سبک روستیک

سبک روستیک یا به عبارتی سبک طراحی به روش قدیمی، بر پایه طبیعت و استفاده از مواد طبیعی و خام بنیاد نهاده شده و تلاش دارد تا احساس و الهامی از طبیعت را در فرد زنده کند. در حقیقت در دنیای امروز که زندگی ماشینی عرصه را برای حضور در طبیعت تنگ کرده است، سبک روستیک می کوشد با استفاده از متریال ها به گونه ای که تا حد امکان به فرم و بافت طبیعی خود نزدیک باشند، فضای زندگی را تلطیف کرده و با استفاده از المان های طبیعی، دوری انسان امروز از طبیعت را جبران نماید.
سبک روستیک
این سبک با به کارگیری مصالح طبیعی مانند کنده و شاخه درخت، پوست درختان خشک شده، تنه و الوارهایی که کاملا پرداخت نشده، آجر و خشت طبیعی، الیاف و کنف، کاه گل و دیگر متریال طبیعی در واقع طبیعت خالص را به درون فضا دعوت می کند. سبک روستیک با بهره بردن از بافت ارگانیک و طبیعی، گرمایی خوشایند را به فضا بخشیده و فضایی پر از آرامش، صداقت و سرشار از حس زندگی را فراهم می نماید.
سبک روستیک
اگرچه سبک روستیک بیشتر در فضاهای ویلایی، کوهستانی و روستایی به کار می رود، اما از آنجایی که این سبک فضایی بی غل و غش و برگرفته از طبیعت را می سازد، به کارگیری آن در فضای شهری خالی از لطف نبوده و می تواند با ایجاد نوعی حس به عقب برگشتن و ارتباط با زمان های گذشته و برانگیختن حس نوستالژی، طبیعت، آرامش و زیبایی های آن را برای افراد به ارمغان آورد.
در ادامه به مهمترین ویژگی های سبک روستیک می پردازیم.
رنگ
در سبک طراحی روستیک، رنگ ها بیشتر از طبیعت اقتباس می شوند. رنگ هایی با تناژ جواهری مانند سبز و قرمز و یا رنگ های خاکی مانند قهوه ای و کهربایی کاربرد بسیاری دارند. برای استفاده از رنگ های زنده در فضا، بهتر است آن ها را در وسایل جانبی به کار ببرید.
سبک روستیک
متریال
چوب از بنیادی ترین مواد برای مبلمان، در، پنجره، تیر و سقف در سبک روستیک است. چوب درخت کاج با داشتن گره ها و خلل و فرج زیاد، حالتی طبیعی به محیط می بخشد.
سنگ با بافت نخراشیده و ناهموار خود، زیبایی بصری خاصی به فضای روستیک می دهد و در جایگاه های متفاوتی از جمله ساخت شومینه یا پوشش کف و دیوار به کار می رود.
فلز چنانچه براق نبوده و ظاهری مدرن نداشته باشد، در سبک روستیک کاربرد می یابد. چراغ های قدیمی مشبک و اجسام تزیینی قلع اندود شده، به ویژه اگر دست ساز باشند، جلوه ای درخور توجه به فضا می بخشند.
سبک روستیک
پتینه
سبک روستیک بدون عناصر پتینه شده، نمی تواند برجسته باشد.استفاده از سطوح و عناصری که ظاهری سالخورده و پتینه شده دارند، برای تکمیل طراحی به سبک روستیک اجتناب ناپذیر است.
البته سطوح و بافت های صیقلی نیز در این سبک جایگاه ویژه ای داشته و به عنوان چاشنی در قالب اکسسوری هایی چون گلدان یا قاب عکس، بر جلوه و تاثیرگذاری قسمت های پتینه و بافت های اصلی سبک روستیک می افزایند.
سبک روستیک