انواع پارتیشن در طراحی داخلی : تفکیک فضا با روش های جدید و مدرن

انواع پارتیشن در طراحی داخلی : تفکیک فضا با روش های جدید و مدرن

انواع پارتیشن ؛ امروزه با وجود پلان های بازی که طراحی فضاهای مختلف را شامل می شوند، احتیاج به روش های مدرن برای جداسازی قسمت های مخلتف کاملا احساس می شود. زمانی که دیوار، علاوه بر نقش سازه ای خود به عنوان عضو جدا کننده فضا به کار می رفت، دیگر به سر رسیده و این روزها کمتر فضای مدرنی را می بینید که بی جهت با استفاده از دیوار خرد و کوچک شده باشد. پلان های امروزی دست شما را در تفکیک فضا باز گذاشته اند تا به دلخواه خود هر قسمت از محیط را که مایل هستید، به عملکرد دلخواه خود اختصاص دهید و برای این منظور نیز راه حل های کاملا مناسبی ارائه شده است.

پارتیشن ها جدا کننده هایی هستند که همان نقش دیوار را به گونه ای امروزی تر ایفا می کنند. یک پارتیشن، فضای مورد نظر را همان طور که می خواهید تقسیم بندی کرده و در عین حال آن را تا حد زیادی یکپارچه و کامل نگه می دارد. این مزیت پارتیشن ها، به علاوه خصوصیات زیبایی شناسانه آن ها در طراحی داخلی مدرن، سبب شده تا این تفکیک کننده ها به گزینه های محبوبی تبدیل شوند.

طی این مطلب انواع مختلفی از پارتیشن به شما معرفی می شوند که هر یک خصوصیات و کاربردهای مخصوص به خود را داشته و می توانند با توجه به عملکردی که مد نظر دارید، مورد استفاده شما قرار گیرند.

پارتیشن صلب 

یکی از انواع پرکاربرد پارتیشن ها در طراحی داخلی، نوع صلب آن است. وقتی از یک طراحی صلب صحبت می کنیم، منظورمان این است که حجم طراحی شده شفافیت بسیار کمی دارد. برای مثال یک صفحه قطور که هیچ روزنه یا منفذی درون آن وجود ندارد، می تواند یک پارتیشن صلب محسوب شود. پارتیشن های صلب در مواقعی به کار می آیند که می خواهید یک فضا را به طور کامل از فضای مجاورش جدا کنید و برای این جداسازی مایل به استفاده از دیوار نیستید. پارتیشن های صلب دید را به طور کامل می بندند.

پارتیشن شیشه ای از انواع پارتیشن

بر خلاف پارتیشن های صلب که دید را کاملا محدود کرده و دو فضا را به صورت کامل از هم جدا می کنند، پارتیشن های شیشه ای این قابلیت را دارند که در عین تفکیک نمودن دو فضا از یکدیگر، ارتباط بصری میان آن ها را حفظ کنند. پارتیشن های شیشه ای برای فضاهایی مورد استفاده قرار می گیرند که بستن دید میان آن ها اهمیتی ندارد و تنها کافی است که مرز ظریفی بین آن ها تعیین شود و به گونه ای محدوده شان مشخص گردد. این پارتیشن ها با حفظ امتداد فضاهای مجاور، باعث می شوند فضا در مجموع یکپارچه و بزرگ به نظر برسد.

پارتیشن شبکه ای

نوع دیگری از پارتیشن ها وجود دارند که می توانند دید را تا حد زیادی محدود کنند، اما منجر به از بین رفتن کامل ارتباط بصری نمی شوند. این پارتیشن ها که حالت شبکه ای دارند، می توانند از الگوهای مختلفی به وجود آمده باشند. برای مثال، الگوهای هندسی از جمله این موارد هستند. پارتیشن های شبکه ای معمولا در فضاهایی که زیبایی آن ها در طراحی مد نظر قرار دارد، کاربرد بیشتری دارند. اندازه الگوهای به کار رفته در شبکه و میزان فضای خالی بین آن ها بر ارتباط بصری دو فضای تفکیک شده تاثیر مستقیم دارد. با در نظر گرفتن یک الگوی مناسب، می توان دید دو فضا را تنظیم کرد.

پارتیشن آویز از انواع پارتیشن

گونه ای دیگر از پارتیشن ها هستند که به صورت آویز از سقف در مرز بین دو فضا قرار گرفته و به این طریق تفکیک کننده مرز ظریفی بین دو قسمت می شوند. این پارتیشن ها عموما از متریال های سبک به وجود آمده و اغلب قابل جا به جا شدن، جمع شدن یا باز شدن هستند. این پارتیشن ها در مدل های بسیار متنوعی وجود دارند و حتی اگر مایل باشید، می توانید خودتان نیز آن ها را طراحی کرده و بسازید. پارتیشن های آویز به شما این امکان را می دهند که در صورت تمایل مرز ایجاد شده بین دو فضا را از بین ببرید و در مواقع لزوم آن را دوباره ایجاد کنید؛ به همین خاطر است که بسیاری از افراد به استفاده از این پارتیشن ها در فضاهای مختلف منزل علاقه نشان می دهند.

پارتیشن طنابی از انواع پارتیشن

انواع طنابی پارتیشن از کشیده شدن یک دسته طناب در اندازه های طولی یکسان، بین دو صفحه افقی بالا و پایین پارتیشن تشکیل می شوند. این پارتیشن ها نیز مثل انواع شبکه ای و آویز تفکیک بصری را به صورت ظریف تری صورت داده و دید دو محیط به یکدیگر را تا حد زیادی حفظ می کنند. پارتیشن های طنابی را می توان با استفاده از ابزار ساده و متریال های لازم به راحتی طراحی و اجرا کرد. برای این کار باید صفحه هایی دارای روزنه برای عبور دادن طناب و به طول برابر با طولی که برای پارتیشن مد نظر گرفته اید، در قسمت بالا و پایین، یعنی کف زمین و زیر سقف نصب کرده و سپس طناب ها را در قطعات مساوی از میان روزنه ها رو به روی هم عبور دهید و از هر دو طرف محکم بکشید تا حالت راست پیدا کنند.

پارتیشن نرده ای

پارتیشن های نرده ای نیز از جمله انواعی به شمار می آیند که در عین جداسازی کامل دو بخش، ارتباط بصری را تا حدی حفظ می کنند. میزان دید دو فضا به یکدیگر با فاصله نرده های پارتیشن رابطه دارد. مسلما هر چه نرده ها به یکدیگر نزدیک تر باشند، دید دو فضا به یکدیگر نیز محدودتر می شود. باید توجه داشت که کم کردن بیش از حد فاصله نرده ها فرم کلی نرده ای پارتیشن را از بین می برد و شاید از لحاظ زیبای شناسانه چندان مناسب نباشد. زیاد کردن فاصله نرده ها نیز تا حدی مناسب است که پارتیشن به صورت یک صفحه یکپارچه به نظر برسد. پارتیشن های نرده ای می توانند در انواع عمودی و افقی اجرا شوند و متریال های مختلفی نیز در ساخت و اجرای آن ها به کار می رود که دست شما را در انتخاب نوع دلخواه باز می گذارد.

پارتیشن قفسه ای از انواع پارتیشن

پارتیشن های قفسه ای از لحاظ حجم فضایی که اشغال می کنند، با انواع دیگر متفاوت هستند. این پارتیشن ها معمولا در مواقعی به کار می آیند که قصد داشته باشید در عین تفکیک کردن دو فضا از یکدیگر، یک عملکرد دیگر مثل ایجاد فضا برای قرار دادن اجسام و وسایل نیز تعریف کنید. در این صورت می توان پارتیشن را با کمی افزایش قطر به قفسه ای تبدیل کرد که از دو طرف باز و قابل رؤیت باشد. در این حالت، پارتیشن یک نقش دو عملکردی پیدا می کند و اجرای آن با وجود این که فضای بیشتری می طلبد، بسیار کارا خواهد بود. این پارتیشن ها با توجه به کاربرد وسیع و دوگانه خود در بسیاری از فضاهای مسکونی و محیط های کار به کار برده می شوند. پارتیشن های قفسه ای نیز از لحاظ بستن دید در حد فاصل انواع صلب و شیشه ای قرار می گیرند.

پارتیشن کوتاه

پارتیشن کوتاه به دسته ای از جدا کننده ها اطلاق می شود که ارتفاع کمتری نسبت به انواع دیگر دارند. این پارتیشن ها می توانند از هر نوع و به هر شکل باشند و تنها تفاوت آن ها با دیگر مدل های موجود، اختلاف ارتفاع آن ها از سقف است. معمولا این پارتیشن ها از سطح زمین آغاز شده و در فاصله یک تا دو متری سقف به پایان می رسند، در نتیجه دید را در حالتی که افراد نشسته اند، محدود کرده، اما در حالت ایستاده ارتباط بصری کاملی ایجاد می کنند. این پارتیشن ها معمولا برای جداسازی فضای آشپزخانه از نشیمن یا دیگر قسمت ها کاربرد زیادی دارند، چرا که در عین جدا کردن دو بخش، فضا را به طور کامل محبوس و دلگیر نمی کنند.

پارتیشن سبز از انواع پارتیشن

گونه ای دیگر از پارتیشن های جدید که به تازگی محبوبیت پیدا کرده است؛ پارتیشن سبز می باشد. پارتیشن های سبز به این خاطر به این نام شناخته شده اند که توسط گیاهان تشکیل می شوند. ایده استفاده از چنین پارتیشن هایی به کاربرد گیاهان برای بستن دید دو قسمت یا مشخص کردن محدوده فضا بر می گردد که قدمت بسیار زیادی دارد و در گذشته نیز اجرا می شده است. گیاهانی که از ارتفاع مناسبی برخوردار هستند، می توانند برای ایجاد پارتیشن سبز به کار گرفته شوند. همچنین می توان با ایجاد فضای قرارگیری گیاهان مثل قفسه نیز چنین پارتیشنی را اجرا کرد.

انواع پارتیشن

 

 

 

انواع پارتیشن

تحریریه پویانو