طراحی نمای ساختمان : با جدیدترین روش های روز آشنا شوید

طراحی نمای ساختمان : با جدیدترین روش های روز آشنا شوید

طراحی نمای ساختمان ؛ امروزه نمای ساختمان ها با روش های بسیار متنوعی طراحی و اجرا می شوند. این روش ها به قدری در نوع خود پیشرفته و متمایز هستند که برخی از انواع قدیمی تر را تقریبا از میدان به در کرده و خود جای آن ها را گرفته اند. با وجود روش های مدرن و صنعتی طراحی نما ، بسیاری از طرح های مورد نظر کارفرمایان که تا چندی پیش قابل اجرا به نظر نمی رسید، امکان ساخت پیدا کرده اند و همین موضوع باعث می شود این روش ها در نوع خود بی نظیر و تاثیر گذار شناخته شوند.

طی این مطلب، تعدادی از جدیدترین انواع این روش ها را بررسی خواهیم کرد. همراه پویانو باشید.

طراحی نمای ساختمان با پانل های آجری

شاید فکر کنید دیگر دوره استفاده از آجر در طراحی نما به سر رسیده، اما جالب است بدانید که آجر در طراحی نماهای مدرن نیز کاربرد دارد. تنها چیزی که در رابطه با کاربرد آجر در طراحی نماهای امروزی متفاوت به نظر می رسد، نحوه به کارگیری و اجرای این متریال است. در نماهای امروزی، آجر به صورت پانل مورد استفاده قرار می گیرد که هم در افزایش سرعت و دقت اجرا نقش موثری داشته و هم باعث یکپارچگی ظاهری و زیبایی نما می شود. پانل های آجری می توانند در کنار سایر متریال ها، مثل شیشه مورد استفاده قرار گیرند و به خوبی ظاهر یک ساختمان مدرن را به وجود آورند.

پوسته های تاخورده

پیشرفت تکنولوژی در عصر مدرن به حدی رسیده که اجرای هر نمایی با هر خصوصیات ظاهری که شامل شود، هر چند عجیب و نامأنوس، امکان پذیر است. معماری مدرن به ما امکان می دهد هر ایده ای را با استفاده از روش های جدید و تجهیزاتی که علم در اختیارمان گذاشته، به سادگی به مرحله طراحی و اجرا برسانیم. به کارگیری پوسته های تاخورده برای طراحی نما از جمله این ایده هاست که به تازگی در طراحی بسیاری از ساختمان های مدرن کاربرد پیدا کرده است. در این روش طراحی، پوسته ها با توجه به طرح مورد نظر تا شده و در محل مخصوص به خود نصب می شوند.

نرده های منحنی

یکی دیگر از روش ها برای طراحی ساختمان های امروزی، استفاده از عناصری است که شاید تا پیش از این، فکر استفاده از آن ها به عنوان تشکیل دهنده نما به ذهن کسی خطور نکرده باشد. برای مثال، نرده های فلزی در فرم های دلخواه یا حتی نامتعارف می توانند تعریف کننده شکل بیرونی یک ساختمان باشند. این نرده ها می توانند با کمک تجهیزات موجود به هر فرمی ساخته و پرداخته شوند و نقش یک پوسته ثانویه را برای ساختمان ایفا کنند.

ورقه های فلزی

از زمانی که پای صنعت به معماری باز شد، تقریبا پرداخت هر نمایی امکان اجرا یافت. بسیاری از ساختمان های امروزی با تکنولوژی های روز به نحوی ساخته می شوند که شاید فکر ساختن آن ها در گذشته به این شکل جزو محالات به نظر می رسید. قطعات پیش ساخته یکی از روش های جدید برای طراحی و اجرای نما هستند. این قطعات که در کارخانه به صورت آماده تهیه و عرضه می شوند، امکان ساخت هر نمایی را در کوتاه ترین زمان ممکن و با بیشترین دقت فراهم می آورند که از خصوصیات مثبت معماری مدرن به شمار می آید. برای مثال، استفاده از ورقه های فلزی در اندازه های مشخص و برش های منظم و تمیز از جمله نمونه هایی است که این موفقیت در اجرا را به خوبی نشان می دهد.

طراحی نمای ساختمانشکاف های سبز در طراحی نمای ساختمان

زمانی که از نماهای امروزی صحبت می شود، ممکن است چنین برداشت شود که همه طرح ها سرد و بی روح هستند و هیچ حس طبیعت گرایانه ای در طراحی آن ها دیده نمی شود؛ در حالی که این طور نیست. بسیاری از معماران معاصر در تلاشند تا سبک مدرن را با بهره گیری از عناصر طبیعی و خصوصیات بوم گرایانه به حد مناسبی از لطافت و مطلوبیت برسانند تا از ظاهر خشک و تکراری خود خارج شود. به کارگیری گیاهان در طراحی نما نمونه ای از این تلاش هاست. نماهای سبز که این روزها در سطح بسیاری از شهرها دیده شده و جای خود را در میان دیگر نماها باز کرده اند، با تلطیف کردن ظاهر ساختمان، درک جدیدی از معماری مدرن ارائه می دهند که زیبا و جذاب است.

 

 

 

طراحی نمای ساختمان

تحریریه پویانو