاب می کند. در این فواره به جای آب شیرین از آب شور دریای سرخ استفاده می شود. بیش از 500 نورافکن این فواره را در شب نورانی می کنند.

  1. فواره Vaillancourt – سانفرانسیسکو، کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا

این فواره آب که با نام Quebec Libre نیز شناخته می شود، در پلازا Justin Herman در سانفرانسیسکو قرار گرفته است. طراح آن، Armand Vaillancourt، اقرار می کند که این طرح بیش از حد خشن و مدرن می باشد.

  1. فواره Julie Penrose – کلرادو اسپرینگز، ایالات متحده آمریکا

فواره آباین فواره آب که 4 طبقه ارتفاع دارد، در مرکز کلرادو اسپرینگز واقع شده است و توسط David Barber و Bill Burgess طراحی شده است. حلقه نقره ای این طرح دارای 366 فواره می باشد که فضای داخل آن را کاملا پوشش می دهند. 15 دقیقه زمان می برد تا هرکدام از فواره های درون حلقه یک دور کار کنند.

  1. فواره ساعتی ایستگاه اوزاکا – اوزاکا، ژاپن

این فواره آب که توسط شرکت محلی Koei Industryطراحی شده، در ایستگاه شهر اوزاکا قرار گرفته است. عملکرد این فواره به اینگونه است که یک دیوار از آب می سازد و شکل ها و الگوهای پیچیده و ظریفی را روی آن به نمایش می گذارد. ساخت این الگوها علاوه بر یک ساعت دیجیتالی، از طریق یک چاپگر با کنترل دیجیتالی امکان پذیر می باشد.

 

 

 

تحریریه پویانو: جعفری

منبع: arch2o