ترمووود و کاربردهای آن در معماری و دکوراسیون

ترمووود و کاربردهای آن در معماری و دکوراسیون

ترمووود متریالی است که این روزها محبوبیت زیادی در طراحی نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی ساختمان های مختلف پیدا کرده است. خصوصیات منحصر به فرد این متریال سبب شده کاربردهای زیادی در معماری و دکوراسیون پیدا کند. این چوب به عنوان متریالی که از دل طبیعت درآمده، می تواند در القای زیبایی و آرامش به بناهای مختلف تاثیر فوق العاده ای داشته باشد و از آن جا که تغییرات مناسبی در جهت بهبود کیفیت آن صورت گرفته، ضعف های چوب معمولی را ندارد. همین موضوع این متریال را به یکی از بهترین گزینه ها در معماری فضاهای داخلی و خارجی تبدیل کرده است. در این مطلب شما را با انواع ترمووود و کاربرد آن ها در طراحی و اجرای فضاهای مختلف آشنا خواهیم کرد.

همان طور که می دانید، چوب در حالت طبیعی خود مقاومت چندانی در برابر آفتاب، باران و حشرات ندارد و همین موضوع تا امروز مانعی برای استفاده این متریال در سطح گسترده بوده است، اما با ورود ترمووود به عرصه های ساخت و ساز، این مشکل برطرف شده و گزینه های متنوعی برای معماری فضاهای مختلف به وجود آمده که بسیاری از معماران و کارفرمایان را مجذوب کرده است. ترمووود به سبب عملیاتی که روی آن صورت می گیرد، آمادگی استفاده در فضاهای مختلف با شرایط آب و هوایی گوناگون را دارد. در ادامه، بیشتر به خصوصیات این متریال خواهیم پرداخت.

ترمووود چوبی است با مقاومت زیاد که آن را از دیگر انواع چوب متمایز می کند. این چوب به واسطه ی فرایندی که روی آن صورت می گیرد، در برابر عوامل محیطی مقاومت پیدا می کند. این فرآیند شامل خشک کردن در برابر بخار آب و جریان هوا است که به چوب خصوصیات ویژه ای می بخشد. ترموودها در دو نوع نرم و سخت وجود دارند که هر کدام ویژگی های خاص خود را داشته و برای استفاده در فضاهای خاصی مناسب هستند. ترموود را می توان در نما، کفپوش فضاهای داخلی، حیاط، بالکن، روف گاردن، سرویس بهداشتی و دکوراسیون فضاهای داخلی استفاده  کرد، اما باید توجه داشت که هر فضا با توجه به شرایطی که دارد، نیازمند اجرای نوع خاصی از ترمووود است.

چوب مورد نیاز برای ساخت ترمووود از درختانی مثل کاج و ون تهیه می شود. این چوب ها را می توان در طیف های بسیار متنوعی رنگ آمیزی کرد. در روند ساخت ترمووود از هیچی گونه مواد شیمیایی استفاده نمی شود و این فرآیند تنها با استفاده از بخار آب انجام می شود. بازه حرارت مورد نیاز برای اصلاح حرارتی چوب به ویژگی های چوب بستگی دارد. این فرایند سبب می شود چوب در برابر پوسیدگی و شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت پیدا کند.

همان طور که پیش تر نیز گفته شد، ترمووود در دو نوع نرم چوب و سخت چوب موجود می باشد. انواع نرم با استفاده از چوب درخت کاج ایجاد می شوند که سبک تر نیز هستند و قابلیت رنگ آمیزی دارند. انواع سخت از درخت ون به وجود می آیند که مقاوم تر بوده و معمولا در طراحی نما و استفاده به عنوان کف پوش کاربرد دارد. این نوع تنها در یک رنگ موجود می باشد که تیره تر از انواع دیگر است.

ترموووداگر فضایی که قرار است از ترمووود در طراحی پوسته یا دکوراسیون آن استفاده شود، در معرض ضربه و سایش باشد، بهتر است از انواع سخت استفاده گردد که مقاومت بیشتری دارند. کف پوش ها از جمله این موارد هستند. در طراحی فضاهای داخلی می توان از هر دو نوع نرم و سخت بهره گرفت. نمای ساختمان را به خاطر مواجه بودن با شرایط آب و هوایی مختلف باید با استفاده از انواع نرم اجرا کرد که انعطاف پذیری زیادی داشته و در نتیجه در برابر این تغییرات آب و هوایی مقاوم می باشند.

چوب متریالی است که زیبایی منحصر به فردی دارد و با معماری ایرانی نیز دارای مطابقت می باشد. همین موضوع باعث شده امروزه کاربرد ترمووود در معماری و طراحی داخلی بسیار زیاد شود. ترمووود به خاطر مزیت های ویژه ای که دارد، نسبت به انواع دیگر چوب دارای برتری بوده و گزینه مناسب تری به شمار می رود. این چوب در کنار مقاومت بالایی که از خود نشان می دهد، تنوع رنگ خوبی نیز دارد.

 

 

 

 

تحریریه پویانو