شیشه سکوریت در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی : امنیت و زیبایی

شیشه سکوریت در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی : امنیت و زیبایی

شیشه سکوریت : شیشه از متریال های محبوب در معماری و دکوراسیون به شمار می رود، اما ضعفی که این متریال در برابر دارد، باعث می شود استفاده از آن در ساختمان محدود شود. خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی این مشکل برطرف شده و نسل جدیدی از شیشه ها وارد عرصه ی ساختمان سازی شده اند که در برابر شکستن مقاوم هستند. این شیشه ها که با نام شیشه های نشکن یا سکوریت شناخته می شوند. استحکام شیشه های سکوریت باعث می شود بتوان از آن ها در طراحی ساختمان های مختلف بهره گرفت.

شیشه سکوریت یک نوع شیشه ی نشکن و ایمن است که در صنعت ساختمان کاربرد دارد. مقاومت این نوع شیشه ها در برابر ضربه و آسیب به خاطر فرآیند حرارتی انجام شده روی آن هاست. این فرایند، شیشه ها را در برابر ضربات خارجی مقاوم ساخته و به اصطلاح از شکستن شیشه در برخورد با اجسام دیگر جلوگیری می نماید.

فرآیند سکوریت کردن

عملیات حرارتی: دمای شیشه تا۷۰۰ درجه سانتی گراد افزایش داده می شود. در این حالت، شیشه به حالت خمیری در می آید. شیشه گرم شده را به وسیله دمیدن هوای سرد به هر دو سطح آن سریعاً سرد می‌کنند. در مرحله سرد سازی شیشه، لایه‌های بیرونی آن که سطوح شیشه را تشکیل می دهند، سریع تر از لایه‌های داخلی و مرکز آن خنک می‌گردند که موجب ایجاد تنش‌های دائمی و در نتیجه استحکام شیشه می‌گردد.

طی انجام این فرآیند روی شیشه ها، رنگ، ترکیب شیمیایی، خصوصیات آکوستیکی، وزن مخصوص، درصد عبور نور ، نقطه ذوب، هدایت حرارتی و ضریب انبساط شیشه ثابت مانده و تنها مقاومت آن در برابر ضربه و آسیب افزایش پیدا می کند.

خصوصیات شیشه سکوریت

شیشه های سکوریت الگوی شکستن متفاوتی از خود نشان می دهند و همین است که آن ها را از دیگر شیشه ها متمایز می سازد.  این شیشه ها قابلیت برش ندارند و در صورت تمایل به ایجاد فرم خاص در آن ها، این کار باید پیش از آغاز عملیات مقاوم سازی انجام شود. ضخامت شیشه های سکوریت با توجه به نوع کاربرد، از ۳ تا۲۰ میلی متر متغیر است. این شیشه قادر است محدوده دمایی مابین منفی ۸۰ درجه تا مثبت ۲۵۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند. قیمت شیشه های سکوریت به اندازه، رنگ، ضخامت و مات یا براق بودن آن ها بستگی دارد.

شیشه سکوریتمزایای شیشه سکوریت

در مقایسه با شیشه خام با ضخامت‌های یکسان، شیشه سکوریت در مقابل شکستگی مقاومت بیشتری دارد، به صورتی که می‌توان گفت مقاومت مکانیکی آن بیش از ۵ برابر می‌گردد. از دیگر مزیت های این شیشه علاوه بر استحکام بالای آن، این است که اگر به هر دلیل دچار شکستگی شود، به قطعات کوچک با لبه های صیقلی تبدیل می گردد که خطر صدمه را بسیار کم تر می کند.

موارد استفاده شیشه سکوریت در صنعت ساختمان

در ساختمان سازی شیشه سکوریت برای سازه‌های بدون قاب مانند در ورودی و یا هر مکانی که احتمال صدمه زدن به انسان را داشته باشد قابل استفاده است. یکی از معمول ترین مکان هایی که از این نوع شیشه در طراحی آن استفاده می شود، نمای ساختمان است. استفاده از این شیشه در ساخت ویترین فروشگاه ها و ساختمان های تجاری، درب های ورودی، پنجره های مناطق بادخیز و پارتیشن ها نیز دیده می شود. همچنین می توان در طراحی داخلی نیز از این شیشه بهره گرفت. شیشه های سکوریت به غیر از موارد مذکور در طراحی برخی از تجهیزات و لوازم خانگی نیز کاربرد دارند. شما با استفاده از این شیشه ها در طراحی ساختمان و دکوراسیون داخلی می توانید از امنیت و استحکام آن ها اطمینان داشته باشید.

 

 

 

 

تحریریه پویانو